Ετοιμάζεται για το Euro U19 η Εθνική Νέων

Στη Μάλτα από 3 έως και 16 Ιουλίου

Μια εβδομάδα απομένει για την πρεμιέρα της Εθνικής Νέων στο U19 EURO 2023. Η Εθνική Ομάδα θα συμμετάσχει σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για έβδομη φορά στην ιστορία της. Οι αγώνες της τελικής φάσης θα διεξαχθούν στην Μάλτα το διάστημα 3-16 Ιουλίου.

Η Εθνική προκρίθηκε από την προκριµατική φάση τον Σεπτέμβρη του 2022 ως πρώτη του ομίλου της, µε νίκες επί της Ελβετίας (2-0) και της Ανδόρας (3-0) και ισοπαλία 1-1 µε την Τσεχία.

Στη συνέχεια η Εθνική Νέων ταξίδεψε για την Ιρλανδία ώστε να συμμετάσχει στο Elite Round, το τρίτο δεκαήµερο του Μαρτίου 2023. Εκεί, ξανά µε δύο νίκες και µία ισοπαλία (3-0 την Εσθονία, 1-1 µε τη Σλοβακία και 1-0 τη διοργανώτρια Ιρλανδία) ολοκλήρωσε την πορεία της και πάλι στην πρώτη θέση υπερτερώντας στην ισοβαθμία λόγω της διαφοράς τερμάτων της Σλοβακίας (7β.) και σφράγισε το εισιτήριο για την επιστροφή της στα τελικά του EURO Νέων.

Οι προηγούμενες συµµετοχές της Εθνικής Νέων σε τελική φάση EURO U19: 2015 (διοργανωτές – ημιτελική φάση), 2012 (φιναλίστ), 2011, 2008, 2007 (φιναλίστ), 2005.

Η κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Μανοέλ στη Βαλέτα έφερε την Εθνική Νέων στον 2o όμιλο της τελικής φάσης του EURO 2023, με αντιπάλους την Ισλανδία, την Νορβηγία και την Ισπανία. Όλοι αγώνες της Εθνικής Ομάδας θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ.

Στον πρώτο όμιλο θα συμμετάσχουν η διοργανώτρια χώρα Μάλτα, η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Ιταλία. Την πρόκριση στην ημιτελική φάση (νοκ άουτ αγώνες) θα κατακτήσουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.