Ετοιμάζεται οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων

Συνεχή είναι τα αιτήματα Ομοσπονδιών, Ενώσεων και συλλόγων για οικονομική ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων, κάτι που φαίνεται ότι θα υλοποιηθεί μέχρι ενός σημείου. Όπως έγινε γνωστό, αύριο Τετάρτη στις 11:30 ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, θα προβούν σε ανακοινώσεις για την ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.

Πάντως, ήδη στη συνάντηση ΕΟΕ-Υφυπουργού-ΓΓΑ, συμφωνήθηκε να παρακινήσει η ΕΟΕ και τις Ομοσπονδίες, που δεν το έχουν κάνει μέχρι σήμερα, να προσκομίσουν τις λίστες των ενεργών σωματείων που έχουν και την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, έτσι ώστε να γίνει και ο σχετικός έλεγχος από τις υπηρεσίες της ΓΓΑ και το Μητρώο να είναι πολύ πιο γρήγορα έτοιμο, με τον μέχρι στιγμής ρυθμό να χαρακτηρίζεται ικανοποιητικός. Μάλιστα τονίζεται ότι έχουν προεγγραφεί περίπου 5.000 σωματεία και πλέον συνεχίζεται η εξέταση του φακέλου τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η εγγραφής το Μητρώο είναι ίσως και το κλειδί σ’ αυτήν την περίπτωση, καθώς πολλοί είναι οι σύλλογοι που δεν έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες. Πάντως, ο Υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την ΕΟΕ ότι: «Ξεκαθαρίσαμε ότι το Μητρώο δεν κλείνει, γι’ αυτό και παρακαλούμε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία να προχωρήσουν στην προεγγραφή και να προσκομίσουν όσα δικαιολογητικά χρειάζονται, έτσι ώστε να έχουν πλέον τη νομιμοποίηση, να λειτουργούν σωστά και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός να αποτυπωθεί με διαφάνεια και να είναι προσβάσιμος σε όλους, χωρίς καμία διάκριση».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.