Έβγαλε αντίδραση σε παιχνίδι θρίλερ η Εθνική Πόλο Ανδρών

Νίκη 14-13 στα πέναλτι επί το Μαυροβουνίου με φόντο την πέμπτη θέση στο Παγκόσμιο

Ύστερα από την πικρή γεύση που άφησε ο προημιτελικός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα στην Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών, η «γαλανόλευκη» ήθελε να βγάλει αντίδραση και να παρουσιαστεί σοβαρή και μετρημένη στον πρώτο αγώνα για τις θέσεις 5-8 της διοργάνωσης, για να επικρατήσει τελικά 4-3 στα πέναλτι σε βάρος του Μαυροβουνίου, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται 10-10 στην κανονική του διάρκεια.

Η Ελλάδα ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, όμως στο φινάλε οι Μαυροβούνιοι έκαναν αντεπίθεση, ισοφάρισαν και το παιχνίδι οδηγήθηκε σε θρίλερ με τον Κώστα Γκιουβέτση να σκοράρει στα 12 δευτερόλεπτα και τον Πόπαντις να ισοφαρίζει στα 4”.

Η αναμέτρηση πήγε στα πέναλτι, εκεί όπου ο Ζερδεβάς απέκρουσε πέναλτι και ο Γιάννης Φουντούλης σκόραρε στην τελευταία εκτέλεση για το συνολικό 13-14 της Ελλάδας.

Επόμενος αντίπαλος της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών για την 5η θέση στη διοργάνωση θα είναι ο νικητής του ζευγαριού Ουγγαρία – Σερβία (13:30). Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αγωνίζεται ξανά στις 17 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00.

Στη διαδικασία των πέναλτι: Ράντοβιτς – Άουτ, Γενηδουνιάς – 0-1, Βίντοβιτς – 1-1 , Γκιουβέτσης – Απόκρουση Λάζοβιτς, Πόπαντιτς – Απόκρουση Ζερδεβά, Σκουμπάκης 1-2, Πέρκοβιτς 2-2, Βλαχόπουλος 2-3, Μρσιτς 3-3, Φουντούλης 3-4.

Η Ελλάδα αγωνίστηκε δίχως τον Στέλιο Αργυρόπουλο – Κανακάκη, ο οποίος αποβλήθηκε στον προημιτελικό με την Ιταλία και εξέτισε την ποινή του, ενώ δεν αγωνίστηκε και ο Ζαννής Αλαφραγκής.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 5-6, 6-8, 10-10, πέν. 3-4.

Μαυροβούνιο (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς, Μάριτς, Πόπαντιτς 1, Βίντοβιτς, Ράντοβιτς Ν. 3, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Ράντοβιτς Β. 1, Τεσάνοβιτς, Μίρσιτς 1, Βούγιοβιτς 1.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Γκίλας 1, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος, Παπανικολάου 1.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.