Ευρωπαϊκή πρόβα τζενεράλε της ΑΕΚ…στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας

Η ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Champions League και τα διπλά ματς που την περιμένουν τον Αύγουστο απέναντι στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Και το αποψινό (20:00/CosmoteSport 1) φιλικό απέναντι στην Τράμπζονσπορ στην Τουρκία έχει τον χαρακτήρα της πρόβας τζενεράλε για τους νταμπλούχους ενόψει των επίσημων ευρωπαϊκών τους αναμετρήσεων.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει την ευκαιρία απέναντι σε έναν αντίπαλο που άλλες χρονιές θα μπορούσε να συμμετέχει στα προκριματικά ευρωπαϊκών διοργανώσεων να τεστάρει την ετοιμότητα των κιτρινόμαυρων για τα παιχνίδια που έρχονται κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Τα επίπεδα της έντασης, της πίεσης που αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά της φιλοσοφίας του «Πελάδο», αλλά και αυτά της διάθεσης θα τσεκαριστούν σε ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι που λογικά θα δείξει και αρκετές σκέψεις του Αλμέιδα ενόψει Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Ο Αργεντινός κόουτς βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να προετοιμάζει την ΑΕΚ για αυτές τις αναμετρήσεις χωρίς να αντιμετωπίζει νέα προβλήματα τραυματισμών. Η αποστολή που «πέταξε» για την Τραπεζούντα και τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας απαρτίζεται από 25 ποδοσφαιριστές. Μοναδικές απουσίες αυτές του Αραούχο που δεν είναι ακόμα έτοιμος και του μακροχρόνια τραυματία Φερνάντες. Τόσο οι Μάνταλος και Γκατσίνοβιτς που μπήκαν σε κανονικό πρόγραμμα μεσοβδόμαδα, όσο και ο Πινέδα που εντάχθηκε και αυτός στις προπονήσεις, είναι ξανά διαθέσιμοι.

Ο Πινέδα είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί στο σημερινό φιλικό με την Τράμπζονσπορ αριστερά και να δούμε τους Σιμάνσκι και Γιόνσον στον άξονα, με έναν εκ των Ελίασον ή Άμραμπατ δεξιά και τον Τσούμπερ πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία στην επίθεση. Στην εστία Στάνκοβιτς και Αθανασιάδης διεκδικούν τη θέση, οι Μουκουντί και Βίντα θα ξεκινήσουν στο κέντρο της άμυνας, ενώ στα άκρα της αμυντικής γραμμής ίσως οι Χατζισαφί και Ρότα έχουν ένα προβάδισμα έναντι των Μοχαμάντι και Σιντιμπέ.

Η ΑΕΚ, η οποία γνώρισε μια οργανωμένη και φιλόξενη υποδοχή χθες στην Τραπεζούντα, θα αντιμετωπίσει την… ελληνική Τράμπζονσπορ των Μπακασέτα και Κουρμπέλη, αλλά χωρίς τον Σιώπη, ο οποίος είναι εκτός. Επίσης δεν θα είναι διαθέσιμα και δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, ο Ισπανός στόπερ Φερνάντεθ και ο Κροάτης μεσοεπιθετικός Όρσιτς.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.