Φλαμένγκο και Ρίβερ Πλέιτ στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες

Στη Λίμα του Περού θα είναι στραμμένα απόψε (22:00 One Channel) τα βλέμματα όλου του ποδοσφαιρικού κόσμου, καθώς η Φλαμένγκο θα αντιμετωπίσει τη Ρίβερ Πλέιτ στο Monumental για τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ο 60ός τελικός θα είναι μονός (όπως άλλωστε και του Copa Sudamericana) και θα γίνεται σε ουδέτερο έδαφος αρχής γενομένης από φέτος, ύστερα από όσα συνέβησαν στους περσινούς τελικούς μεταξύ Ρίβερ και Μπόκα. Φυσικά με χρήση και της τεχνολογίας VAR που ήδη έχει εισαχθεί στο τουρνουά από τη φάση νοκ-άουτ, προσπαθώντας έτσι να… πλησιάσει περισσότερο την ευρωπαϊκή μορφή της διοργάνωσης, το Champions League.

Θα χρειαστεί φυσικά πολύ περισσότερα, αφού αρκεί να αναλογιστεί κάποιος, πως η συνολική αξία των δύο φιναλίστ, Φλαμένγκο (125,35 εκατ. ευρώ )και Ρίβερ Πλέιτ (154,65 εκατ. ευρώ) σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfertmarkt, φτάνει τα 280 εκατ. ευρώ, ενώ ο τελευταίος τελικός του Champions League, ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Τότεναμ «άξιζε» 1.786.000.000 ευρώ!

Η απόφαση αυτή της CONMEBOL, θεωρήθηκε ελιτιστική και άδικη και αντιμετωπίστηκε με απογοήτευση από τους περισσότερους οπαδούς, αφού αναφέρεται σε μια ήπειρο όπου οι αποστάσεις είναι τεράστιες, οι μεταφορικές συνδέσεις είναι φτωχές και οι περισσότερο οπαδοί δεν διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι πτήσεις από το Ρίο στην Λίμα κοστίζουν επτά (!) φορές τον κατώτατο μισθό της Βραζιλίας, ενώ το πιο ακριβό εισιτήριο έχει κόστος 226 ευρώ.

Συνολικά 146,3 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν όσοι συμμετείχαν στην διοργάνωση, ενώ οι πρωταθλητές θα βάλουν στα ταμεία τους 18,4 εκατ. ευρώ.

Είναι γνωστό, ότι η CONMEBOL όρισε το Σαντιάγκο αρχικά ως χώρο φιλοξενίας του τελικού, αλλά οι ταραχές στην χώρα, είχε ως συνέπεια την… μετακόμισή του στη Λίμα, μία πόλη στην οποία συμφώνησαν και οι δυο ομάδες.

Η νέα ώρα (απόγευμα Νότιας Αμερικής) φαίνεται να δυσκολεύει μόνο τους θεατές στην Άπω Ανατολή μιας και θα είναι ξημερώματα. Ο τελικός θα μεταδοθεί σε 169 χώρες με δυνητικό «ακροατήριο» πέντε δισεκατομμύρια θεατές, ενώ για πρώτη φορά θα μεταδοθεί «ζωντανά», στην διάρκεια αεροπορικών πτήσεων και σε διεθνείς κρουαζιέρες.
Οι δύο ομάδες βρίσκονται από προχθές στην Λίμα, φτάνοντας με δύο ώρες διαφορά, πρώτα η Ρίβερ και μετά η Φλαμένγκο.

Εννέα ομάδες έχουν κατακτήσει το τρόπαιο τα τελευταία 10 χρόνια, χωρίς ανάμεσά τους να βρίσκονται οι Βραζιλιάνοι, μιας και το 1981 είναι έως τώρα, ο πρώτος και μοναδικός τους τίτλος, στον μόνο τελικό που έφτασαν.

Αν τα καταφέρουν πάντως αυτή τη φορά στη Λίμα, θα έχει χρειαστεί να κάνουν 38.738 χιλιόμετρα, ξεκινώντας και επιστρέφοντας… σπίτι τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.