Φουλ δράση σε Μαγνησία και Σποράδες

Αθλητικές διοργανώσεις με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Προπονητική ημερίδα, Κένταυρος Υπερμαραθώνιος Πηλίου, Αγώνας Βορείων Σποράδων και Φυσιολατρικός αγώνας δρόμου είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μαγνησία από 9 έως 13 Ιουνίου 2022, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, στηρίζει και ενισχύει τη δράση τοπικών φορέων και συλλόγων, είτε αφορά σε πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, είτε αφορά σε συνέδρια και ημερίδες. Σε αγαστή συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συνδιοργανώνουμε εκδηλώσεις που αποσκοπούν είτε στη ψυχαγωγία, είτε στην ενημέρωση του κοινού και που μπορούν με ελεύθερη είσοδο να τις παρακολουθήσουν όλοι οι συμπολίτες μας».

Πιο αναλυτικά ξεκίνησε στις 9 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 12 του ίδιου μήνα ο Αγώνας Βορείων Σποράδων που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο και Αλόννησο. Συνδιοργανωτές είναι η περιφέρεια Θεσσαλίας-ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων και ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βόλου Ανοικτής Θαλάσσης. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι ένας ιστιοπλοϊκός αγώνας που περιλαμβάνει τρεις ιστιοδρομίες και στον οποίο παίρνουν μέρος ιστιοπλοϊκά σκάφη ανοικτής θαλάσσης απ’ όλους τους ομίλους της Ελλάδος. Έχει κοινωνικό χαρακτήρα αφού φέρνει κοντά ανθρώπους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ενώ πολύ βασικό είναι και το τουριστικό ενδιαφέρον αφού με τον αγώνα και την παραμονή των ιστιοπλόων στη Σκόπελο και την Αλόννησο οι αγωνιζόμενοι αλλά και οι φίλοι τους και συνοδοί τους γνωρίζουν τις ομορφιές και των δυο νησιών. Τέλος υπογραμμίζουν ότι τονώνεται η οικονομία των νησιών αφού περισσότερα από 300 άτομα θα είναι στα νησιά για 3-4 ημέρες και μάλιστα εκτός τουριστικής περιόδου.

Στις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Αγριά Βόλου το Κένταυρος Pelion Marathon με συνδιοργανωτές την περιφέρεια Θεσσαλίας-ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων και τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου. Πρόκειται για την εξέλιξη του Κενταύρου Υπερμαραθώνιου Πηλίου, που πρωτοέγινε το 2007. Ο αγώνας θα αναδείξει τα όμορφα μέρη και μονοπάτια του Πηλίου, και θα πραγματοποιηθεί με τη σύμπραξη της ομάδας του Νίκου Μαγγίτση, του Γιώργου Ράιου, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, του Άθλου Αγριάς, και κορυφαίων trail runners της Μαγνησίας.

Την ίδια ημέρα στις 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο 15ος Φυσιολατρικός αγώνας δρόμου «Alonissos Challenge στην Αλόννησο. Συνδιοργανωτές είναι h περιφέρεια Θεσσαλίας-ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων και ο Δήμος Αλοννήσου. Η αθλητική αυτή εκδήλωση πραγματοποιείται στους δρόμους και στα μονοπάτια της Αλοννήσου και υλοποιείται σε μία ημέρα, όπου διεξάγονται δυο αγώνες τρεξίματος αποστάσεων 10 και 30 χλμ, ενώ πραγματοποιούνται και δυο διαδρομές για περιπατητές απόστασης 10 και 15 χλμ. Επίσης διεξάγεται αγώνας 2 χλμ για παιδιά. Ο φυσιολατρικός αγώνας δρόμου «Alonissos Challenge 2022», σαν εναλλακτική μορφή τουρισμού, συμβάλει στην ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης της Αλοννήσου, όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, ενώ συμπληρώνουν ότι εδώ και 14 χρόνια ο Δήμος Αλοννήσου καλεί δρομείς και αθλούμενους από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό να γνωρίσουν τα πανέμορφα φυσικά τοπία του νησιού, κάνοντας αθλητικό τουρισμό, και δίνεται στους αθλητές της Αλοννήσου η δυνατότητα να συμμετέχουν στη διοργάνωση και στην υλοποίηση μιας εκδήλωσης διεθνούς εμβέλειας.

Τέλος στις 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί προπονητική ημερίδα SHINKYOKUSHINKAI στο Τρίκερι. Συνδιοργανωτές είναι η περιφέρεια Θεσσαλίας-ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων και ο Αθλητικός Σύλλογος Υπέρτατης Αλήθειας Συνεργασίας. Η ημερίδα θα περιλαμβάνει σεμινάριο και αγώνες εξοικείωσης. Απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, στους γονείς των αθλητών, στους κατοίκους του νομού και στους επισκέπτες της περιοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.