Φυσιολογικά ανέτοιμη η Νίκη, βαριά ήττα με 6-0 από τον Παναιτωλικό

Ανέτοιμη φυσιολογικά παρουσιάστηκε η Νίκη στο ίσως και αχρείαστο φιλικό στο Πανθεσσαλικό με τον Παναιτωλικό, ο οποίος εκτός του ότι αγωνίζεται δύο κατηγορίες παραπάνω έχει τελειώσει και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, που για τη Νίκη θα αρχίσει σε μία βδομάδα. Έτσι, υπήρξε πολύ μεγάλη αγωνιστική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, με τους κυανόλευκους να υφίστανται βαριά ήττα με 0-6, με το σκορ του ημιχρόνου να είναι 0-5. Μάλιστα, το σκορ μέχρι το 30’ το σκορ ήταν 0-1, αλλά στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου η βολιώτικη ομάδα δέχθηκε τέσσερα γκολ.

Στην επανάληψη, οι πολλές αλλαγές από τον Παναιτωλικό και η άνοδος της Νίκης δεν επέτρεψαν στον Παναιτωλικό να φτάσει το σκορ σε δυσθεώρητα επίπεδα, σταματώντας στα έξι τέρματα, ενώ και οι γηπεδούχοι είχαν δύο πολύ καλές στιγμές να μειώσουν.

Η διάταξη της Νίκης Βόλου

Οι κυανόλευκοι ξεκίνησαν με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα ήταν πλάγιοι μπακ οι Μετούσι (δεξιά) και Ματθαίου (αριστερά) και στόπερ οι Βέργος και Παπαδήμας. Στο κέντρο ο Τσεμπερίδης ήταν ο μοναδικός κλασικός αμυντικός μέσος, μπροστά του ως επιθετικοί μέσοι έπαιζαν οι Σιώμος δεξιά και Ιορδανίδης αριστερά, ενώ στην επίθεση ήταν ως ακραίοι οι Κέρι (δεξιά) και Βουρδάκης (αριστερά), ενώ στη θέση του φορ τοποθετήθηκε ο Βουκομάνοβιτς.

Στο δεύτερο μέρος έπαιξε ο Θεολόγης κάτω από τα δοκάρια, ο Μετούσι συνέχισε ως δεξί μπακ, ο Θοδωρής Παπαδόπουλος, που αναμένεται η ανακοίνωσή του, ήταν στο άλλο άκρο, ενώ στο κέντρο της άμυνας τοποθετήθηκε ο Χρ. Καρτσαμπάς και συνέχισε μέχρι το 52’ ο Παπαδήμας, που αντικαταστάθηκε από τον Λάιο.

Ο Τσεμπερίδης πλέον είχε ως παρτενέρ στην τριάδα του κέντρου τον Μακενγκό και τον Μέτσε, ο Κέρι συνέχισε στα δεξιά, ο Δωματάς μπήκε στον αγώνα και έπαιξε από την άλλη πλευρά, ενώ φορ ήταν ο Αναστασίου.

Το πρώτο μέρος

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στη Νίκη, η οποία στο 6’ λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με πλασέ του ολομόναχου Τσεμπερίδη στο πίσω δοκάρι μετά το φάουλ του Κέρι από τα δεξιά.

Όμως, στη συνέχεια ο Παναιτωλικός κυριάρχησε πλήρως και δημιουργώντας συνεχώς ρήγματα στην άμυνα της Νίκης κυρίως από τα δεξιά με τον δαιμόνιο Ουΐλιαν έφτασε το σκορ στο ημίχρονο στο 0-5.

Ο Ουΐλιαν μετά από ένα «χορευτικό» βρέθηκε μόνος με τον Τζήμα, αλλά προτίμησε να δώσει έτοιμο γκολ στον Έρικσον, που δεν είχε πρόβλημα ουσιαστικά σε κενή εστία να κάνει το 0-1 στο 14’ με αριστερό πλασέ.

Στο 27’ο αριστερός μπακ Τσοκάνης βγήκε σε θέση βολής εντός περιοχής και μετά από κόντρα στο σουτ που έκανε η μπάλα έφτασε στον ανενόχλητο Ουΐλιαν, που φαινόταν να έχει εύκολο έργο, αλλά αστόχησε.

Στο 28’ ο Μοράν κατέβασε με το στήθος και με την άμυνα της Νίκης να τον παρακολουθεί βρέθηκε απέναντι από τον Τζήμα, αλλά το τελείωμά του ήταν κακό. Ωστόσο, ο ίδιος στο 31’  σκόραρε, όταν πήρε την πάσα πάρε-βάλε του Ουΐλιαν, που πέρασε ανάμεσα από δύο παίκτες της Νίκης κα όταν είδε να τον κλείνει ο Τζήμας πρόσφερε το έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του.

Στο 34’ ο Ματθαίου δεν καθάρισε τη φάση μέσα στην περιοχή, ο Ουΐλιαν το εκμεταλλεύτηκε και σημάδεψε με αριστοτεχνικό τρόπο το απέναντι δεξί παραθυράκι, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 36’ ο Τσοκάνης νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Τζήμα, που έδιωξε σε κόρνερ.. Αυτό εκτελέστηκε από τον Πάολο και ο Χαντάκιας ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 0-3.

Στο 40’ ο Ντίαζ «τρύπησε» την άμυνα της Νίκης από τον άξονα και πέρασε την μπάλα πάνω από τον πεσμένο Τζήμα, γράφοντας το 0-4, ενώ στο 42’ ο Βασιλούδης έσπασε την μπάλα προ του Τζήμα για τον Μανά, που είχε εύκολο έργο για το 0-5.

Το δεύτερο μέρος

Στο 51’ ο Θεολόγης βγήκε πιο μακριά από τα πέναλτι να κλείσει τον έτοιμο να απειλήσει Παρρά, ο οποίος βρήκε τον τρόπο να σουτάρει προς την εστία. Ο Χρήστος Καρτσαμπάς μπορεί να ακούμπησε την μπάλα, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την πορεία της προς τα δίχτυα, με συνέπεια να γίνει το 0-6.

Στο 56’ η Νίκη θα μπορούσε να μειώσει, όταν μετά από επιθετική προσπάθεια του Κέρι και όμορφο τελείωμά με το αριστερό από το ύψος της περιοχής του Αλβανού ποδοσφαιριστή (πήρε τη φανέλα με το νούμερο δέκα αλλά και το περιβραχιόνιο του αρχηγού), αλλά ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε δύσκολα στην αριστερή του γωνία. Νέα ευκαιρία για τη Νίκη στο 69’, όταν από κλέψιμο του Μακενγκό στο κέντρο, βγήκε αντεπίθεση με τον Κέρι να βγάζει μέσα στην περιοχή για τον Δωματά, που μόνος με τον Γιαννακόπουλο από θέση πλάγια δεξιά αστόχησε και δεν μπόρεσε να κάνει το 1-6.

Να σημειωθεί ότι στο 12ο λεπτό του αγώνα ο Χαντάκιας, επειδή ο Βουκομάνοβιτς τον βρήκε άθελά του, ενώ είχε φύγει η μπάλα από τα πόδια του, εκνευρίστηκε με τον Σέρβο της Νίκης και του ζήτησε τον λόγο με έντονο τρόπο. Αμέσως ο Τραϊανός Δέλλας σηκώθηκε από τον πάγκο και έκανε παρατηρήσεις στον παίκτη του («μην το ξανακάνεις αυτό, μην ξανασχοληθείτε με τα παιδιά της Νίκης»), ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο βοηθός του, Βασίλης Μπορμπόκης.

Διαιτητές: Καλαντζής, Σακκάς Π., Γοργόρης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (4-3-3): Τζήμας (46’ Θεολόγης)-Μετούσι, Βέργος (46’ Χρ. Καρτσαμπάς), Παπαδήμας (52’ Λάιος), Ματθαίου (46’ Παπαδόπουλος)- Τσεμπερίδης, Σιώμος (46’ Μακενγκό), Ιορδανίδης (46’ Μέτσε)-Κέρι (89’ Βουκομάνοβιτς), Βουρδάκης (46’ Δωματάς), Βουκομάνοβιτς (46’ Αναστασίου)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (4-5-1): Κυριακίδης (46’ Γιαννακόπουλος)-Λιάβας (46’ Μαρινάκης), Χαντάκιας (46’ Μάλης, 70’ Γιαννιώτης Δ.), Μιχάι (46’ Άργκους), Τσοκάνης (46’ Ρότσα)- Έρικσον (46’ Αγριόδημος), Πάολο (46’ Μπλεβώνης)- Ουΐλιαν (46’ Τσιγκάρας-70’ Νταλακούρας), Μανά (46’ Παρράς), Ντίαζ (46’Κόκορης)- Μοράρ (38’ Βασιλούδης)

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.