Για επεισόδιο στα γραφεία της κατήγγειλε η ΕΠΟ τον Κούγια, που απάντησε με εξώδικο

Η ΕΠΟ κατήγγειλε το βράδυ της Πέμπτης (25/1) με ανακοίνωσή της ότι ο Αλέξης Κούγιας προκάλεσε επεισόδιο στα γραφεία της και ο εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού απάντησε με εξώδικο

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής: “Επεισόδιο προκάλεσε σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, σε βάρος μέλους της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς, όπως «είσαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία από την ΑΕΚ, κλπ…».

Ο συγκεκριμένος δικαστής κάλεσε την αστυνομία και αποχώρησε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας με περιπολικό. Η υπόθεση παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ”.

Από τη μεριά του ο Αλέξης Κούγιας απάντησε με εξώδικο στη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση της ΕΠΟ.

Στην εξασέλιδη εξώδικη διαμαρτυρία, ο δικηγόρος αναφέρει ότι χθες 25/1 ήταν πειθαρχικά ελεγχόμενος ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τις δηλώσεις τους «μετά τον “καραστημένο” από πλευράς διαιτητών και μελών της ΚΕΔ αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ της 07.01.2024». Όπως σημειώνει, μισή ώρα πριν τη συνεδρίαση, του κοινοποιήθηκαν τρεις αποφάσεις της ίδιας Επιτροπής για όταν ήταν πρόεδρος της ΠΑΣ Κόρινθος που αγωνίζεται στη Γ’ Κατηγορία. Με βάση αυτές, τιμωρήθηκε με στέρηση εισόδου στα γήπεδα μέχρι τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, λέει.

Όπως αναφέρει και στις τρεις υποθέσεις που καταδικάστηκε, ήταν ο ίδιος πρωτοδίκης εισηγητής, για τον οποίο λέει πως πληροφορήθηκε ότι «είναι ακραιφνής οπαδός της ΑΕΚ και δεν απουσιάζει από κανέναν εντός έδρας αγώνα της». Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως διαπίστωσε ότι και στη χθεσινή διαδικασία διαπίστωσε ότι ήταν εισηγητής ο ίδιος δικαστής και έτσι κατέθεσε αίτημα εξαίρεσής του.

 

Με βάση αυτά, υποστηρίζει ότι ποτέ δεν συνέβη το συγκεκριμένο επεισόδιο και ότι ο ίδιος υπέβαλε «ένα νόμιμο δικαίωμα εξαιρέσεως, το οποίο νομίμως παρέλαβε η κα Πρόεδρος χωρίς να συμβεί τίποτε άλλο από το να πω προς τον συγκεκριμένο πειθαρχικό δικαστή τη λέξη “ντροπή, ντροπή”, λίγο πριν αποχωρήσω από την αίθουσα».

«Σας καλώ όπως σήμερα, 26.01.2024, διαγράψετε την ως άνω ανακοίνωση από την ιστοσελίδα σας και την ανακαλέσετε δημοσιεύοντας το εξής κείμενο ανάκλησης: “Ανακαλούμε την από 25.01.2024 ανακοίνωσή μας σχετικά με τον Δικηγόρο και Αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Αλέξιο Κούγια, διότι η αλήθεια είναι ότι δεν προκάλεσε επεισόδιο κατά τη συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ούτε εξύβρισε μέλος της Επιτροπής, αλλά κατά την έναρξη της συζήτησης υπόθεσης, στην οποία ήταν πειθαρχικά εγκαλούμενος, υπέβαλε αίτημα εξαιρέσεως κατά μέλους της Επιτροπής και αφού ολοκλήρωσε την ανάπτυξή του, η Επιτροπή ανέβαλε τη συζήτηση, προκειμένου να αναπληρωθεί το προς εξαίρεση μέλος της, ώστε να μπορέσει να αποφανθεί η Επιτροπή για την αίτηση εξαίρεσης, και ακολούθως να γνωστοποιηθεί το αποτέλεσμα και η νέα δικάσιμος στον κο Κούγια”. Άλλως σας δηλώ ότι τη Δευτέρα 29.01.2024 θα υποβάλω έγκληση για τη συκοφαντική μου δυσφήμηση κατά παντός υπαιτίου και επιπλέον θα ασκήσω αγωγή στα πολιτικά Δικαστήρια, αιτούμενος χρηματική ικανοποίηση 100.000 ευρώ από καθέναν εκ των υπαιτίων», υπογραμμίζει στο εξώδικο ο Αλέξης Κούγιας.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.