Για το break στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα (22:00, Novasports Prime) σήμερα Τετάρτη (24/4) στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», στο πρώτο μεταξύ τους ματς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας και έχοντας για πρώτη φορά σ’ αυτή τη φάση με το νέο φορμάτ της διοργάνωσης το μειονέκτημα έδρας επιδιώκει να κάνει το break, να σπάσει δηλαδή την έδρα της ισπανικής ομάδας.

Αν το καταφέρει, θα πετύχει την πρώτη του νίκη φέτος επί των μπλαουγκράνα, αφού στη regular season της Ευρωλίγκας οι Ισπανοί έχουν κάνει το 2/2 απέναντι στους  Πειραιώτες και γι’ αυτό, παρόλο που οι δύο ομάδες τερμάτισαν με το ίδιο ρεκόρ, δηλαδή στο 22-12, η Μπαρτσελόνα κατετάγη 4η και ο Ολυμπιακός 5ος.

Συγκεκριμένα, στον πρώτο γύρο οι Καταλανοί επικράτησαν 77-68 στο ΣΕΦ και στον δεύτερο με σκορ 86-78 στη Βαρκελώνη. Οι δύο ομάδες έχουν πολύ μακρά ιστορία στη διοργάνωση, καθώς έχουν συναντηθεί σε όλες τις φάσεις, από ομίλους και κανονική περίοδο, μέχρι τελικούς Final Four.

Για τους φιλοξενούμενους υπολογίζεται πλέον κανονικά ο Φίλιπ Πετρούσεφ, αλλά εκτός αποστολής έμεινε ο Κώστας Παπανικολάου, καθώς ταλαιπωρείται από ίωση και δεν ήταν σε θέση να ταξιδέψει. Στο μεταξύ, με πρόβλημα θα παίξει ο Τόμας Γουόκαπ, καθώς τις τελευταίες ημέρες ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις στη μέση.
Στον αντίποδα, στην Μπαρτσελόνα ο Ρότζερ Γκριμάου υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, καθώς σε φουλ ρυθμούς επέστρεψε και ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ, ο οποίος ήταν εκτός το τελευταίο διάστημα.
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Νταμίρ Γιαβόρ (Κροατία), Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία) και Ράιν Πεεράντι (Εσθονία).
Αναλυτικά το πρόγραμμα της σειράς:
Game 1 (24/4, 22:00) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
Game 2 (26/4, 22:00) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
Game 3 (30/4, 21:30) Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
Game 4 (εάν χρειαστεί 2/5, 19:45) Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα
Game 5 (εάν χρειαστεί 8/5) Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.