Γιορτάζει τα 100 της χρόνια σήμερα η ΑΕΚ-Το μήνυμα της ΠΑΕ και του Δημήτρη Μελισσανίδη

Στις 13 Απριλίου 1924, μία παρέα ανθρώπων αποφάσισε να ιδρύσει ένα αθλητικό σωματείο, το οποίο θα αποτελούσε την κοιτίδα όλων των ηθικών αξιών και ιδεών της παράδοσης της Κωνσταντινούπολης.

Ο Κωνσταντίνος Σπανούδης (πρώτος πρόεδρος) και πάνω από 40 παράγοντες υπέγραψαν το καταστατικό της ιδρύσεως. Η ονομασία του Συλλόγου, Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, και τα χρώματα, κίτρινο και μαύρο, που συμβόλιζαν την ελπίδα και την απώλεια, έδιναν σάρκα και οστά στην “Ιδέα” της διατήρησης της μνήμης και της αγάπης για τον Αθλητικό πολιτισμό.

Η ΑΕΚ γιορτάζει τα 100 χρόνια ένδοξης ιστορίας της και στις 12:00 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (13/4) η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ έκανε την εορταστική της ανάρτηση. “Εκατό χρόνια δόξας. Εκατό χρόνια αγώνων. Εκατό χρόνια τιμής της Προσφυγιάς.

Η ΑΕΚ είναι αιώνια. Η ΑΕΚ γιορτάζει. Η ΑΕΚ ζει τις πιο μεγάλες μέρες της και θέτει στέρεες βάσεις για τον δεύτερο αιώνα της.

Χρόνια μας πολλά! Χρόνια πολλά σε κάθε ΑΕΚτζή”.

Μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ για τον έναν αιώνα του συλλόγου έστειλε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Με ιδιόχειρη επιστολή του, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα Live Sport, ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης ζητά όλοι να υπηρετούν και να προστατεύουν αυτή την ιδέα.

Το μήνυμα του Δημήτρη Μελισσανίδη:

“Αγαπητοί Ενωσίτες,
Έχουμε την τύχη να γιορτάζουμε τα 100στά γενέθλια της ΑΕΚ με τον καλύτερο τρόπο που θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Γιορτάζουμε στο σπίτι μας που μας έδωσε πίσω την ιστορική μας ταυτότητα. Γιορτάζουμε σε μια περίοδο αγωνιστικών επιτυχιών. Είμαστε ξανά αδελφωμένοι και ενωμένοι. Ας γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή την ξεχωριστή επέτειο. Είναι μοναδικό προνόμιο να είσαι υπηρέτης της ΑΕΚ και ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να την υπηρετήσω. Να είστε υπηρέτες και σωματοφύλακες της μαζί. Να τη λατρεύετε και να την προστατεύετε στα 200, στα 300 και στα 1000 χρόνια της.

Γειά σου ΑΕΚάρα μου!”

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.