«Η ΕΟΚ στηρίζει τα σωματεία της ΕΣΚΑΘ»

Τα πρώτα μέτρα για τους συλλόγους μπάσκετ της πλημμυρόπληκτης Θεσσαλίας

Η τηλεδιάσκεψη που είχε η ηγεσία της ΕΟΚ με το προεδρείο της ΕΣΚΑΘ και εκπροσώπους σωματείων της πλημμυρόπληκτης Θεσσαλίας την περασμένη Παρασκευή 15/09 έχει ήδη αποτελέσματα, με την Ομοσπονδία να εξαγγέλλει σήμερα τα μέτρα στήριξης.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «Οι πρόσφατες πλημμύρες στη Θεσσαλία, πέραν του τραγικού απολογισμού απώλειας ζωών και περιουσιών, προκάλεσαν καταστροφές και σε αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις, αλλά και στα αθλητικά σωματεία της Θεσσαλίας γενικότερα. Η ΕΟΚ εξ αρχής δήλωσε την πρόθεσή της να συμπαρασταθεί στα σωματεία της ΕΣΚΑΘ και μετά από τηλεδιάσκεψη του Προέδρου κ. Λιόλιου , του Γενικού Γραμματέα κ. Νικολοπουλου και του μέλους του ΔΣ και υπευθύνου Εθνικών Ομάδων κ. Ντικούδη με τη Διοίκηση της ΕΣΚΑΘ και των σωματειων, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15/9/2023, αποφασίστηκαν τα εξής μέτρα στήριξης:

** Αναστολή πληρωμής παραβόλων μεταγραφών για τις ομάδες Εθνικών και Τοπικών κατηγοριών της ένωσης, μέχρι 6/10, οπότε και ολοκληρώνεται η τρέχουσα δυνατότητα μεταγραφών.

** Κάλυψη του κόστους διαιτητών και κριτών για όλους τους αγώνες ανδρών και γυναικών, Εθνικών και Τοπικών κατηγοριών των ομάδων της ένωσης, πέραν αυτών του αναπτυξιακού που ήδη καταβάλλονταν σε όλη την Ελλάδα, για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος 2023-2024.

** Υλική υποστήριξη των ακαδημιών των ομάδων της ΕΣΚΑΘ με ενέργειες και πρωτοβουλίες της ΕΟΚ.

** Ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, εκ μέρους της ΕΟΚ, για την εύρυθμη λειτουργία της Ένωσης και την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που έχει προκύψει».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Magnesiasports» η λογική της ομοσπονδίας είναι να ενισχύσει όλα τα σωματεία, αφού οι πλημμύρες στην περιοχή φέρνουν στο προσκήνιο εμπόδια για όλους τους συλλόγους. Σίγουρα, υπάρχουν σύλλογοι (όπως ο Φοίβος Γιάννουλης Λάρισας) που είδαν γήπεδο και αθλητικό εξοπλισμό να καταστρέφονται τελείως, και αυτοί οι σύλλογοι θα λάβουν διπλάσιο αθλητικό εξοπλισμό.

Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν πλήττονται και οι υπόλοιποι σύλλογοι της Θεσσαλίας, αφού είναι δεδομένο ότι από τη στιγμή που επαγγελματίες και επιχειρήσεις επλήγησαν, μειώνεται και η δεξαμενή των εν δυνάμει και εν ενεργεία χορηγών και οικονομικών υποστηρικτών. Από την άλλη, αν χρειαστεί, θα υπάρξουν και περισσότερες ενέργειες για τη στήριξη των συλλόγων.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.