Η FIFA αποτιμά τις νέες τάσεις και τακτικές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο

Εβδομήντα ημέρες μετά τον τελικό του Μουντιάλ, προπονητές και τεχνικοί διευθυντές από περίπου 200 ομοσπονδίες – μέλη της FIFA συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο για να αναλύσουν τις τελευταίες τάσεις και τις τακτικές ποδοσφαίρου που παρουσιάστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

«Αυτό το γεγονός αντανακλά πλήρως τη φιλοσοφία μας να τοποθετούμε το ποδόσφαιρο και τους βασικούς εκπροσώπους από όλο το παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων παικτών, προπονητών και τεχνικών εμπειρογνωμόνων, στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο.

Στη διάρκεια της διάσκεψης ο επικεφαλής της ομάδας τεχνικών μελετών της Συνομοσπονδίας, Κάρλος Αλμπέρτο Περέιρα, μαζί με τον επικεφαλής στο τμήμα ανάπτυξης της FIFA, Μάρκο Φαν Μπάστεν, μοιράστηκαν τις γνώσεις τους σε τέσσερις βασικούς τομείς, όπως τη συγκριτική ανάλυση των γκολ από τα Μουντιάλ 2010, 2014 και 2018, ανάλυση αγώνων, ανάλυση των ομάδων που έφτασαν στα ημιτελικά του Μουντιάλ και τον ρόλο του οργανωτή στη διοργάνωση της Ρωσίας.

Η πλήρης έκθεση για το Μουντιάλ 2018 πρόκειται να δημοσιευθεί στις 16 Οκτωβρίου 2018. Η πορεία της Γαλλίας προς την κορυφή ήταν στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της ζωντανής συνέντευξης με τον προπονητή των «πετεινών», Ντιντιέ Ντεσάν.

Μιλώντας και απαντώντας σε διάφορες ερωτήσεις από τους προπονητές, ο Ντεσάν εστίασε στη σημασία της ομαδικής εργασίας και της διαχείρισης του ανθρώπου, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο οι προπονητές θα πρέπει να βοηθήσουν στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για κάθε παίκτη, σε όλους τους τομείς της προετοιμασίας, σε έναν αγώνα και ένα μεγάλο τουρνουά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιτεύχθηκε συντριπτική συναίνεση από τους προπονητές και τους τεχνικούς διευθυντές σχετικά με την υψηλή ποιότητα του ποδοσφαίρου που παρουσιάστηκε στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Επίσης, ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, μαζί με τον διευθυντή διαιτησίας της FIFA, Μάσιμο Μπουζάκα, παρουσίασαν μελέτη σε θέματα διαιτησίας, συμπεριλαμβανομένης της επιτυχούς εφαρμογής του VAR στο Μουντιάλ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.