Η καλύτερη Εθνική Εφήβων, υπέταξε με 72-54 τη Σλοβενία

Πραγματοποιώντας την καλύτερή της εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό U18, η Εθνική Εφήβων επικράτησε 72-54 της Σλοβενίας στο κατάμεστο για άλλη μία φορά κλειστό της Νέας Ιωνίας. Έτσι κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον τρίτο όμιλο και την Τετάρτη (21:15) θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ αγώνα για τους «16» τη Φινλανδία, που τερμάτισε τρίτη στο τέταρτο γκρουπ. Αν, δε, περάσει στα προημιτελικά, εκεί θα συναντήσει το νικητή του Σερβία-Λιθουανία την Τετάρτη. Κορυφαίος ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 5 κλεψίματα και 2 τάπες.

Όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, η εκκίνηση της Εθνικής ήταν… άκυρη. Βρέθηκε στο πρώτο τετράλεπτο στο -9 (2-11), αλλά γρήγορα αντέδρασε. Βελτιώνοντας την άμυνά της και με αιχμή τον Γεωργαλά έτρεξε ένα 11-0 (13-11) κρατώντας «άσφαιρη» τη Σλοβενία για σχεδόν πέντε λεπτά. Παρά την απώλεια του Κλωνάρα με διάστρεμμα, η ελληνική ομάδα βρήκε λύσεις από τον πάγκο με Νικολαΐδη και Κάδρα, ενώ ένα ξέσπασμα του Ρογκαβόπουλου την οδήγησε στο 23-16 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και στο 38-30 του ημιχρόνου, βάζοντας ένα καλό θεμέλιο για τη νίκη.

Η άμυνα κράτησε την ελληνική ομάδα σε ρόλο οδηγού στο πρώτο μισό της τρίτης περιόδου, όταν η επίθεσή της είχε πρόβλημα (40-38). Τα κλεψίματα του Νικολαΐδη και του Σωτηρίου «ξεμπούκωσαν» την Εθνική, που χάρη και στα τρίποντα του Καράμπελα και του Σταυρακούκα έκλεισε το δεκάλεπτο στο 55-39. Το 7-0 των Σλοβένων που έριξε τη διαφορά στους έντεκα (57-46) περίπου οκτώ λεπτά πριν το τέλος θορύβησε τον Γιώργο Βλασσόπουλο, το τάιμ άουτ του οποίου συνέφερε τους παίκτες του. Το γκολ-φάουλ του Κουρτίδη έκοψε τη φόρα των αντιπάλων και ο Νικολαΐδης έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο φινάλε.

Δεκάλεπτα: 19-16, 38-30, 55-39, 72-54

Ελλάδα (Βλασσόπουλος): Σωτηρίου 8, Κουρτίδης 5, Καράμπελας 8, Νικολαϊδης 18, Κλωνάρας 3, Γεωργαλάς 9, Ρογκαβόπουλος 6, Ματσάγγος, Καλόγηρος 4, Κάδρας 7, Σταυρακούκας 4, Τσάμης

 Νικολαΐδης: Πεισμώσαμε μετά το ματς με τη Γαλλία

Ο 16χρονος πρωταγωνιστής Αλέξανδρος Νικολαΐδης δήλωσε μετά το 72-54:  «Μετά το ματς με τη Γαλλία μιλήσαμε οι παίκτες μεταξύ μας. Πεισμώσαμε και παλέψαμε για να κερδίσουμε το παιχνίδι, τόσο για μας, όσο και για τον κόσμο. Η ομάδα μας αρχίζει από την άμυνα, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους πόντους. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε ποτέ. Θα το χαρούμε σήμερα, αλλά από αύριο (σ.σ. σήμερα) θα διαβάσουμε τον αντίπαλό μας και θα προετοιμαστούμε για να νικήσουμε τη Φινλανδία. Πιστεύω πως μπορούμε να το καταφέρουμε», ανέφερε ο γκαρντ του Μαντουλίδη που ήταν πρώτος σκόρερ με 18 πόντους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.