Η οριστική συνάντηση για αναδιάρθρωση και η δικαίωση της Νίκης

Στον αέρα παραμένει το θέμα της αναδιάρθρωσης, που έχουν αιτηθεί οι ομάδες της Super League 2 και της Football League, αφού όλα εξαρτώνται από τον Συνεταιρισμό της 1ης κατηγορίας, με το σενάριο της αύξησης των ομάδων να μην αντιμετωπίζεται θετικά από τα περισσότερα μέλη της Super League, όπως αναμενόταν άλλωστε. Εξάλλου ο αριθμός των 18 ομάδων είναι απαγορευτικός στις σκέψεις σχεδόν όλων των ΠΑΕ, ειδικά από τη στιγμή που κανείς δεν είναι σίγουρος για τα οικονομικά δεδομένα και τα διαθέσιμα έσοδα που θα χρειαστεί να μοιραστούν, κυρίως μέσω των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ήδη εξάλλου και η συνδρομητική πλατφόρμα, που έχει εμμέσως πλην σαφώς λόγο μιας και κατέχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, έχει εκφραστεί πολλές φορές αρνητικά, έχοντας ζητήσει ακόμη και μείωση των ομάδων της Super League se 12(!) και αυτό έκανε και προσφάτως . Άραγε πώς θα μπορέσουν ΕΠΟ και Υφυπουργός Αθλητισμού να πείσουν τις 14 ΠΑΕ να αλλάξουν τα δεδομένα και να προχωρήσει η αναδιάρθρωση που περιμένουν και οι ομάδες του Βόλου;

Αυτό που προέκυψε από τις χθεσινές συναντήσεις των εκπροσώπων του Συνεταιρισμού SL2-FL με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη ήταν η θετική ανταπόκριση αλλά και η επισήμανση και από τους δύο ότι χρειάζεται διάλογος με όλους. Δηλαδή με Super League, EΠΟ, τηλεοπτικούς διαύλους (καθώς στο… παιχνίδι μπαίνει και η έτερη συνδρομητική πλατφόρμα) και η Δημόσια Τηλεόραση. «Αυτή η συνάντηση πρέπει να γίνει προκειμένου να καταγραφούν τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς και να εξεταστούν τα όποια περιθώρια εντός των οποίων μπορεί να προκύψει η ενδεδειγμένη λύση» αναφέρεται από την πλευρά της ΓΓΑ, και όλοι περιμένουν την πραγματοποίησή της.

Δικαιώνεται η πλευρά της Νίκης…

Όλα τα ενδεχόμενα πάντως παραμένουν ανοιχτά, ακόμη και αυτό της μη αναδιάρθρωσης από τη στιγμή που η Super League πεισμώνει, και τα οικονομικά δεδομένα δεν βγαίνουν προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της.

Εφόσον επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο αδικημένη θα είναι η Νίκη Βόλου, μιας και το πρωτάθλημα διεκόπη οριστικά και από την ΕΠΟ, με αποτέλεσμα οι «κυανόλευκοι» να μην έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες είχαν για άνοδο εντός γηπέδου.

Στελέχη της Νίκης πάντως τονίζουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν ακόμη και στα ανώτατα αθλητικά όργανα τη δικαίωση, αφού η ΠΑΕ είχε εκφράσει την αντίρρησή της γι τη διακοπή του πρωταθλήματος, από τη στιγμή που δεν υπήρχε ήδη ένα επικυρωμένο πλάνο αναδιάρθρωσης των εθνικών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.