Η στασιμότητα στη Νίκη Βόλου φέρνει «μάτια» πάνω σε παίκτες

O Κουτίνας έχει θέμα στη μέση
Ενώ η ομάδα περιμένει τα αποτελέσματα της αίτησης για wild card ανόδου στην Α2 Εθνική

Μπορεί η Νίκη Βόλου να κατέθεσε αίτηση για να πάρει wild card για άνοδο στην Α2 Εθνική ή Εlite League όπως ονομάζεται πλέον η κατηγορία, ωστόσο από εκεί και πέρα δεν δείχνει να έχει γίνει κάτι όσον αφορά το ρόστερ, με δεδομένη αυτήν τη στιγμή τη συμμετοχή στη Β’ Εθνική και αυτή η στασιμότητα αποτελεί παράγοντα έλξης άλλων ομάδων σε παίκτες των «κυανόλευκων».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αρχηγός της ομάδας Σάκης Κουτίνας, που προέρχεται πάλι από μία καλή χρονιά, όντας εκ των βασικών πρωταγωνιστών στην εξασφάλιση της παραμονής στη Β’ Εθνική. Από τη στιγμή που δεν προχωρά ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά (τουλάχιστον επισήμως) είναι λογικό άλλοι σύλλογοι που κάνουν ήδη τις απαραίτητες κινήσεις να κοιτούν τόσο τον έμπειρο παίκτη αλλά και άλλους από τη Νίκη Βόλου.

Από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ενδιαφέρον είχε δείξει και μάλιστα έντονο για την περίπτωση του Κουτίνα ο Έσπερος Λαμίας, ωστόσο δεν μπόρεσε να «σπάσει» το φράγμα της θέλησης του Κουτίνα να παραμείνει τόσο στην πόλη του Βόλου όσο και στη Νίκη. Φέτος όμως η χρονιά είναι άλλη, και πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα του 36χρονου shooting guard είναι ήδη στη λίστα δύο ομάδων, και συγκεκριμένα του ΓΣ Αλμυρού και του ΓΣ Σοφάδων, ενώ δεν επιβεβαιώνεται ακόμη ενδιαφέρον του Βίκου Ιωαννίνων, παρά το ότι κάτι ανάλογο ακούστηκε…

Επισήμως όμως τόσο ο ΓΣ Αλμυρού όσο και ο ΓΣ Σοφάδων Καρδίτσας αυτήν τη στιγμή αναζητούν πρωτίστως προπονητή για να προχωρήσουν οι μεταγραφικές προσθήκες, μιας και οι Παναγιώτης Νάνης και Αβραάμ Παπαδόπουλος αποτελούν αντίστοιχα παρελθόν. Δύσκολα όμως θα έλεγε κανείς όχι σε παίκτες που ξεχώρισαν την περασμένη περίοδο, όπως τόσο ο Κουτίνας όσο και πχ οι Παπαδόπουλος και Σιπητάνος, παίκτες που επίσης έχουν σημειωθεί σε μπλοκάκια παραγόντων και προπονητών άλλων ομάδων…

Από πλευράς Νίκης, αυτό που είχε αναφερθεί στην τελευταία συγκέντρωση ενδιαφερόμενων για το τμήμα μπάσκετ ήταν ότι η ομάδα ακόμη και στην Α2 θα στηριχθεί σε παίκτες από τον κορμό της τελευταίας χρονιάς και σε προσθήκες Βολιωτών.  Βέβαια, αν δεν μιλήσει κάποιος τόσο με προπονητή όσο και με παίκτες, ο σχεδιασμός δεν θα προχωρήσει ποτέ από μόνος του, ούτε θα περιμένουν όλοι στο διηνεκές. Μάλιστα, θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεδομένων των απαιτήσεων, η Α2 δεν αποτελεί για όλους το θέλγητρο εκείνο που θα τους κάνει να παραμείνουν στην ομάδα, αν εξασφαλιστεί κιόλας η wild card.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.