«Είχε καμιά δουλειά ο πρόεδρος της Αμβρακίας μέσα στο γήπεδο;»

Το έντονο επεισόδιο μέσα στο γήπεδο με τον πρόεδρο της Αμβρακίας σχολίασε μετά από ερώτηση του magnesiasports ο προπονητής της Νίκης Στέφανος Ξηροφώτος στις δηλώσεις που έκανε μετά την ήττα στην Άρτα, λέγοντας ότι ήταν αδικαιολόγητα μέσα στο γήπεδο. Ακόμη έκανε λόγο για παράπονα από τη φιλοξενία και για ακατανόητη αποβολή του Γαρυφαλλόπουλου. Αναλυτικά:

«Μπήκαμε άσχημα στο παιχνίδι. Από κει και πέρα αντιδράσαμε πάρα πολύ καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Είχαμε προβλήματα, και του Μέτσε, που βγήκε, και κάποιων άλλων παιδιών που έπαιζαν με πρόβλημα. Στο 46’ μειώσαμε, χάσαμε κάποιες ευκαιρίες και πάνω που φαινόταν ότι θα γυρίσει και μάλιστα εύκολα το παιχνίδι, ήρθε μία απόφαση που δε γνωρίζω τι έγινε, ξέρει μόνο ο διαιτητής. Ο διαιτητής έδωσε κάτι που μόνο αυτός ξέρει. Αν είναι αλήθεια ή όχι, ξέρει μόνο αυτός. Έφτυσε δίπλα μας είπε, αλλά είχε στόχο να φτύσει αυτόν. Κάτι μπερδεμένα πράγματα. Εγώ δεν κατάλαβα καν γιατί ο παίκτης βγήκε.

Δε σημαίνει ότι, επειδή αυτή η ομάδα έχει βγει από τους στόχους, δε χτυπάει τα παιχνίδια. Με δέκα παίκτες και με εννιά χτυπούσε μέχρι το τέλος το ματς και η τελευταία ευκαιρία του Σκοπελίτη ήταν δικιά μας. Έχουμε πολλά παράπονα από τη φιλοξενία. Κόσμος έκανε βόλτα μέσα στο γήπεδο. Τα είδατε και εσείς τι γινόταν. Είμαστε ευχαριστημένοι με τον εαυτό μας, γιατί εμείς αυτό που είχαμε να δώσουμε το δώσαμε. Ήταν ένα ματς 2-0, έγινε 2-1 και πήγαινε για 2-2. Από κει και πέρα υπήρχε … εξωτερική επέμβαση».

Σε ερώτηση του magnesiasports για το επεισόδιο με τον πρόεδρο της Αμβρακίας ο Στέφανος Ξηροφώτος τόνισε: «Δε θέλω ν’ ασχοληθώ. Είδατε όλοι τι έγινε. Εγώ έχω παράπονα από τη φιλοξενία. Είχε καμία δουλειά να είναι μέσα στο γήπεδο; Εκτός κι αν είχε αλλάξει ο κανονισμός. Ό,τι και να πω έχω δίκαιο. Δεν ήταν εκεί η θέση του.

Αλλά θέλω να σταθούμε στο αγωνιστικό, γιατί είμαι προπονητής. Βελτιώσαμε σταδιακά την εικόνα της ομάδας και με όσα κάναμε απέξω και παρόλο που μείναμε με δέκα και με όλα κόντρα πήγαμε να ισοφαρίσουμε. Έχουμε πει ότι ο καθένας πρέπει να παίζει για τη δικιά του την αξιοπρέπεια και τον εαυτό του και θα κοιμάται ήσυχος. Εγώ κοιμάμαι ήσυχος»

Για το αν υπάρχει εξήγηση για το γρήγορο 2-0:

«Ενδεχομένως ο αντίπαλος να ήθελε περισσότερο το ματς από την αρχή. Ήταν δύο “κρύα” γκολ. Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι ότι κοιτάξαμε να βοηθήσουμε την ομάδα και θεωρώ ότι τη βοηθήσαμε. Αν δεν ερχόταν η αποβολή, τουλάχιστον τον έναν πόντο θα τον παίρναμε. Δεν μπορώ να κρίνω την αποβολή. Στα παιχνίδια γίνονται χίλια πράγματα. Μπορεί ο διαιτητής να δίνει μία κόκκινη και να λέει “εγώ νομίζω ότι ψιθύρισε”. Οι διαιτητικές αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με τέτοιο τρόπο, που να μπορούν να ελέγχονται. Στην αποβολή το ξέρει μόνο ο διαιτητής και κανείς άλλος. Έχω φοβερά παράπονα. Δεν είδα κανένα φτύσιμο. Ρώτησα τον διαιτητή αν … τον πέτυχε και μου απάντησε “όχι”. Ήταν μία απίστευτη απόφαση. Κι όταν μείναμε με δέκα ο διαιτητής έδειξε τι ήθελε να κάνει. Δεν πήγα στη συνέντευξη, για να μην τιμωρηθούμε κιόλας.

Η προσπάθεια ήταν πολύ καλή μέχρι το τέλος. Το ξεκίνημα ήταν πολύ κακό. Η ομάδα δείχνει ότι δεν τα παρατάει. Δεν καταλάβαινες σήμερα ποια ομάδα ήθελε να σωθεί και ποια είχε κίνητρο. Παρόλο που παίζαμε με δέκα, κοιτάξαμε μέχρι την τελευταία φάση να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι. Ο στόχος της ομάδας είναι να τελειώσει με αξιοπρέπεια και σήμερα κάναμε μία αξιοπρεπή εμφάνιση και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.