Ισραήλ: Οι ομάδες ζητούν 24 εκατ. ευρώ ως μέτρο στήριξης

Το Ισραήλ έχει σταματήσει κι αυτό οποιουδήποτε είδους δράση εδώ και περίπου ένα μήνα, προσπαθώντας να διαχειριστεί την κρίση της πανδημίας και να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η διακοπή της Winner League συνεπάγεται όμως, όπως είναι λογικό, μεγάλες απώλειες για τις ομάδες, οι οποίες αποτάθηκαν στο κράτος για να μείνουν όρθιες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του One, οι ομάδες της Winner League ενώθηκαν και ζήτησαν έκτακτο βοήθημα που φτάνει τα 24.000.000 ευρώ για να αντέξουν οικονομικά και να μην καταρρεύσουν από τα έσοδα που χάθηκαν λόγω τηλεοπτικών δικαιωμάτων, χορηγιών και εισιτηρίων. Όπως επισημαίνεται μάλιστα, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Winner League έδωσε πλήρη φάκελο στον Υπουργό Αθλητισμού του Ισραήλ, για τις απώλειες και της ζημιές που προκάλεσε η διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο φόβος που υπάρχει στη χώρα για την επόμενη μέρα του αθλητισμού είναι μεγάλος, με στέλεχος ομάδας να αναφέρει στο One πως: «Μην εκπλαγείτε αν δείτε πολλές ομάδες την επόμενη σεζόν να μην εμφανίζονται γιατί αρκετοί ιδιοκτήτες δεν θα μπορούν πλέον να σηκώσουν το βάρος και να επενδύσουν στον αθλητισμό».

sport24.gr