Καρατσιβή: «Πρέπει ν’ ακούμε το σώμα μας, παραμένω στον χώρο ως βοηθός προπονητή»

Η δήλωση με αφορμή την ανάδειξή της από την ΚΟΕ ως καλύτερης αθλήτριας τεχνικής κολύμβησης

Στη δήλωση που έκανε η Αθανασία Καρατσιβή της Νίκης, με αφορμή την ανάδειξή της από την ΚΟΕ ως καλύτερης αθλήτριας τεχνικής κολύμβησης για το 2023, αναφέρει στο περιοδικό της ΚΟΕ:

«Αξέχαστη στιγμή της τρέχουσας σεζόν ήταν το πρώτο μετάλλιο που κατέκτησα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, όπου ήταν και σε ένα από τα αγαπημένα μου αγωνίσματα, τα 400μ. επιφάνειας. Πέραν του μεταλλίου, κατάφερα να φτάσω πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ αλλά και σε μια αρκετά καλή κατάταξη παγκοσμίως.

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς ήταν το πανελλήνιο ρεκόρ στα 1500 και στα 800 καθώς και οι υπόλοιπες διακρίσεις που είχα στο πανευρωπαϊκό και στους Μεσογειακούς αγώνες. Κυρίως για τους δύο τελευταίους διεθνείς αγώνες είμαι αρκετά ευχαριστημένη από τον εαυτό μου, καθώς ήταν μια χρονιά πολύ δύσκολη για εμένα, λόγω τραυματισμών, αλλά και πιεστική από τις υποχρεώσεις που είχα και ως φοιτήτρια. Δίπλα μου σε αυτό το μεγάλο ταξίδι ήταν ο προπονητής μου Γρηγόρης Καλαϊτζογλίδης, ο σύλλογός μου Νίκη Βόλου και η οικογένειά μου.

Στόχος την ερχόμενη χρονιά, έπειτα από τόσα χρόνια, δεν είναι κάποια κατάκτηση μεταλλίου ή κάποιο πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά η σχολή μου… Το 2024 αλλάζει λίγο πορεία και αντί του πρωταθλητισμού μπαίνει η σχολή. Βέβαια παραμένω στον χώρο της πισίνας ως βοηθός του προπονητή μου, αλλά όχι πια ως αθλήτρια. Ήταν μια δύσκολη απόφαση αλλά κάποιες φορές καλό είναι να ακούμε το σώμα μας…

Για τη νέα χρονιά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αθλητές υγεία, επιτυχίες και αφοσίωση σε αυτό που αγαπούν. Να βάζουν στόχους, να κάνουν όνειρα και να τα πετυχαίνουν.

Στον χώρο της τεχνικής κολύμβησης σημαντικό πρόβλημα είναι η έλλειψη προβολής του. Είναι ένα τόσο ενδιαφέρον άθλημα, αλλά λίγοι το γνωρίζουν. Γενικά όμως στον χώρο της κολύμβησης σοβαρό πρόβλημα είναι το λουκέτο που μπήκε σε αρκετά κολυμβητήρια σε όλη τη χώρα. Είναι κρίμα να βλέπεις παιδιά να σταματούν τον αθλητισμό λόγω έλλειψης των κολυμβητηρίων ή του συνωστισμού σε ένα κολυμβητήριο. Ας ελπίσουμε το 2024 να φέρει την επαναλειτουργία των κολυμβητηρίων».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.