Κέρδισε τους νέους, έχασε την πρόκριση ο Ρήγας στην Ιστιαία

Σε ένα αδιάφορο ματς για τον Ρήγα Φεραίο, οι Βελεστινιώτες έχασαν με 2-1 στην Ιστιαία από την τοπική ομάδα, με συνέπεια τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής.

Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι όσοι αγωνίστηκαν από τους φιλοξενούμενους ανταποκρίθηκαν απόλυτα και ειδικά οι νεαροί παίκτες, όπως οι Ράπτης, Λάμπρου, Μπομπότης και Καναβός που ξεκίνησαν βασικοί, αλλά και ο Τσιότρας, ο 15χρονος τερματοφύλακας, που καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους της Ιστιαίας για την εκπληκτική απόκρουση που έκανε στο τέλος του παιχνιδιού, όπως συνέβη και με τον Τσουμπέκο τη στιγμή που άφηνε τη θέση του στον πιτσιρικά.

Επίσης ντεμπούτο για φέτος έκανε ο Κέβιν Χύσα. Γενικότερα, η τεχνική ηγεσία του Ρήγα έμεινε ικανοποιημένη από την εικόνα της ομάδας παρά το αποτέλεσμα, αφού ξεκουράστηκαν πολλοί παίκτες και ήταν το σκορ ήταν το τελευταίο στο οποίο στόχευαν οι φιλοξενούμενοι, που παρατάχθηκαν με 4-4-2. Στην άμυνα ήταν οι Ράπτης δεξιά, Λάμπρου αριστερά, Σπαθής και Βουραζέρης (στόπερ), στο κέντρο στα πλάγια οι Μπομπότης-Καναβός και στον άξονα οι Γεωργατζής και Χύσα, ενώ στην επίθεση οι Τζοβάρας-Τσελεπής.

Αυτό που θα μείνει στη μνήμη των ανθρώπων του Ρήγα είναι ότι ο διαιτητής Ψυχούλας προκάλεσε το γέλιο στο 34’, όταν έδωσε πέναλτι υπέρ του Τζοβάρα, αλλά σε δευτερόλεπτα πήρε πίσω την απόφασή του.

Στο 5’ ο Τσουμπέκος ανέτρεψε τον Χ. Ανέστη μετά από σύγκρουση των δύο παικτών, αλλά ο τερματοφύλακας του Ρήγα πέφτοντας χαμηλά στη δεξιά του γωνία απέκρουσε το πέναλτι του Αλεξίου.

Ο Ρήγας απάντησε με το σουτ του Τζοβάρα έξω από την περιοχή, που πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 20’ έγινε το 1-0 για την Ιστιαία με κεφαλιά Πουταχίδη μετά από σέντρα Ηλιόπουλου από την αριστερή πλευρά.

Στο 26’ο Χύσα μόνος στο ύψος της μικρής περιοχής δεν κατόρθωσε να πιάσει την κεφαλιά, ενώ στο 27’ θα μπορούσε να γίνει το 2-0 σε δοκάρι του Νικολέτου μετά και την παρέμβαση του Τσουμπέκου.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Τσελεπής προσπάθησε να αξιοποιήσει το φάουλ του Γεωργατζή, αλλά την κεφαλιά του μπλόκαρε ο Μπιμπάι, ενώ στο 34’ ο Λαμπρόπουλος ανέτρεψε τον Τζοβάρα, ο Ψυχούλας έδειξε την άσπρη βούλα και την κίτρινη στον αμυντικό της Ιστιαίας, αλλά πήρε πίσω την απόφασή του, λέγοντας ότι έκανε λάθος.

Με τη λήξη του πρώτου μέρους ο Τσουμπέκος απεσόβησε το 2-0, νικώντας τον αφύλακτο Ηλιόπουλο, ενώ εντυπωσιακή ήταν η απόκρουση του έμπειρου γκολκήπερ στο 48’ σε προσπάθεια του Χ. Ανέστη.

Σωστή ήταν και η αντίδραση του Μπιμπάι στο σουτ του Χύσα στο 57’, διώχνοντας δύσκολα σε κόρνερ, αλλά στο επόμενο λεπτό ήρθε η ισοφάριση. Ο Τσελεπής γύρισε ωραία το σώμα του στο ύψος του πέναλτι και σούταρε εύστοχα για το 1-1. Μάλιστα στο επόμενο λεπτό ο Χύσα είδε τον Ντιμπάι να αποκρούει δύσκολα το σουτ που έκανε, ενώ ο Μπομπότης που πήρε το ριμπάουντ, ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 71’ σημειώθηκε το νικητήριο τέρμα για την ομάδα του Μίοντραγκ Τσίρκοβιτς, που έκανε ντεμπούτο με νίκη στον πάγκο της επόμενης αντιπάλου της Νίκης. Σκόρερ ήταν ο ανενόχλητος Νικολέτος με κεφαλιά μετά την μπαλιά του Κουκούρα από τα δεξιά, ενώ στο 83’ θα μπορούσε ο Ηλιόπουλος να κάνει το 3-1, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον νεαρό Τσιότρα. Ο 15χρονος τερματοφύλακας γύρισε εντυπωσιακά το κορμί του προς την αντίθετη κατεύθυνση στο μονοκόμματο σουτ του αντιπάλου του και με μία φοβερή εκτίναξη απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του Ρήγα για τρίτη φορά.

ΙΣΤΙΑΙΑ: Μπιμπάι, Δαγκούλης, Τσαούσης, Λαμπρόπουλος (46΄ Στεργίου), Πανάκης, Πουταχίδης, Αλεξίου, Ανέστης Β. (83΄ Βασιλείου), Ηλιόπουλος, Νικολέτος, Ανέστης Χ. (67΄ Κουκούρας)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Τσουμπέκος (75’ Τσιότρας), Ράπτης, Λάμπρου, Σπαθής, Βουραζέρης, Γεωργατζής (65’ Κυπτίου), Χύσα, Καναβός, Μπομπότης (65’ Ζαχαράκης), Τσελεπής, Τζοβάρας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.