Κλήθηκε σε απολογία ο Παναθηναϊκός

Σε απολογία για τα επεισόδια στο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Super League με τον Ολυμπιακό, το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο ΟΑΚΑ, κλήθηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Με βάση το κατηγορητήριο, οι «πράσινοι» κινδυνεύουν με αφαίρεση έξι βαθμών μέχρι και συνέχιση του αγώνα!

Ο Παναθηναϊκός θα απολογηθεί μεθαύριο Πέμπτη, με το κατηγορητήριο να είναι αρκετά βαρύ.

Η κλήση περιλαμβάνει διακοπή αγώνα με δική του υπαιτιότητα και επεισόδια έξω από το γήπεδο με βιαιοπραγίες, αδικήματα που, αν αποδειχθούν, τότε επισύρουν την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για το κάθε ένα.

Ωστόσο, η κλήση του Παναθηναϊκού σε απολογία με βάση το άρθρο 15 παρ.5 ε. που αναφέρεται σε προσωρινή διακοπή αγώνα αφήνει ελπίδες στους «πράσινους» ότι μπορούν να πετύχουν (στο καλύτερο γι’ αυτούς σενάριο) τη συνέχιση του ντέρμπι από το σημείο που διεκόπη.

Με άλλα λόγια, ο Παναθηναϊκός μπορεί να υποστεί αφαίρεση μόνο τριών βαθμών, αν κριθεί ένοχος μόνο για τα επεισόδια εκτός αγωνιστικού χώρου (όπως για παράδειγμα η ΑΕΚ στο φετινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που έληξε 1-1), ενώ θα τιμωρηθεί με μείον έξι μόνο αν κριθεί ένοχος και για τα δύο αδικήματα στα οποία έχει κληθεί.

Αν επαληθευτεί το χειρότερο σενάριο για τους «πράσινους», ενδέχεται τελικά η ποινή αφαίρεσης βαθμών να είναι μείον πέντε, αφού ενδέχεται να υπάρξει συγχώνευση των ποινών, κάτι που έχει γίνει σε αρκετές ανάλογες περιπτώσεις.

Σε απολογία κλήθηκαν και οι ΠΑΕ Ατρόμητος, ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, ΑΕΛ, όπως και η Ξάνθη για συμβάν που έγινε σε αγώνα της ομάδας Κ-15 των Θρακιωτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.