KOE: O άμεσος αγωνιστικός προγραμματισμός

Στη Λάρισα το σχολικό πρωτάθλημα Κολύμβησης

Με τον αγωνιστικό προγραμματισμό σε Κολύμβηση και Open Water, έως και τον προσεχή Σεπτέμβριο, ασχολήθηκε σήμερα (26/4) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΕ με τη συμμετοχή των τεχνικών συμβούλων και ομοσπονδιακών προπονητών των δύο αθλημάτων μας.

Σ’ ότι αφορά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών τον ερχόμενο μήνα στη Βουδαπέστη (10-23/5), ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυριάκος Γιαννόπουλος ζήτησε την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση της ελληνικής αποστολής, στη νέα εποχή που εισέρχεται πλέον η ΚΟΕ και τα αθλήματα της. Σημειώνεται ότι, οι αγώνες του Open Water θα διεξαχθούν 12-16/5 και της Κολύμβησης 17-23/5.

Σ’ ό,τι αφορά τον υπόλοιπο αγωνιστικό προγραμματισμό, μεταξύ άλλων συζητήθηκε:

-Σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, 22-23 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί το Σχολικό Πρωτάθλημα Κολύμβησης στη Λάρισα, που αποτελεί κριτήριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα (16-23 Οκτωβρίου, Κίνα)

-Τις ίδιες ημερομηνίες (22-23/5) θα γίνουν οι ημερίδες ορίων στην Αθήνα και τις Περιφέρειες (+13-14).

-Στις 5 Ιουνίου,  ακολουθεί ο αγώνας πρόκρισης για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων ανδρών / Νέων γυναικών. Εφήβων / Νεανίδων / Παίδων / Κορασίδων στο Open Water, αλλά και test event εν όψει του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος (Σεπτέμβριος), στα Άσπρα Σπίτια

-Στις 9-12 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη (Ποσειδώνιο), το Εθνικό πρωτάθλημα Κολύμβησης, αποτελώντας το κορυφαίο εσωτερικό event του αθλήματος και ως τέτοια θα πρέπει, πλέον, να αντιμετωπίζεται σύμφωνα με την ΚΟΕ.

-Στις 26-27 Ιουνίου, Θερινές Ημερίδες Ορίων στην Κολύμβηση (όλες οι Κατηγορίες)

-Στις 2-4 Ιουλίου, οι Θερινοί Αγώνες Προαγωνιστικών Ηλικιών στην Κολύμβηση

-Στις 14-16 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στις Κατηγορίες Παμπαίδων / Παγκορασίδων Β’, στο ΟΑΚΑ (Νότος) και το Ποσειδώνιο (Βορράς)

-Στις 17-19 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στις Κατηγορίες, Παίδων / Κορασίδων και Εφήβων / Νεανίδων, στο ΟΑΚΑ (Νότος) και το Ποσειδώνιο (Βορράς)

-Στις 4-5 Σεπτεμβρίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συλλόγων Θάλασσας στην Κολύμβησης, στη Χαλκίδα, με υπεύθυνη την Ταμία του Δ.Σ της ΚΟΕ, Ελένη Σαραντίδου

-Στις 10-12 Σπετεμβρίου στα Άσπρα Σπίτια, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Open Water.

Συζήτηση επίσης έγινε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Masters, για τους οποίους όπως ειπώθηκε θα υπάρξει πρόβλεψη αναβάθμισης τους, ώστε από το 2023 οι αγώνες να καταστούν και διεθνείς.

 

«Ευθύνη όλων μας, όπως είπε ο Πρόεδρος της ΚΟΕ Κυριάκος Γιαννόπουλος, είναι να διορθώσουμε τα πράγματα. Η Κολύμβηση «πουλάει» σ’ όλο τον κόσμο. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε πλέον και στην Ελλάδα κι αυτό φυσικά θα κάνουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.