«Κόκκινο» από Σικάγο Φάιρ: Χωρίς Κούτσια η Εθνική στο Euro U19!

Χωρίς το βαρύ «πυροβολικό» της, Γιώργο Κούτσια, θα πάει στην τελική φάση του Euro U19 η Εθνική Ελλάδος, καθώς οι Σικάγο Φάιρ -αξιοποιώντας σχετικό δικαίωμα- δεν αφήνουν τον παίκτη τους.

Πλήγμα για την Εθνική Νέων με τον Γιώργο Κούτσια ενόψει της τελικής φάσης του Euro U19 (3/7-16/7).

Συγκεκριμένα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα στερηθεί των υπηρεσιών του 19χρονου επιθετικού (ο οποίος πέτυχε τρία γκολ σε πέντε αγώνες στην προκριματική φάση) και αυτό διότι οι Σικάγο Φάιρ δεν συμφώνησαν να «δώσουν» τον παίκτη τους για αυτό το διάστημα.

Να σημειωθεί ότι η αμερικάνικη ομάδα έκανε χρήση του σχετικού δικαιώματος που προκύπτει από το ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα δεν συμπεριλαμβάνεται στις επίσημες ημερομηνίες της FIFA. Κάτι που σημαίνει ότι οι ομάδες δεν είναι υποχρεωμένες να συναινέσουν στα σχετικά αιτήματα των Ομοσπονδιών, όπως σε αυτό που προχώρησε η ΕΠΟ.

Η ελληνική Ομοσπονδία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μεταπείσει τους ανθρώπους των Σικάγο Φάιρ (προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν και την παρουσία του Φρανκ Κλόπα και Νίκου Κωστένογλου). Η αμερικάνικη ομάδα ωστόσο εξήγησε ότι η εν λόγω κίνηση αποτελεί σταθερή πολιτική του κλαμπ φέρνοντας και σχετικό παράδειγμα με το πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U20, όπου δεν άφησε τους Κρις Μπρέιντι και Μπράιαν Γκουτιέρεζ να εκπροσωπήσουν την εθνική των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U19 διεξάγεται στη Μάλτα, με την Εθνική Ελλάδος να αντιμετωπίζει στον Β’ Όμιλο τις Ισπανία, Νορβηγία και Ισλανδία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.