Σε ρεπεσάζ στο Παγκόσμιο Κωπηλασίας η Δαλίδου με τη Φράγκου

Η Δαλίδου αριστερά με τη Φράγκου

Δεν ήρθαν απευθείας προκρίσεις για τα τρία γυναικεία πληρώματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Βελιγράδι, ωστόσο θα έχουν αύριο μια δεύτερη ευκαιρία για να προκριθούν.

Συγκεκριμένα η Βολιώτισσα Σοφία Δαλίδου μαζί με την Ευαγγελία Φράγκου στο διπλό, τερμάτισαν στην 4η θέση στην σειρά τους με χρόνο 7:21.49 και θα πάνε στον αυριανό επαναληπτικό για μια θέση στα ημιτελικά.

Στα ρεπεσάζ (5/9, 12:25 ώρα Ελλάδος) θα αγωνιστούν για την πρόκριση στα ημιτελικά της δικώπου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας, και  οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ελένη Αναστασιάδου.

Το ελληνικό πλήρωμα σε μία δύσκολη σειρά, τερμάτισε τρίτο για… εκατοστά, με χρόνο 7.13.84. Το πλήρωμα της Χιλής με 7:12.97 πήρε το απευθείας εισιτήριο για τον ημιτελικό, ενώ με 7:13.39 οι ΗΠΑ τερμάτισαν στη δεύτερη θέση. Μπούρμπου και Αναστασιάδου είχαν το προβάδισμα ως τα 1.500μ., αλλά έγινε μεγάλη μάχη στα τελευταία μέτρα και οι Χιλιανές κατάφεραν στον τερματισμό να κλέψουν την πρωτιά.

Τέλος, οι Ζωή Φίτσιου και Μ. Κοντού αγωνίστηκαν στον προκριματικό του διπλού ελ βαρών. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε τέταρτο στη σειρά του με χρόνο 7.06.27 και θα πάει σε επαναληπτικό αγώνα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Οι επαναληπτικοί είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι για τα ελληνικά πληρώματα, αφού αν πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά, θα είναι πολύ κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε κάθε κούρσα ρεπεσάζ, προκρίνονται τα πρώτα δύο πληρώματα.

Στη δίκωπο δίνονται 11 εισιτήρια (οι 6 του τελικού και όλες πλην της τελευταίας ομάδας στον τελικό β’), στο διπλό ελ. Βαρών δίνονται 7 (το πιο δύσκολο έργο έχουν Φίτσιου και Κοντού) και στο διπλό επίσης έντεκα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.