Κοσμάτος στο «Magnesiasports»: «Δύσκολος ο όμιλος, ξεκινάμε για την παραμονή της Νίκης»

Ο προπονητής της Νίκης, Γιώργος Κοσμάτος

Η Νίκη Βόλου έμαθε τους αντιπάλους που θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Β’ Εθνικής κατηγορίας και στον τρίτο όμιλο, με την αποστολή της μόνο εύκολη να μην θεωρείται… Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του στο «Magnesiasports» και ο εκ των προπονητών των «κυανόλευκων», Γιώργος Κοσμάτος, σχολιάζοντας τους αντιπάλους και θέτοντας ως πρώτο στόχο την παραμονή στην κατηγορία, σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα της ομάδας.

«Έχουμε έναν δύσκολο όμιλο μπροστά μας, και θα ξεχωρίσω την ομάδα του Σχηματαρίου που θέλει να πρωταγωνιστήσει και ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας και για εμάς. Εμείς κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα στη Β’ Εθνική Κατηγορία, και οι στόχοι μας θα κριθούν και από το υλικό που θα έχουμε κι εμείς διαθέσιμο αλλά και τις μεταγραφές που θα κάνουν και οι υπόλοιπες ομάδες. Σίγουρα είναι μία ιδιαίτερη χρονιά αυτή που έρχεται και θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Ξεκινάμε με τον στόχο της παραμονής και βλέπουμε από εκεί και πέρα» ήταν το σχετικό σχόλιο του προπονητή της Νίκης Βόλου.

Παράλληλα, ο ίδιος βλέπει ότι η κατάσταση γίνεται δύσκολη για όλες τις ομάδες, ειδικά από τη στιγμή που η Β’ Εθνική τη νέα χρονιά θα διεξαχθεί με τέσσερις ομίλους, όπως αποφάσισε η ΕΟΚ μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω κορωνοϊού και όλα μετρούν, όπως οι αποστάσεις. «Λόγω κορωνοϊού βέβαια κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει. Έπεσε σίγουρα το γόητρο της κατηγορίας, γιατί είναι αλλιώς να διεξάγεται με δύο ομίλους, Βορρά και Νότο, και να παίρνουν το εισιτήριο της ανόδου δύο ομάδες από τον καθένα, και αλλιώς με τέσσερις με την άνοδο να αφορά μόνο έναν σύλλογο. Είναι πιο πολλές οι πιθανότητες ανόδου και περισσότερες αυτές για τον υποβιβασμό. Εμείς πάντως θα παλέψουμε για το καλύτερο» ανέφερε ο Γιώργος Κοσμάτος.

O ίδιος τη νέα χρονιά θα καθοδηγήσει τη Νίκη Βόλου σε συνεργασία με τον Ανδρέα Μαύρο και προεξοφλεί ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό ανάμεσα στους δύο προπονητές. «Είμαστε φίλοι από 17 χρονών με τον Ανδρέα και έχουμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Οπότε θα τα πάμε άψογα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.