Κυρώσεις προς τη Ρωσία και τους Συλλόγους από παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες

Κυρώσεις και στον αθλητισμό επιβάλουν οι ευρωπαϊκές –και παγκόσμιες- ομοσπονδίες και συνεταιρισμοί, σε Συλλόγους της Ρωσίας, αλλά και στην ίδια τη χώρα. Η αρχή γίνεται από την απόφαση που πρόκειται να λάβει η UEFA για την αλλαγή της έδρας του Champions League από την Αγία Πετρούπολη και τη μετάθεσή του στο Παρίσι και στο Σταντ Ντε Φρανς. Η συνέχεια δίδεται με την ειλημμένη απόφαση της Ευρωλίγκας να γίνουν οι εντός έδρας αγώνες των ρωσικών ομάδων σε ουδέτερα γήπεδα, ενώ και η FIA αποφάσισε την ακύρωση διεξαγωγής του ρωσικού γκραν πρι.

Οριστικό: Σε ουδέτερα γήπεδα οι εντός έδρας αγώνες των ρωσικών ομάδων!
Η Ευρωλίγκα αποφάσισε ότι τα εναπομείναντα εντός έδρας ματς που έχουν να δώσουν οι ρωσικές ομάδες, θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Ολοκληρώθηκε η έκτακτη τηλεδιάσκεψη των 18 ομάδων που μετέχουν στην Ευρωλίγκα, που έλαβαν σημαντικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, οριστικοποιήθηκε ότι τα εντός έδρας μας των ρωσικών ομάδων θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Έτσι, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη Ζενίτ (11/3) και την Ούνιξ (24/3) σε ουδέτερο έδαφος.
Επίσης, αποφασίστηκε να αναβληθεί η αναμέτρηση ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μπαρτσελόνα, που ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Κυριακή (27/2).
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ευρωλίγκας:
«1. Θα οριστεί πλάνο που προβλέπει τον ορισμό όλων των αγώνων που επρόκειτο να διεξαχθούν σε ρωσικό έδαφος σε άλλα γήπεδα, εκτός ρωσικής επικράτειας.
2. Οι αγώνες που εμπλέκουν ρωσικές ομάδες σε εδάφη εκτός Ρωσίας (τα εκτός έδρας ματς των ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνιξ και Ζενίτ), θα γίνουν κανονικά όπως και όπου έχουν οριστεί.
3. Ο αγώνας ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Μπαρτσελόνα που επρόκειτο να διεξαχθεί την Κυριακή 27/2, αναβάλλεται.
Η Ευρωλίγκα θα αναλύσει τις εναλλακτικές και θα υποβάλει το πλάνο στη διοίκηση της ECA για αποδοχή».

Η FIA ακυρώνει το Γκραν Πρι της Ρωσίας
Με ανακοίνωση της η FIA έκανε γνωστό πως για την φετινή σεζόν δεν θα πραγματοποιηθεί το Γκραν Πρι της Formula 1 στην Ρωσία, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.
Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για τις 25 Σεπτεμβρίου στο Σότσι, ωστόσο οι υπεύθυνοι έκαναν γνωστό πως η αναβολή ήρθε λόγω της κατάστασης.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα Ένα της FIA επισκέπτεται χώρες σε όλο τον κόσμο με ένα θετικό όραμα να ενώσει τους ανθρώπους, φέρνοντας τα έθνη κοντά.
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία με θλίψη και σοκ κι ελπίζουμε για μια γρήγορη και ειρηνική επίλυση της παρούσας κατάστασης.
Το απόγευμα της Πέμπτης η Φόρμουλα Ένα, η FIA και οι ομάδες συζήτησαν τη θέση του αθλήματός μας και το συμπέρασμα είναι, συμπεριλαμβανομένης της άποψης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ότι είναι αδύνατο να διεξαχθεί το ρωσικό γκραν πρι υπό τις παρούσες συνθήκες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.