«Μαύρες» μέρες για Αγιαξ, έσπασε αρνητικό ρεκόρ 59 ετών

Ο Άγιαξ διανύει «μαύρες» ημέρες, καθώς το αρνητικό του ρεκόρ στο πρωτάθλημα ισοφαρίζει αρνητική επίδοση 59 ολόκληρων χρόνων.

«Σκοτεινές» μέρες διανύουν οι οπαδοί του Άγιαξ, οι οποίοι βλέπουν την ομάδα τους να έχει πάρει τον κατήφορο και να «σπάει» αρνητικά ρεκόρ μισού αιώνα και… βάλε. Ο αντίπαλος της ΑΕΚ στο Europa League, έχει κάνει ένα τραγικό ξεκίνημα στη σεζόν, που για να βρούμε όμοιό του, πρέπει να ανατρέξουμε στη σεζόν 1964/65.

Ο «Αίαντας» σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος μετράει μόλις μία νίκη και βρίσκεται 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού! Από εκείνο το «τρίποντο» κόντρα στη Χέρακλες τον Αύγουστο, μετράει δυο ισοπαλίες και δυο ήττες, με την τελευταία να είναι εξευτελιστική και να έρχεται μέσα στη «Johann Cruijff Arena», κόντρα στη μεγάλη του αντίπαλο Φέγενορντ.

Το ακόμη χειρότερο με το «Klassieker είναι ότι ο Άγιαξ βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-3 μόλις στο 37′, με αποτέλεσμα οι οργανωμένοι οπαδοί του, αυτοί της «F-Side» να αντιδρούν πετώντας φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο, με τον αγώνα να διακόπτεται.

Αυτή δεν ήταν η πιο ακραία αντίδραση των Ολλανδών χούλιγκαν ωστόσο, καθώς λίγο αργότερα έσπασαν την κεντρική είσοδο του γηπέδου και δημιούργησαν επεισόδια με την αστυνομία έξω από το γήπεδό τους, ως ένδειξη διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση για την τραγική σεζόν που διανύει η ομάδα τους.

Για να θυμηθούμε αντίστοιχη περίπτωση στην ιστορία του Άγιαξ, πρέπει να ανατρέξουμε στο μακρινό 1964, όπου η βαθμολογία του στο πρωτάθλημα, ήταν μεγαλύτερη από ότι τώρα. Συγκεκριμένα, η ευρωπαϊκή αντίπαλος της ΑΕΚ έχει συγκεντρώσει 5 βαθμούς, ενώ μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου του 1964 και μετά από πέντε αγωνιστικές, με δυο νίκες, δυο ήττες και μια ισοπαλία, οι βαθμοί του ήταν 7.

ΑΓΙΑΞ ΣΕΖΟΝ 1964/65:

1η αγωνιστική: Άγιαξ-Γκόου Αχέντ Ιγκλς 4-1

2η αγωνιστική: Άντο Ντεν Χάαγκ-Άγιαξ 1-2

3η αγωνιστική: Άγιαξ-AFC DWS Amsterdam 0-3

4η αγωνιστική: Μάαστριχτ-Άγιαξ 2-2

5η αγωνιστική: Άγιαξ-Σπάρτα Ρότερνταμ 1-3

Φυσικά, αυτή αποτελεί πολύ ευχάριστη είδηση για την ΑΕΚ, η οποία υποδέχεται τον Άγιαξ στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» στις 5 του Οκτώβρη και μετά τη μεγαλειώδη νίκη κόντρα στη φορμαρισμένη Μπράιτον, έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League!

Πηγή: enwsi.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.