Με Δαλίδου, Καλανδαρίδη, Παπακωνσταντίνου στο Παγκόσμιο η Εθνική κωπηλασίας

Εχει ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί θα δώσει και τα περισσότερα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες

Με αισιοδοξία και πίστη ότι μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους αναχώρησαν την Τρίτη (29/8) οι αθλητές και οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας για το Βελιγράδι, προκειμένου να λάβουν μέρος στη κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς.

Αυτή είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών από 3-10 Σεπτεμβρίου και στο οποίο θα πάρουν μέρος η Βολιώτισσα Σοφία Δαλίδου του ΟΕΑΝΑΒ, ο επίσης Βολιώτης Γιάννης Καλανδαρίδης (ΕΝΟΑ) και ο Πτελεάτης Αντώνης Παπακωνσταντίνου (ΕΝΟΑ).

Το Παγκόσμιο φέτος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί, όπως γίνεται πάντα κάθε τέσσερα χρόνια, θα δώσει και τα περισσότερα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του χρόνου το καλοκαίρι στο Παρίσι.

Και τα έξι ελληνικά πληρώματα θα διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες με πρώτο και καλύτερο τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο τον Στέφανο Ντούσκο που θα πρέπει να καταλάβει μια από τις 9 πρώτες θέσεις της τελικής κατάταξης.

Στη δίκωπο των γυναικών ένα σχετικά νέο πλήρωμα η Χριστίνα Μπούρμπου με την Ευαγγελία Αναστασιάδου θα προσπαθήσουν να πλασαριστούν στα 11 πρώτα πληρώματα για να ταξιδέψουν στο Παρίσι.

Νέα εμπειρία και για το διπλό ελαφρύ των γυναικών με τις Ζωή Φίτσιου-Μιλένα Κοντού να ψάχνουν μια θέση μέσα στα πρώτα 7 πληρώματα.

Πλήρωμα μόλις δυο εβδομάδων το διπλό βαρύ με τις μικρές της παρέας Ευαγγελία Φράγκου-Σοφία Δαλίδου ψάχνουν μια θέση μέσα στα πρώτα 11 πληρώματα για να πάνε στους Ολυμπιακούς.

Στο αντίστοιχο διπλό των ανδρών οι πιο έμπειροι Γιάννης Καλανδαρίδης και Θανάσης Παλαιοπάνος θα επιδιώξουν επίσης να μπουν στα 11 πρώτα πληρώματα, για να προκριθούν.

Πολύ καλά δείγματα έχουν δείξει στο διπλό ελαφρύ οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής και δηλώνουν έτοιμοι να διεκδικήσουν ένα από τα 7 εισιτήρια που οδηγούν στο Παρίσι.

Μαζί με την υπόλοιπη αποστολή αναχώρησε και ο Κύπριος σκιφίστας Αλέξανδρος Ζησιμίδης που θα διεκδικήσει και αυτός ένα από τα εννέα εισιτήρια μαζί με τον Στέφανο Ντούσκο.

Μαζί με τους αθλητές αναχώρησαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Πέτρου και Γιάννης Τσαλούχος, ενώ στο Βελιγράδι θα ενσωματωθεί με την ομάδα και ο τεχνικός σύμβουλος Τζιάνι Ποστιλιόνε. Στο αεροδρόμιο βρέθηκε, για να αποχαιρετήσει την Εθνική ο έφορος Εθνικών ομάδων και δις Ολυμπιονίκης Βασίλης Πολύμερος.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.