«Με ΕΣΠΑ σε ενάμιση χρόνο, χωρίς ΕΣΠΑ σε τέσσερα το έργο στον ΟΣΕ»

Στο στούντιο του Blue Heart Fm 105.1 και στην εκπομπή Ισορροπίες φιλοξενήθηκε το μέλος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, κ. Αργύρης Χαδούλης, ο οποίος μίλησε για το έργο στον χώρο του ΟΣΕ, τονίζοντας ότι υπάρχουν δύο σενάρια: το ένα είναι να εγκριθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και να υλοποιηθεί το project σε ενάμιση χρόνο και το άλλο να μην εγκριθεί και να παραταθεί απλώς η ολοκλήρωσή του στα τέσσερα χρόνια. Μάλιστα τόνισε ότι δεν υπάρχει απαισιόδοξο σενάριο, να μη γίνει δηλαδή το έργο, δείχνοντας βέβαιος ότι είτε με χρήματα από το ΕΣΠΑ είτε χωρίς ό,τι παρουσιάστηκε στη έκτακτη Γ.Σ. θα προχωρήσει.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό πως ο παράγοντας της Νίκης αποκάλυψε πως στις 15 Ιουνίου θα έχει τελειώσει η εκκαθάριση, ενώ τόνισε ότι κι αυτός είναι ένας από τους εκκαθαριστές.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Χαδούλης για τον αθλητικό και πολιτιστικό χώρο στο γκαράζ του ΟΣΕ πίσω από το Π. Μαγουλάς:

«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως στο παρελθόν πράγματι πάρα πολλοί άνθρωποι, φίλοι, οπαδοί και στελέχη της Νίκης Βόλου δούλεψαν προς αυτήν την κατεύθυνση και πρέπει να τους αποδοθούν τα εύσημα.

Ήταν χρόνιο αίτημα, ιστορικό, των φίλων, των οπαδών και των διοικήσεων της Νίκης το γκαράζ του ΟΣΕ να περιέλθει στη διαχείριση της ομάδας, ιδίως για την ανάπτυξη των αθλητικών της δραστηριοτήτων. Αυτό επετεύχθη το 2017, μετά από πάρα πολλές προσπάθειες και πολιτικών προσώπων, συγκεκριμένα του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, και της Διοικούσας Επιτροπής και βέβαια αυτό το αίτημα έτυχε της ανταπόκρισης της Κυβέρνησης, η οποία, όπως γνωρίζετε, παραχώρησε τη χρήση του ακινήτου στην Ερασιτεχνική Νίκη για αξιοποίηση. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα, γιατί ουσιαστικά παραχωρείται ένα περιουσιακό στοιχείο με πολλές δυνατότητες σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι μέσα στους όρους παραχώρησης του ακινήτου είναι πως στα επόμενα πέντε χρόνια η Ερασιτεχνική Νίκη πρέπει να προχωρήσει σε ένα πλάνο επενδύσεων για την ανάπτυξη και την αξιοποίηση του χώρου. Όπως καταλαβαίνετε, το ποσό των 400.000 για ένα ερασιτεχνικό σωματείο είναι πολύ μεγάλο. Αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να μας κάνει να είμαστε συνετοί, να μην κάνουμε το οποιοδήποτε επενδυτικό λάθος, γιατί θα κάνει ζημιά. Οι επενδύσεις που θα γίνουν, είναι συγκεκριμένες και καθορίζονται μέσα από τη σύμβαση, δηλαδή ότι στον χώρο του ΟΣΕ θα δημιουργηθούν χώροι άθλησης, κλειστό γυμναστήριο, θα υπάρχει ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος κι ένας ξενώνας αθλητών, ο οποίος θα αξιοποιείται για τις ανάγκες του συλλόγου και θα μπορεί να διατίθεται και στην ελεύθερη αγορά, προκειμένου να έρχονται έσοδα στον φορέα διαχείρισης.

Όπως ξέρετε, δημόσιο χρήμα δεν υπάρχει κι η Νίκη Βόλου είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλίσει τα χρήματα αυτά. Υπήρχε, λοιπόν, μία προκήρυξη ενός προγράμματος του ΕΣΠΑ για τις νέες τουριστικές δραστηριότητες, όπου μπορεί να ενταχθεί το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο για επιχορήγηση 50%. Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως θα εκτελέσουμε το έργο πριν την παρέλευση της πενταετίας, άρα υπάρχει προσδοκία εσόδων και πλεονάσματος σε λιγότερο χρονικό διάστημα, σε σχέση με το δεύτερο σενάριο που είναι πιο συντηρητικό. Πρέπει το επενδυτικό σχέδιο να υλοποιηθεί οπωσδήποτε, καθώς είναι απαράβατος όρος της σύμβασης παραχώρησης».

Στη συνέχεια, ο κ. Χαδούλης ανέλυσε τα δύο σενάρια, λέγοντας:

«Υπάρχει το αισιόδοξο και το συντηρητικό. Το αισιόδοξο είναι αυτό που σας είπα προηγουμένως. Να αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθεί η προσπάθειά μας, μέσω ΕΣΠΑ. Έχει προκηρυχθεί, είναι σε ισχύ και θα καταθέσουμε κανονικά φάκελο για έγκριση. Θα περιμένουμε την έγκριση και μετά θα ξεκινήσουμε την οποιαδήποτε δαπάνη, δεν υπάρχει περίπτωση, πριν ξεκαθαρίσει αυτό, να προβούμε στην οποιαδήποτε επενδυτική διαδικασία και να ξοδέψουμε έστω κι ένα ευρώ. Αν εγκριθεί, θα εφαρμοστεί το αισιόδοξο σενάριο. Αν δεν εγκριθεί, θα ακολουθηθεί το συντηρητικό σενάριο που θα γίνει πάλι η αξιοποίηση του ακινήτου, όπως ακριβώς παρουσιάστηκε από τους φίλους και συνεργάτες στη Γενική Συνέλευση, αλλά όχι σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε ένα ή ενάμιση χρόνο, αλλά σε τέσσερα. Αυτή είναι η διαφορά. Απαισιόδοξο σενάριο δεν υπάρχει. Το έργο θα γίνει».

Επίσης ο κ. Χαδούλης αναφέρθηκε και στον ΝΠΣ Βόλος, αναφέροντας: “Αυτό που ζούμε είναι ότι ένα ξένο σωματείο διά της βίας θέλει να επιβληθεί στην πόλη”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.