Με έξι αγώνες έκλεισε ένας φανταστικός Νοέμβρης για τον ΣΔΥ Βόλου

Δεύτερος στη Λάρισα ο Κουτσουμπες στον αγώνα "Όλοι μαζί τρέχουμε για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα"

Σε ακόμη έξι αγώνες έτρεξαν οι δρομείς του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου και έτσι ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο ο μήνας στον οποίο ο ΣΔΥΒ είχε ξεχωριστές δράσεις με αποκορύφωμα τη συμμετοχή με 193 δρομείς στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.

Ένας νέος αγώνας πήρε σάρκα και οστά στα μονοπάτια του Κάτω Ολύμπου σε μια διαδρομή 54 χιλιομέτρων και 2.800 μέτρων υψομετρικής, με επίκεντρο την περιοχή της Άνω Σκοτίνας. Πρόκειται για τον South Olympus Forest Trail που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου 25/11. Τέσσερις δρομείς του ΣΔΥΒ αγωνίστηκαν και ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω στις απαιτήσεις του τερέν. Ο Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης με επίδοση 6 ώρες 24:26, κατέλαβε την 4η θέση στη γενική κατάταξη. Την σταθερή του πορεία επιβεβαίωσε ο Απόστολος Μπαρμπούλης και με 8 ώρες 13:30 κατέλαβε την 36η θέση. Εντυπωσιακός ο Ζήνωνας Λουλούδης τερμάτισε 80ος με 10:03:47, ενώ Γιώργος Ζήκος ακολούθησε 87ος με 10 ώρες 30:34.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε ο 8ος Δρόμος Νερού Έδεσσας 5χλμ, ένας αγώνας που έμεινε αξέχαστος στους συμμετέχοντες, καθώς η ονομασία της διοργάνωσης που έχει δοθεί από τους καταρράκτες της όμορφης πόλης, έγινε πράξη και από την καταρρακτώδη βροχή, που ήταν αδιάκοπη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα. Την 5η θέση κατέλαβε με 18:54 ο Αμβρόσιος Δημητριάδης, ενώ ήταν και νικητής στην κατηγορία. 11ος γενικής κατάταξης και 3ος κατηγορίας ακολούθησε ο Γιάννης Ζήσης με 20:06.

Τέσσερις ήταν οι αγώνες στους οποίους έτρεξε ο ΣΔΥΒ την επόμενη ημέρα, Κυριακή 26/11, και τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη του αγώνα 5 χιλιομέτρων στη Λάρισα “Όλοι μαζί τρέχουμε για τα παιδιά με χρόνια νοσήματα” κατέλαβε ο Απόστολος Κουτσουμπές με χρόνο 19:23. 11ος με 23:03 ακολούθησε ο Χαράλαμπος Ταγάρας και 47ος με 28:11 ο Γιάννης Μυλωνάς.

Στη Στενή Ευβοίας έγινε το 3ο Dirfys Trail Run, ένας πολύ ωραίος ορεινός αγώνας που διασχίζει το Όρος Δίρφυ και που είχε τρεις συμμετοχές αθλητών του ΣΔΥΒ. Γιος και μητέρα, οι Χρήστος Βαλιάντζας, Κάλλη Σαράφη, αγωνίστηκαν στα 15 χιλιόμετρα και τερμάτισαν αντίστοιχα 75ος με 2:03:16 και 81η με 3:30:24. Ο Γιώργος Πατσαρούχας ακολούθησε σε 3 ώρες 37:14.

Ο 12ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Τσίπουρου & 3ος Kerk s Marathon έγινε στο Ροδοχώρι Νάουσας, με τον Κώστα Καλαγκάνη να τερματίζει 16ος την απόσταση του Μαραθωνίου με χρόνο 5 ώρες 54:50, και τους Γιάννη Φιλομούζη, Αλέξανδρο Τσιγάρα μαζί στην 31η θέση με 7:31:32. Η υψομετρική ήταν στα 1.563 μέτρα και ήταν ο πρώτος αγώνας της σεζόν που είχε αρκετό χιόνι σε μέρη της διαδρομής. 4ες μαζί στον Ημιμαραθώνιο αναδείχθηκαν η Κατερίνα Τσιτσιλίδα και η Αφροδίτη Ροντογιάννη με 2:57:59. Η υψομετρική του Ημιμαραθωνίου ήταν στα 980 μέτρα. Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Γιάννης Ζήσης στα 5.700 μέτρα (υψομετρική 250μ), με χρόνο 28:30. Η επιτυχία του έγινε μάλιστα μερικές ώρες μετά από την 11η θέση στον βραδινό αγώνα του Σαββάτου της Έδεσσας. Ακόμη, η Γεωργία Ζουρνατζόγλου με 48:16 πήρε τη 10η θέση στις γυναίκες.

Στον 9ο Δημοκρίτειο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Ξάνθης ο Αντώνης Νικολόπουλος τερμάτισε τον Ημιμαραθώνιο σε 1 ώρα 33:37 στην 74η θέση, με την οικογένεια να συμμετέχει και στον Παιδικό Αγώνα. 48η με 2:13:21 στον Ημιμαραθώνιο αναδείχθηκε η Φανή Χασιώτη.

21ος Αγώνας Θυσίας Αγριά-Δράκεια 2023

Ανοιχτές είναι οι εγγραφές για τον 21ο Αγώνα Θυσίας Αγριά-Δράκεια 2023 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου. Ο αγώνας γίνεται με δωρεάν συμμετοχή. Τα μέλη που θέλουν να συμμετέχουν στον ξεχωριστό αυτό αγώνα στον οποίο ο ΣΔΥΒ δίνει πάντα το παρών, μπορούν να απευθύνονται στο Δ.Σ. του συλλόγου και στον Κ. Παλάντζα 6993953012, για να αποσταλεί η συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

8ος Ημιμαραθώνιος Βόλου 2024

Ο 8ος Ημιμαραθώνιος Βόλου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 και οι ετοιμασίες από τον ΣΔΥΒ συνεχίζονται σε πολύ εντατικό βαθμό, προκειμένου να δικαιώσει τους χιλιάδες δρομείς και επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως βέβαια και από την πόλη μας που θα συμμετέχουν στον μεγάλο αγώνα της Μαγνησίας. Οι εγγραφές θα ανοίξουν στις αρχές του Ιανουαρίου. Ήδη το πρώτο ευχάριστο νέο έρχεται από την Κύπρο με τη συμμετοχή της αθλήτριας με αθέατη αναπηρία Άννας Καζακαίου, η οποία έδινε τα προηγούμενα χρόνια το παρών στο I Love Run 5 χιλιομέτρων του Ημιμαραθωνίου Βόλου. Φέτος θα τρέξει στη μεγάλη απόσταση, ενώ στις 12 Νοεμβρίου έκανε την προσωπική της υπέρβαση και τερμάτισε τα 42.195 μέτρα του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας. Από την Κύπρο ήδη οριστικοποιήθηκε η αποστολή τουλάχιστον 20 δρομέων.

Ήδη στελεχώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Ημιμαραθωνίου Βόλου, που απαρτίζεται από τα εξής μέλη, ενώ στις επόμενες ημέρες θα κατανεμηθούν και οι υπόλοιπες θέσεις.

Πρόεδρος: Κουσκουρίδας Στέργιος
Υπεύθυνη διαδρομών: Μυλωνά Ευδοξία
Υπεύθυνη διαδρομής I Love Volos Run: Κουμπή Ελένη
Υπεύθυνη διαδρομής Ημιμαραθωνίου: Παπαχρήστου Ευαγγελία
Υπεύθυνος Χορηγιών: Τρύφωνος Σπυρίδων
Υπεύθυνος Τύπου: Παλάντζας Κωνσταντίνος
Υπεύθυνος Εθελοντών: Τζανίδης Ιάκωβος
Υπεύθυνος Γραμματείας: Κουτσουμπές Απόστολος

Την προσεχή Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη συνάντηση εθελοντών του 8ου Ημιμαραθωνίου Βόλου 2024, στα γραφεία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στο Πανθεσσαλικό, ώρα 19.00. Μπορεί να έρθει όποιος θέλει, για να συμβάλλει, να προσφέρει και να βοηθήσει στον μεγάλο αγώνα της πόλης μας!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.