Με «το δεξί» στο Μουντιάλ, η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αγγλία

Με… αγχωτική νίκη, άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ 2023, που φιλοξενείται σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Αγγλίας, που είναι και πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στην πρεμιέρα τους στην κορυφαία διοργάνωση, οι Αγγλίδες επικράτησαν με 1-0 της αδύναμης Αϊτής, χάρη στο πέναλτι της Τζόρτζια Στάνγουεϊ στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης,

Πλέον, οι παίκτριες της Σαρίνα Γουίγκμαν, θέλουν νίκη την ερχόμενη Παρασκευή στο Σίδνεϊ με αντίπαλο την Δανία, για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στα νοκ άουτ.

                «Πεντάρα» της Ιαπωνίας στη Ζάμπια

Σαρωτική στο β΄ ημίχρονο, η Ιαπωνία συνέτριψε 5-0 τη Ζάμπια στο Χάμιλτον και μπήκε με το… δεξί στο Μουντιάλ 2023 γυναικών, που διεξάγεται στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Η ασιατική ομάδα, που είχε αναδειχθεί πρωταθλήτρια κόσμου το 2011, δυσκολεύτηκε μέχρι να διασπάσει την άμυνα των Αφρικανών, κάτι που κατάφερε τελικά στο 43΄ με γκολ της Μιγιαζάουα. Από κει και πέρα, οι Γιαπωνέζες κυριάρχησαν και ανέβασαν το δείκτη του σκορ με τέρματα της Τανάκα στο 55΄, ξανά της Μιγιαζάουα στο 62΄, της Εντό στο 71΄ και της Ουέκι στις καθυστερήσεις με πέναλτι. Στη φάση αυτή αποβλήθηκε η τερματοφύλακας της Ζάμπια, Κατρίν Μουσόντα, και η αντικαταστάτριά της, Γιουνίς Σακάλα, απέκρουσε αρχικά το πέναλτι, όμως η διαιτητής έδειξε επανάληψη και τη δεύτερη φορά η Ουέκι ευστόχησε.

Ιαπωνία και Ισπανία είναι τα φαβορί του 3ου ομίλου και μέχρι τώρα δικαιώνουν τα προγνωστικά. Η ιβηρική ομάδα ξεκίνησε χθες (21/7) τις υποχρεώσεις της με ένα άνετο 3-0 επί της Κόστα Ρίκα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.