Με τον Λημνιό να σκοράρει, 5-0 ο ΠΑΟΚ την Κ23 της Γάνδης

Ο ΠΑΟΚ στο πρώτο φιλικό παιχνίδι στην Ολλανδία άρεσε με την απόδοση και την εμφάνισή του, ειδικά στο β’ μέρος, απέναντι στους μικρούς της Γάνδης φτάνοντας εύκολα στο 5-0, με το πέμπτο τέρμα να επιτυγχάνεται από τον Βολιώτη Δημήτρη Λημνιό.

Ο «Δικέφαλος» είχε δύο εικόνες. Παίζοντας με δύο διαφορετικές ενδεκάδες και παρά τις πολλές απουσίες (Βιεϊρίνια, Χατσερίντι, Ενρίκε, Μουλέν, Λεβέκ) οι «ασπρόμαυροι» έβγαλαν πολλούς αυτοματισμούς στο γήπεδο, έκαναν ευκαιρίες και έδειξαν να είναι σε καλό δρόμο.

Ο Λέο Ζαμπά, που τράβηξε την προσοχή όλων στο πρώτο 45λεπτο, είχε μια πρώτη καλή ενέργεια στο 24ο λεπτό, όμως το σουτ του ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε τον Ροσαλά, σ’ ένα διάστημα όπου ο ΠΑΟΚ ανέβηκε πολύ ψηλά, με αποτέλεσμα να είναι «γυμνός» στα μετόπισθεν και τους γρήγορους πιτσιρικάδες της Γάνδης να απειλούν και να δημιουργούν καταστάσεις μπροστά από την εστία του Πασχαλάκη.

Στο 28’ ο Κουλούρης, μετά την σέντρα του Μπίσεσβαρ, προσπάθησε με κεφαλιά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα χωρίς επιτυχία, ωστόσο ήταν η πρώτη φάση η οποία έκανε τον Λουτσέσκου να χαμογελάσει στον πάγκο και να χειροκροτήσει τους παίκτες του. Ο ΠΑΟΚ σιγά σιγά ανέβασε στροφές κι αν ο Ολλανδός χαφ του ήταν πιο προσεκτικός και δεν έστελνε την μπάλα στο… πλάγιο άουτ, θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ (38’), κάτι που τελικά το πέτυχε στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, με τον Μαουρίσιο, μετά από μια πανέμορφη ενέργεια και συνδυασμό των Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ.

O ΠΑΟΚ στο β’ μέρος, με αλλαγμένη κατά τα 10/11 της ενδεκάδας του (μόνο ο νεαρός Μπαλογιάννης έμεινε στο γήπεδο, καθώς ο Λεβέκ ένιωσε ενοχλήσεις στο δικέφαλο και δεν αγωνίστηκε) είχε την πρώτη καλή στιγμή του τον Λάμπρου να αστοχεί στο 54’, αλλά δύο λεπτά αργότερα βρήκε τον τρόπο να πλασάρει σωστά και να κάνει το 2-0.

Το τρίτο γκολ ήταν πραγματικό ποίημα από τον Δημήτρη Πέλκα. Πήρε την μπάλα, ζύγισε τις επιλογές του και την έστειλε συστημένη στο παραθυράκι της εστίας της Γάνδης κάνοντας στο 71ο λεπτό το 3-0. Ο Γιάννης Μυστακίδης, που ελλείψει επιθετικών, παίζει σε ρόλο «καθαρού» σέντερ φορ, πέτυχε το 4-0 στο 76’ με ανάποδο ψαλιδάκι, δείχνοντας ότι είναι σε επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Με εξαιρετικό σουτ ο Δημήτρης Λημνιός, μετά από συνδυασμό με τον Μυστακίδης, έγραψε το 5-0 (82’).

ΠΑΟΚ (α’ ημίχρονο): Πασχαλάκης, Μάτος, Μιχόγεβιτς, Κρέσπο, Μπαλογιάννης, Μαουρίσιο, Κάνιας, Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Κουλούρης.

ΠΑΟΚ (β’ ημίχρονο): Σιαμπάνης, Κίτσιου, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μπαλογιάννης, Χαρίσης, Σάχοφ, Λημνιός, Πέλκας, Λάμπρου, Μυστακίδης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.