Μεϊκόπουλος στο Ράδιο ΕΝΑ: «Πανελλήνια παραφωνία ο πρόεδρος της μίας ομάδας που κάνει χρήση ενός Σταδίου να είναι και δήμαρχος της πόλης»

«Άλλους έχω δει να συμπεριφέρονται αντιαθλητικά και τραμπούκικα στο γήπεδο»

Η έξωση που επιχειρείται σε βάρος της Νίκης Βόλου από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο να μιλάει στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη και να υπογραμμίζει ότι αποτελεί πανελλήνια πρωτοτυπία και παραφωνία ο πρόεδρος της μίας όπως αποδεικνύεται ομάδας που χρησιμοποιεί το Πανθεσσαλικό, εν προκειμένω ο ΝΠΣ Βόλος, να είναι και δήμαρχος της πόλης, και συγκεκριμένα ο Αχιλλέας Μπέος.

Τι επιφέρει λοιπόν αυτή η πανελλήνια παραφωνία σύμφωνα με τον κο Μεϊκόπουλο; «Είναι αδιανόητο να μιλάμε για ισότιμη χρήση ενός σταδίου, όταν η μοναδική ομάδα αυτήν τη στιγμή που παίζει και το διαχειρίζεται, πέρα από το μίσθωμα τυχαίνει ο πρόεδρός της να είναι ταυτόχρονα ο δήμαρχος της πόλης.  Πραγματικά αυτό δεν έχει προηγούμενο ασχέτως τι ισχυρίζεται ο ίδιος αναφορικά με τη σχέση του με αυτήν την ομάδα, που δεν έχει και καμία σχέση με την πόλη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Μαγνησίας.

Άλλωστε, επεσήμανε ότι ο ΝΠΣ Βόλος είναι ουσιαστικά μία ομάδα, χωρίς φιλάθλους, ιστορία, επί της ουσίας εμβόλιμη σε μία πόλη που έχει ιστορία στον Αθλητισμό και τεράστια. Όλα αυτά συνδυάζονται και με τη συμπεριφορά και τις πρακτικές σε βάρος των ομάδων της πόλης. «Δεν είναι μόνο το χθεσινό περιστατικό που αφορά τη Νίκη Βόλου, αλλά όλη την αγωνιστική χρονιά, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει φιλοξενηθεί σε ένα γήπεδο σύγχρονων προδιαγραφών. Πηγαίνει στη Νεάπολη και δεν έχει δική του έδρα, καθώς έχει αφεθεί το ΕΑΚ να ρημάζει και δεν του δίνει τη δυνατότητα να πάει να παίξει στην ιστορική έδρα του» υπογράμμισε ο κ. Μεϊκόπουλος, συμπληρώνοντας ότι προφανώς αυτή είναι η εικόνα του πώς αντιλαμβάνεται ένας δήμος με τέτοια ιστορία τις ομάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του. Το αποτέλεσμα είναι να τις απομακρύνει από τις ιστορικές τους έδρες, αφού δεν τους δίνει γήπεδα να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν και να εκπληρώσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και που κατά τη γνώμη του κου Μεϊκόπουλου προσπαθεί να εξοβελίσει από την αθλητική ιστορία της πόλης, προβάλλοντας το δήθεν επιχείρημα «Μία πόλη-Μία ομάδα».

«Αυτές είναι πολιτικές ανοησίες επί της ουσίας, διότι μία πόλη όπως ο Βόλος με τέτοια ιστορία και βεληνεκές να διατηρήσει δύο ιστορικές ομάδες, και περισσότερες εγώ θα έλεγα Ο κόσμος έχει ήδη απαντήσει σ’ αυτές τις αξιώσεις με τη συμμετοχή του στα ποδοσφαιρικά ματς και στα υπόλοιπα αθλήματα. Άλλοι δεν μπορούν να γεμίσουν κερκίδα και άλλοι προσπαθούν να διαγράψουν ιστορίες πολλών δεκαετιών φέρνοντας μία ξενόφερτη ομάδα και αξιώνοντας να την κάνουν κτήμα της πόλης» κατέληξε ο κ. Μεϊκόπουλος.

«Άλλους έχω δει να συμπεριφέρονται με αντιαθλητικό και τραμπούκικο τρόπο»

Ειδικά σε ό,τι αφορά την έξωση της Νίκης Βόλου από το Πανθεσσαλικό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας στάθηκε στα επιχειρήματα της επιτροπής διαχείρισης του Σταδίου, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν πολλές δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει πάρει η διοίκηση της ομάδας κατά της βίας.

«Μπορώ να πω όμως ότι άλλους αιρετούς έχω δει εγώ μέσα στο γήπεδο να συμπεριφέρονται με βίαιο τρόπο, να προσπαθούν να βιαιοπραγήσουν εναντίον οπαδών. Άλλους ανθρώπους που έχουν και τη θεσμική ευθύνη της πόλης τους έχω δει στα γήπεδα να συμπεριφέρονται με τρόπο αντιαθλητικό. Με τραμπούκικο τρόπο» τόνισε επίσης, σημειώνοντας ότι τα όσα ισχυρίζεται η επιτροπή διαχείρισης του Πανθεσσαλικού, εκτός από υπερβολικά είναι και προσβλητικά ως προς την ιστορία και τα πεπραγμένα αυτής της ομάδας.

«Έχουμε χορτάσει πια από την… εξυγίανση. Ας σταθούμε δίπλα σε διοικήσεις που προσθέτουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και δεν γκρεμίζουν. Σε σχέση με τους ισχυρισμούς για επεισόδια και φθορές, εξ όσων γνωρίζω ουδέποτε ανακοινώθηκε κάτι τέτοιο από την ΕΛΑΣ που έχει την εποπτεία κάθε ποδοσφαιρικού αγώνα και ουδέποτε γράφτηκε κάτι τέτοιο στο φύλλο αγώνα. Συνεπώς δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το επιχείρημα που αμφισβητεί αποφάσεις και εγγυήσεις αρμόδιων θεσμικών οργάνων της Πολιτείας και εξ όσων γνωρίζω όποιες φθορές έχουν γίνει στο γήπεδο στους προηγούμενους ποδοσφαιρικούς αγώνες με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Ηρακλή έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Συνεπώς, η εικόνα που παρουσιάζει το Πανθεσσαλικό, όσον αφορά στην όψη των εγκαταστάσεων και τη λειτουργικότητά τους είναι άψογη» ανέφερε ο κ. Μεϊκόπουλος.

«Η επιτροπή διαχείρισης του Πανθεσσαλικό και ν’ ανακαλέσει και να βγάλει μία ανακοίνωση που θ’ ανασκευάζει αυτά τα πράγματα που γράφει διότι προσβάλλουν διοικήσεις, ποδοσφαιριστές και τον φίλαθλο κόσμο της Νίκης Βόλου. Είναι ατυχής, άστοχη, προσβλητική προς ανθρώπους που πραγματικά με το προσωπικό τους παράδειγμα έχουν δείξει τι πάει να πει «ευ αγωνίζεσθαι» στον Αθλητισμό, ευγενής άμιλλα και να αντιμετωπίζεις ακόμη και τις όποιες παραβατικές συμπεριφορές με δραστικό τρόπο και απομονώνοντας κάποια φαινόμενα. Είναι νομίζω παράδειγμα ομάδας για όλη την Ελλάδα και παράδειγμα φίλαθλου κόσμου προς όλους τους υπόλοιπους φιλάθλους άλλων ομάδων» κατέληξε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.