Μήπως να πέσουν λίγο οι τόνοι…;

Όταν οπαδοί και φίλοι των δύο ομάδων του Βόλου πραγματοποιούσαν το 2017 κοινό συλαλλητήριο...

Επιστολές και ανακοινώσεις ανταλλάσσουν για μία ακόμη φορά οι οπαδοί των ομάδων του Βόλου, Νίκης και Ολυμπιακού ή Ολυμπιακού και Νίκης (όπως το προτιμά κανείς) με τις διαφωνίες να καταγράφονται με έντονο ύφος και την ανταλλαγή απόψεων να γίνεται με ακραία φρασεολογία.

Μήπως όμως θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι; Μήπως θα πρέπει να ηρεμήσουν κάπως τα πράγματα, αφού οι απόψεις του καθενός έχουν ήδη καταγραφεί και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνονται, καθώς μόνο προβληματισμό για το μέλλον φέρουν και ανούσιες διαμάχες που δεν προσφέρουν τίποτε στο αθλητικό γίγνεσθαι, αλλά δίνουν και τη δυνατότητα σε κάποιους εκτός των δύο πλευρών να εκμεταλλευτούν την όλη κατάσταση.

Ηρεμία χρειάζεται, ψυχραιμία και στήριξη του καθενός στην ομάδα του, χωρίς διαμάχες, εντάσεις και «πολεμική» ρητορική. Αλλιώς δημιουργούνται συνθήκες για φαινόμενα που δεν θα τιμούν κανέναν, ούτε τις ίδιες τις ομάδες που στηρίζουν.

Σε αντίθετη περίπτωση, μόνο κερδισμένες δεν θα βγουν οι ομάδες. Αντίθετα θα δημιουργηθούν θέματα που δύσκολα κλείνουν. Θέματα που πήγαν να κλείσουν στο πρόσφατο παρελθόν και δεν χρειάζεται ν’ ανοίξουν ξανά.

Το να πέσουν οι τόνοι θα είναι κέρδος όλων… Προφανώς και οι ίδιες οι ΠΑΕ το αντιλαμβάνονται αυτό και μπορούν να συμβάλουν προς αυτήν την κατεύθυνση και μάλιστα άμεσα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.