Μουντιάλ 2023 γυναικών: Έμειναν στο «Χ» Νιγηρία και Καναδάς – Κέρδισε η Ελβετία

Η τερματοφύλακας Τσιάκα Ναντόζιε βοήθησε τη Νιγηρία να εξασφαλίσει μια πολύτιμη ισοπαλία 0-0 εναντίον του ισχυρού Καναδά στην εκκίνηση των υποχρεώσεων της στο Μουντιάλ 2023 Γυναικών, που φιλοξενείται στα γήπεδα της Αυστραλίας και την Νέας Ζηλανδίας.

Η Ναντόζιε απέκρουσε πέναλτι στο 50ο λεπτό του αγώνα στο Melbourne Rectangular Stadium, στερώντας από την Καναδή Κριστίν Σινκλέρ που το εκτέλεσε την ευκαιρία να γίνει η πρώτη παίκτρια που σκοράρει σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα.

Οι δύο ομάδες πήραν τον πρώτο τους βαθμό στον Β’ όμιλο, στον οποίο η Αυστραλία απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής μετά τη νίκη της με 1-0 επί της Ιρλανδίας στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Άνετο «τρίποντο» για την Ελβετία

«Με το δεξί» μπήκε η Ελβετία στο Μουντιάλ 2023 Γυναικών, που φιλοξενείται στα γήπεδα της Αυστραλίας και την Νέας Ζηλανδίας.

Η ομάδα της Ίνκα Γκριγκς πήρε το πρώτο της «τρίποντο» στον Α’ όμιλο, μετά την άνετη νίκη της με 2-0 επί των πρωτοεμφανιζόμενων Φιλιππίνων στο στάδιο Dunedin. Στον αντίποδα, το σύνολο του Άλεν Στάιτσικ έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη εθνική -Ανδρών ή Γυναικών- που εμφανίστηκε στους τελικούς ενός παγκόσμιου τουρνουά ποδοσφαίρου.

Η Μπάχμαν φρόντισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 45΄ να ανοίξει το σκορ για την Ελβετία, η οποία στο 64ο λεπτό σφράγισε τη νίκη με την Πιούμπελ.

Η Ελβετία βρίσκεται στην κορυφή του Α’ Ομίλου «αγκαλιά» με τη Νέα Ζηλανδία, η οποία νίκησε 1-0 τη Νορβηγία στην πρεμιέρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.