Μουντιάλ Γυναικών: Η Σμιθ οδήγησε σε ιδανική πρεμιέρα τις ΗΠΑ!

Η Σοφία Σμιθ στο ντεμπούτο της σε Παγκόσμιο Κύπελλο σκόραρε δις και μοίρασε μία ασίστ, οδηγώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε ονειρική πρεμιέρα στη διοργάνωση (3-0) κόντρα στο Βιετνάμ.

Οι ΗΠΑ πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού από το ξεκίνημά του και προσπαθούσαν να βρουν το γρήγορο γκολ, με τις παίκτριες του Βιετνάμ να βγάζουν δύναμη και πάθος στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να περιορίσουν τις αντιπάλους τους. Η πίεση της ομάδας του Αντονόφσκι απέφερε καρπούς, με την Μόργκαν με φοβερό τακουνάκι να βγάζει τετ-α-τετ την Σμιθ και αυτή να ανοίγει το σκορ στο 14ο λεπτό.

Με τον ίδιο ρυθμό κύλησε στη συνέχεια το ματς, με τις ΗΠΑ να απειλούν διαρκώς και να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες, αλλά και αρκετά άστοχες. Μέχρι και το 42ο λεπτό όταν η Ρόντμαν ανατράπηκε στην περιοχή και κέρδισε το πέναλτι, με την Μόργκαν να αναλαμβάνει την εκτέλεση αλλά να βλέπει τη Θαν να το βγάζει και να κρατάει το σκορ ως είχε.

Τελικά, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Σμιθ σκόραρε εκ νέου με διαγώνιο σουτ για να γράψει το 2-0 και να στείλει με ισχυρό προβάδισμα την ομάδα της στα αποδυτήρια.

Οι ΗΠΑ μπήκαν ανάλογα στο δεύτερο 45λεπτο, έφτιαχναν τη μία φάση μετά την άλλη και απειλούσαν διαρκώς την αντίπαλη εστία. Η Σμιθ ήταν η κινητήρια μοχλός, η Ρόντμαν έφτιαχνε επίσης τελικές προς και οι Αμερικανές έπαιζαν κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και έστελναν το… μήνυμά τους πως ήρθαν στα γήπεδα της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας για να υπερασπιστούν τον τίτλο τους!

Αφού σπατάλησαν αρκετές φάσεις, τελικά οι ΗΠΑ βρήκαν για τρίτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα με την Σμιθ να δίνει την ασίστ στην Χόραν η οποία έγραψε το 3-0 στο 77′. Λίγο αργότερα η Λαβέλ είχε δοκάρι, με το σκορ να μην αλλάζει ως το τελικό σφύριγμα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.