Μπακάλης: Μία θέση παραπάνω από πέρσι θα είναι επιτυχία

Ο προπονητής του Θησέα Λάκης Μπακάλης έθεσε ως πρώτο στόχο την παραμονή κι αν μπορέσει η ομάδα του να πάρει μία θέση παραπάνω απ’ ό,τι πέρσι, μιλώντας στο Magnesiasports. Αναλυτικά ο Βελεστινιώτης τεχνικός ρωτήθηκε:

Για τη νέα σεζόν που ξεκινά και τους στόχους:

«Η φιλοσοφία και οι στόχοι της ομάδας καθορίζονται από τη διοίκηση. Εμείς πειθαρχούμε και δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό που οραματίζεται και χτίζει η κάθε διοίκηση. Δεν πρέπει να ξεφεύγουμε και θα έχουμε την περσινή χρονιά σαν αρχή και θα λέμε ότι πάμε για ένα 30% πιο πάνω αγωνιστικά, για να σταθεροποιηθούμε στην κατηγορία και να ‘μαστε μία δύναμη στη Γ’ Εθνική. Από κει και πέρα ό,τι μπορούμε να κάνουμε παραπάνω. Θέλει δουλειά. Ό,τι και να πούμε στα λόγια είναι εύκολο, αλλά στην πράξη είναι πολύ δύσκολα. Στην πράξη θα κληθούμε να αποδείξουμε ότι πρέπει να ‘μαστε καλοί και ανταγωνιστικοί.

Πρώτος στόχος μας είναι η παραμονή και επίσης να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία που δείξαμε πέρσι και να τα διαθέτουμε ένα βαθμό παραπάνω. Μία θέση πιο πάνω απ’ αυτήν που πήραμε πέρσι θα είναι για μένα επιτυχία. Θέλουμε η ομάδα να σταθεροποιηθεί και ν καθιερωθεί στη Γ’ Εθνική».

Για το πόσο θετικό είναι ότι υπάρχει ένας πολύ ικανοποιητικός αριθμός παικτών είτε από ανανεώσεις είτε από μεταγραφές στο ξεκίνημα:

«Είναι πολύ θετικό αυτό, γιατί ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στις ομάδες και στην κοινωνία γενικότερα. Εμείς, αφού καταφέραμε να φτιάξουμε μία πολύ δυνατή διοίκηση, χάρη σ’ αυτή κλείσαμε ένα μεγάλο μέρος από το περσινό ρόστερ και όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίζονται οι παίκτες και να βγάζουν αυτοματισμούς μέσα στο γήπεδο. Από κει και πέρα πας για κάτι καλύτερο. Αν χτίζαμε μία ομάδα από την αρχή, θα ήταν αρκετά δύσκολο».

Για το αν ο Θησέας θα έχει στη συνέχεια κάποιες ποιοτικές προσθήκες, κρατώντας παράλληλα και τα πολύ καλά στοιχεία που έδειξε πέρσι, όπως μαχητικότητα, τρεξίματα, δύναμη, πάθος και ομαδικότητα:

«Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου κάτι θα κάνουμε. Αν έχουμε αυτά τα στοιχεία που αναφέρατε πάλι φέτος, με τους περσινούς παίκτες τους περσινούς που έχουν πλέον και μία σχετική εμπειρία, με δύο-τρεις προσθήκες θα είμαστε ακόμη καλύτεροι».

Για τη νέα διοίκηση:

«Είναι πάρα πολύ θετικά τα μηνύματα και ειδικά στο οργανωτικό κομμάτι είμαστε πάρα πολύ καλά. Δεν το συζητάω. Μπορείτε να το δείτε και μόνοι σας στην πρώτη μας προπόνηση. Εύχομαι κι εμείς να τους δίνουμε χαρές με τα αποτελέσματα κι αυτοί να παίρνουν δύναμη και κουράγιο από μας».

Για τη συνεργασία με τον Σωτήρη Πετσιμέρη:

«Είναι γνωστός ο Σωτήρης. Ένας αξιόλογος γυμναστής, που όχι απλώς μου λύνει τα χέρια, αλλά δίνει και το κάτι παραπάνω στο ξεκίνημα».

Για τις μέχρι τώρα μεταγραφές:

«Ο Σιώμος και ο Ζαχαράκης είναι Αγριώτες και πρέπει να δώσουμε και στο ντόπιο στοιχείο ένα κίνητρο παραπάνω. Γι’ αυτό θα πάρουμε και 4-5 νεαρούς ποδοσφαιριστές από τη Δύναμη. Από κει και πέρα με τον Σιώμο και τον Ζαχαράκη έχω συνεργαστεί μαζί τους και στον Ρήγα Φεραίο και είναι παιδιά με παραστάσεις. Τους ξέρω καλά, όπως και τον Ντάριο Βαν ντε Γουΐχε, τον οποίον είχα παίκτη στον Πύρασο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.