«Μπαμ» από την Τσεχία, «πέταξε έξω» την Τουρκία

Στον «τελικό» πρόκρισης του γκρουπ, η Τσεχία έκανε την έκπληξη, νίκησε με 91-76 την Τουρκία και την άφησε εκτός συνέχειας από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Οι Τσέχοι, που κατέβηκαν στη διοργάνωση χωρίς τον Γιαν Βέσελι, κατάφεραν να εξουδετερώσουν τα ατού των Τούρκων, που από την πλευρά τους παρουσιάστηκαν χωρίς ενέργεια και κουρασμένοι μετά την υπερπροσπάθεια απέναντι στις ΗΠΑ.

Η Τσεχία με τη νίκη της προκρίθηκε πανηγυρικά στους «16» της διοργάνωσης και στην επόμενη φάση θα αποτελέσει, με τις ΗΠΑ και την Βραζιλία, μία εκ των αντιπάλων της Ελλάδας, αρκεί η «γαλανόλευκη» να κερδίσει το μεσημέρι της Πέμπτης (5/09, 15:00) τη Νέα Ζηλανδία.

Ο Όντρεϊ Μπάλβιν έκανε σπουδαία δουλειά απέναντι στα μεγάλα κορμιά της Τουρκίας, στα 29’41” που βρέθηκε στο παρκέ. Ο έμπειρος σέντερ τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους (με 8/9 δίποντα και 1/5 βολές), 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη και 2 τάπες. Σπουδαία εμφάνιση έκανε κι ο Τόμας Σατοράνσκι, που μπορεί να ήταν άστοχος (1/8 σουτ), εν τούτοις προσέφερε 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ στην ομαδα του.

Οι Τσέχοι κυριάρχησαν στα ριμπάουντ (41 έναντι 26) κι από νωρίς έδειξε τις διαθέσεις της. Η Τουρκία δεν ήταν καλή επιθετικά και είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τσεντί Οσμάν (24), ο Φουρκάν Κορκμάζ (16) και Μελίχ Μαχμούτογλου (14) σημείωσαν τους 56 από τους 76 πόντους της ομάδας τους. Ο Ερσάν Ιλιασόβα, για παράδειγμα, βρέθηκε σε τραγική μέρα με 0/9 σουτ!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.