Μπουντούρης: «Φούσκα στον Βόλο για την Α2»

Όπως σε όλα τα αθλήματα έτσι και στο μπάσκετ το λουκέτο είναι δεδομένο για προπονήσεις και αγώνες, με εξαίρεση το πρωτάθλημα της Basket League, οπότε και η αγωνία μεγαλώνει για το αν και τι θα ακολουθήσει. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Βολιώτης παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, Νίκος Μπουντούρης, προτείνει οι υπεύθυνοι ν’ ακολουθήσουν το μοντέλο «φούσκα», όπως έγινε δηλαδή και στο ΝΒΑ αλλά και στους αγώνες των εθνικών ομάδων προσφάτως, προτείνοντας μάλιστα την πόλη του Βόλου ως σημείο διεξαγωγής των αγώνων.

Σύμφωνα και με τον Νίκο Μπουντούρη, που χρησιμοποιεί ως παράδειγμα την Α2 Εθνική κατηγορία:: «34 αγωνιστικές ως προς την ολοκλήρωση της χρονιάς. Κάθε δύο μέρες, ένα παιχνίδι για όλους. Αντίστοιχα, υπολογίζονται όλα, έχοντας ως δεδομένο τις 16 ομάδες που συνεχίζουν στο πρωτάθλημα. Αν σε δύο μήνες γίνει ο ένας γύρος, 17 αγωνιστικές ίσον με μισή χρονιά. Εναλλακτικά, κάθε τέσσερις ημέρες ένα παιχνίδι» είναι οι υπολογισμοί που κάνει ο παλαίμαχος πλέι μέικερ.

Όσον αφορά το κόστος, πάλι ο Νίκος Μπουντούρης κάνει τους υπολογισμούς του: «Στην Α2 συμμετέχουν, λοιπόν, με βάση το παράδειγμά μας, 18 ομάδες, 20 άτομα σε κάθε ομάδα, 360 άτομα σύνολο.

Διαμονή: Τα άτομα αυτά φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία. 180 δίκλινα δωμάτια.

Διαμονή και διατροφή το άτομο, 30 ευρώ την ημέρα.

Διαμονή και διατροφή, 360 άτομα, 10.800 την ημέρα.

Διαμονή και διατροφή, 360 άτομα, 648.000 για 60 μέρες.

Το κόστος της διαμονής μπορεί να μεταβληθεί προς τα κάτω, λόγω μεγάλου αριθμού «πελατών» και λόγω εποχής.

Μετάβαση των ομάδων στην πόλη με κρατική επιδότηση ή χορηγία εταιριών.

Μετακίνηση στην πόλη με λεωφορεία του Δήμου (αστικά).

Ιατρική κάλυψη των ομάδων (γιατροί, φυσιοθεραπευτές, αποκατάσταση) μπορεί να παρασχεθεί από τοπικούς επαγγελματίες.

Το κόστος της διοργάνωσης μπορεί να καλυφθεί από το κράτος ή από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αθλητισμού (στοιχηματικές ίσως).

Σημαντικό είναι να υπάρξει τηλεοπτική (ακόμη ακόμη και ιντερνετική) κάλυψη των αγώνων, κάτι που είχε γίνει για την Α2 στο παρελθόν από την ΕΡΤ, με μεγάλη

επιτυχία και που θα βοηθήσει στην εύρεση χορηγών».

Επίσης, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Αυτό το μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί ίσως και στην Α1 Γυναικών, όπως και και στις κατηγορίες Β’ Γ’ Εθνικής. Υπάρχει βέβαια και η δυσκολία ότι αρκετοί παίκτες και παίκτριες δουλεύουν το πρωί και είναι δύσκολο να απομονωθούν μακριά από το σπίτι τους. Ισως η λύση αυτή είναι πιο κοντά στην Α2 Ανδρών και Α1 Γυναικών.  Σίγουρα δεν μπορείς να τα έχεις όλα, όμως προσπαθείς για τα περισσότερα.

Αυτή η πρόταση είναι για την πόλη του Βόλου. Αντίστοιχα, μπορεί να γίνει και σε άλλες πόλεις, όπως Πάτρα ή Λάρισα».

Τέλος, ο Νίκος Μπουντούρης υποστηρίζει ότι αν δεν γίνεται με «φούσκα», μπορεί να ακολουθηθεί μία διαδικασία rapid test μία φορά την εβδομάδα. Όπως αναφέρει: «Για 18 ομάδες στην Α2 -όλη την χρονιά- θα στοιχίσει 122.400 ευρώ. Ενα ποσό που νομίζω ότι μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το κράτος ή και από τις ίδιες τις ομάδες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.