Ν. Τσεκούρας: Κάλεσμα συστράτευσης και συσπείρωσης προς όλους

Απάντηση Ε. Τσιμπανάκου-Γιατί δεν δήλωσε συμμετοχή στο Κύπελλο μπάσκετ-Απέκλεισε επάνοδο Ρούμπου-Η συνεργασία με τον Ν. Μπουντούρη και η ανάληψη καθηκόντων πρώτου προπονητή

Συστράτευση από τους αγνούς φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά κι από ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να πάρουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους, είτε μόνοι τους είτε με τη συνδρομή του Ερασιτέχνη, έκανε κατά την τελευταία χρονικά συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Τσεκούρας, λίγο μετά τη μία μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, 22 Αυγούστου, στα γραφεία του Συλλόγου.
Ο κ. Τεσκούρας στην έναρξη της τοποθέτησής του αναφέρθηκε –όπως ο ίδιος τόνισε- στην προσπάθεια να ενοχοποιηθεί ο Ερασιτέχνης κι ο ίδιος «για ό,τι κακό έγινε πέρυσι στην ΠΑΕ», σημειώνοντας ότι «Όλοι γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι αλήθεια, δεν υπήρξε ούτε μια παρέμβαση σε αποφάσεις ούτε μια ανακοίνωση κατά τις ΠΑΕ. Και θα περίμενα να ακούσω μια αυτοκριτική πώς και γιατί η ομάδα υποβιβάστηκε. Ακούω συνεχώς αναφορές για κάποια 17 ευρώ που δεν πληρωσα, τι να πω, και δέχομαι προσωπικές επιθέσεις με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς με στόχο να με πλήξουν σαν προσωπικότητα. Ευτυχώς στην πόλη -λίγο πολύ- όλοι γνωριζόμαστε, αυτά δεν με αγγίζουν, αυτά κακό κάνουν στο σύλλογο και όχι σε μένα». Στη συνέχεια αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη συσπείρωσης όλων και να σταματήσει η εσωστρέφεια ξεκαθάρισε ότι θα απαντήσει με όποιον τρόπο επιλέξει, σε περίπτωση που συνεχιστούν δημόσιες δηλώσεις που προσβάλουν την προσωπικότητά του.

Για τον σχεδιασμό και την οργάνωση στο ποδοσφαιρικό τμήμα
Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας άρχισε την τοποθέτησή του για το ποδοσφαιρικό τμήμα και την οργάνωση που έχει επέλθει λέγοντας ότι η ομάδα διαθέτει έναν από τους καλύτερους προπονητές της Super League 2, τον κ. Θεοδοσιάδη, γυμναστή τον κ. Πετσιμέρη και προπονητή τερματοφυλάκων τον κ. Φούτρη. Επιπλέον αναφέρθηκε με ειδική μνεία στον Κώστα Σταματίου για τον οποίο τόνισε τα εξής: «Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες του ΔΣ και τις δικές μου στον Κωστα Σταμάτιου για την μεγάλη και ανιδιοτελή βοήθεια του στην συγκρότηση και στην καθημερινότητα της ομάδος».
Από την άλλη ξεκαθάρισε ότι η Διοίκηση του Ερασιτέχνη δεν έταξε ποτέ πρωταθλητισμό αλλά παραδέχθηκε ότι η ομάδα χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό τονίζοντας χαρακτηριστικά «Είναι γεγονός ότι χρειαζόμαστε κάποιες προσθήκες ώστε και να δυναμώσουμε σαν ομάδα και να βοηθηθούν τα νέα παιδιά που κάνουν μεγάλη προσπάθεια να προσαρμοστούν στις επαγγελματικές απαιτήσεις». Προς την ίδια κατεύθυνση σημείωσε ότι «Οι αγνοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού πάρα την στεναχώρια την απογοήτευση και την κούραση τους είναι εδώ να αποδείξουν για μια ακόμη φορά ότι αγαπούν τον Συλλογο και όχι την κατηγορία. Ότι έγινε μέχρι σήμερα στο οικονομικό κομμάτι έγινε με δική μας συνεισφορά. Από σήμερα ξεκινούμε μια προσπάθεια συσπείρωσης και ενεργοποίησης ανθρώπων που αγαπούν τον Ολυμπιακό, να συμβάλλουν ο καθένας με τις δυνατότητες του στην προσπάθεια που κάνει ο ερασιτέχνης ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του. Είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε ανταπόκριση».

Θα παρακαλούσα λοιπόν να σταματήσουν να καλλιεργούν ένα κλίμα εσωστρέφειας ,γιατί είναι ό,τι χειρότερο αυτή την περίοδο, που ο Σύλλογος χρειάζεται συσπείρωση και βοήθεια από όλους.
Μπορεί η σιωπή να είναι χρυσός αλλά ας μην θεωρηθεί αδυναμία γιατί εάν προκληθώ ξανά με δημόσιες δηλώσεις που προσβάλουν την προσωπικότητα μου, θα αναγκαστώ να απαντήσω, με όποιον τρόπο επιλέξω εγώ.
Τέλος, έκανε κάλεσμα σε όποιον επιθυμεί να βοηθήσει τη φετινή προσπάθεια στα τμήματα που διαθέτει ο Σύλλογος, ο κ. Τσεκούρας έκλεισε ως εξής την τοποθέτησή του, η οποία διήρκησε συνολικά είκοσι λεπτά: «Για το καλό του Ολυμπιακού, αφήνουμε πίσω προσωπικές αντιπαραθέσεις κι ό,τι μας χωρίζει και καλούμε όλους όσους για τους δικούς τους λόγους έχουν απομακρυνθεί, να συστρατευτούν στην προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για να έχουμε μια υγιή και αξιόπιστη ομάδα, έναν δυνατό και αξιόπιστο Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου σε όλα του τα αθλήματα.
Δεν περισσεύει κανείς, σε ένα ζωντανό οργανισμό πάντα θα υπάρχουν προβλήματα, διαφορετικές απόψεις, πάνω απ όλους εμάς είναι ο Ολυμπιακός Βόλου που σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, μάς χρειάζεται όλους».

Απάντηση Ε. Τσιμπανάκου
Χωρίς να γίνεται αναφορά σε ονόματα, με ένα σχόλιο σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, θέλησε να απαντήσει ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου Ευρυπίδης Τσιμπανάκος, στα όσα είπε ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας. Σε αυτό αναφέρονται τα παρακάτω:
«Μετά τα τελευταία γεγονότα που διαβάσαμε αναφορικά για την ομάδα μας (και για το μέλλον της) ήθελα να πάρω θέση γιατί πάλι άφησε να αιωρούνται πράγματα στον αέρα και ανυπόστατα σχετικά με την ΠΑΕ. Προφανώς γιατί δεν έχει κάτι άλλο να κάνει! Ήρθε η Ώρα όμως που όλοι κρίνονται. Και πλέον η γύμνια τους δεν έχει τελειωμό. Σταματήστε να βλέπετε φαντάσματα και κάνετε πράξη όσα υποσχεθήκατε δώστε όραμα και αφήστε την κακομοιριά στην άκρη ..και πάντα όλο οι άλλοι να ευθύνονται… Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, εξάλλου, λέει το ρητό . Όσο για τα 17 ευρώ, είναι η πραγματικότητα.. Αυτός είσαι! Και είσαι πολύ λίγος. Και δυστυχώς η κλεψύδρα αδειάζει στο χρόνο ..και μάλιστα πολύ γρήγορα!!
ΥΓ: Μετά το φιάσκο που αποκλειστικά υπεύθυνος είσαι εσύ, πάλι ευθύνονται άλλοι; Για την ευγενική χορηγία που σας έκανα ..και δεν την δεχτήκατε ..πάλι άλλοι ευθύνονται; Σταμάτησε το κλαψούρισμα και το κομπλέξ, κάτω το κεφάλι και υλοποίησε όσα υποσχέθηκες…Και επειδή η ομάδα δεν είναι πρόσωπα..Όλοι δίπλα της και με πράξεις ‼»

Για τη μη συμμετοχή του τμήματος μπάσκετ στο Κύπελλο
Για τη μη συμμετοχή του τμήματος μπάσκετ στην κλήρωση του Κυπέλλου ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη -αρχικά- τόνισε ότι οι προπονητές τα παιχνίδια Κυπέλλου τα αντιμετωπίζουν ως δυνατά φιλικά, ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όταν ήρθε η πρόσκληση να δηλώσουμε συμμετοχή, η ομάδα δεν είχε καν σχηματίσει ρόστερ κι επειδή υπήρχε ασάφεια στην προκήρυξη ποιοι θα συμμετάσχουν, από ποια κατηγορία κι εάν θα ήταν και ομάδες από νησιά στην κλήρωση, αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι.

Για την αποχώρηση Ρούμπου από τη Διοίκηση
Ο κ. Τσεκούρας διέψευσε σενάρια και δημοσιεύματα σχετικά με επάνοδο του κ. Ρούμπου και τόνισε τα εξής σχετικά με την αποχώρησή του από τη Διοίκηση και την ενασχόλησή του με το αντρικό τμήμα μπάσκετ: «Για να κλείσω και το θέμα που προέκυψε από την αποχώρηση του κυρίου Ρούμπου από το αντρικό τμήμα μπάσκετ και με αφορμή δημοσίευμα ενός σάιτ για επάνοδό του, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι πολλές φορές η διοίκηση έχει αποδεχθεί και έχει ευχαριστήσει τον κύριο Ρουμπο για την προσφορά του στο Σύλλογο.
Ο κος Ρούμπος με δική του δημόσια δήλωση και για τους λόγους που ανέφερε, έθεσε τον εαυτό του εκτός του αντρικού τμήματος μπάσκετ.
Από την στιγμή όμως που εκφράστηκε με απαράδεκτους, και αναίτιους κατά την γνώμη μας χαρακτηρισμούς κατά του Προέδρου και του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι λογικό να μην μπορεί να είναι πλέον στο αντρικό τμήμα μπάσκετ με οποιαδήποτε μορφή.
Το θέμα δεν είναι προσωπικό είναι θέμα αρχών», κατέληξε ο κ. Τσεκούρας, αποκλείοντας την επάνοδο του κ. Ρούμπου.

Για τον Νίκο Μπουντούρη και την ανάληψη καθηκόντων προπονητή στην πρώτη ομάδα, ο κ. Τσεκούρας σημείωσε: «Η αποδοχή από τον κύριο Νίκο Μπουντούρη να αναλάβει προπονητής του αντρικού τμήματος είναι εκτός από τιμητική για τον Σύλλογο και μια ευκαιρία να συνδεθεί η Ακαδημία αντρικού μπάσκετ με την αντρική ομάδα και να δημιουργηθεί μια νεανική ομάδα με μέλλον.
Σε πρόσφατη σύσκεψη της Διοίκησης με τον κο Μπουντούρη και τους συνεργάτες του, ρυθμίστηκαν θέματα για την λειτουργία του τμήματος.
Εντός των ημερών θα γίνει χωριστά για κάθε τμήμα συνάντηση της Διοίκησης με έφορους και προπονητές, ώστε να ρυθμιστούν θέματα και να λυθούν προβλήματα ώστε με την έναρξη των τμημάτων τον Σεπτέμβριο να είναι όλα τακτοποιημένα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.