Νέα ήττα από την Ιταλία για την Εθνική, που προβλημάτισε

Η Ιταλία πήρε με το τελικό 74-70 τη νίκη στην αναμέτρηση με την Ελλάδα την τελευταία μέρα του τουρνουά Aegean Ακρόπολις, προηγούμενη με τέσσερις στο πρώτο μέρος, ενώ το δεύτερο ήταν ισόπαλο, όσον αφορά στο επιμέρους σκορ.

Ωστόσο, οι Ιταλοί είχαν πάρει προβάδισμα νίκης από το τρίτο δεκάλεπτο, στο τέλος του οποίου ήταν μπροστά με +11.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη γενικότερα προβλημάτισε και βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ τους Ιταλούς καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, βελτιώνοντας την απόδοσή της, κυρίως αμυντικά, στο τέταρτο δεκάλεπτο και φτάνοντας πολύ κοντά στην ανατροπή, την οποία όμως τελικά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει, έχοντας μειώσει στα 2’’ με 72-70 με τον Παπανικολάου.

Έτσι, η Εθνική μας ολοκλήρωσε το φετινό «Ακρόπολις» χωρίς νίκη, αφού προχθές είχε χάσει και από τη Σερβία, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα αναχωρήσει για το Άμπου Ντάμπι, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει στα δύο τελευταία της φιλικά πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ΗΠΑ και Γερμανία (18-20 Αυγούστου).
Κορυφαίοι για την Εθνική μας στην αποψινή αναμέτρηση οι Ρογκαβόπουλος (12π.) και Παπαγιάννης (10π.), ενώ Παπανικολάου, Γουόκαπ και Μήτογλου πρόσθεσαν από 8, ενώ για τους νικητές ξεχώρισαν Φοντέκιο (17π.) και Μέλι (13π, 9 ριμπ.).

Δεκάλεπτα: 19-16, 35-31, 57-46, 74-70

ΕΛΛΑΔΑ (Ιτούδης): Ουόκαπ 8 (2), Ρογκαβόπουλος 12 (2), Λούντζης 6, Λαρεντζάκης, Μωραϊτης 3 (1), Μποχωρίδης, Παπαγιάννης 10, Παπανικολάου 8 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Τσαλμπούρης 3 (1), Αντετοκούνμπο 3, Μήτογλου 8, Χατζηδάκης 4.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.