Νίκη για τις νεανίδες του Ολυμπιακού Βόλου

Την νίκη κατέκτησε στο δεύτερο παιχνίδι της η ομάδα νεανίδων του μπάσκετ του Ολυμπιακός Βόλου στο 37ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων που διεξάγεται στα Δύο Αοράκια Ηρακλείου κερδίζοντας 46-43 τον ΓΑΣ Ανδρογέα κι ενώ είχε πάρει και μεγάλη διαφορά στο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου στο παιχνίδι με το οποίο έκλεισε η αυλαία της 2ης Αγωνιστικής επικράτησε με 46-43 του Ανδρογέα στο πλαίσιο του Α’ Ομίλου.

Η ομάδα του Ολυμπιακου Βόλου από το ξεκίνημα επέβαλε το ρυθμό της κάνοντας το 15-7 με το τέλος του α’ δεκαλέπτου για να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό ξεφεύγοντας με 25-10 (14’45’’).

Ο Ανδρογέας αντέδρασε μειώνοντας σε 27-19 (20’), όμως ο Ολυμπιακός έφτασε εκ νέου τη διαφορά στους 15 πόντους (38-23, 24’30’’).

Η κρητική ομάδα στο τέταρτο δεκάλεπτο έκανε μεγάλη αντεπίθεση κλείνοντας την ψαλίδα του τέσσερις πόντους (40-36, 32’35’’). Το παιχνίδι έγινε ντέρμπι με τον Ανδρογέα να μειώνει 46-43 στα 42 δευτερόλεπτα από το τέλος, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αυτός που έφτασε στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 15-7, 27-19, 40-27, 46-43

Ολυμπιακός Βόλου (Παπαθανασίου): Ράπτη, Πολύζου 13, Λογοδότη, Καραστάθη, Κοτοπούλη 13, Οικονομίδου 2, Νταϊάκη 13(2).

Ανδρογέας (Σηφομιχελάκης): Καζάκη 4, Γαλανάκη 4, Γιαπιτζόγλου 16, Τζανετή 11(2), Χαλεπάκη 2, Μηλιάρα 6, Τσαγκαράκη, Βαρδαβά.

Ελένη Παπαθανασίου (Προπονήτρια Ολυμπιακού Βόλου: «Εγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της ελληνικής περιφέρειας. Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό πεισμώσαμε και θέλαμε να δείξουμε ότι παίζουμε καλό μπάσκετ και είμαστε σε καλό δρόμο. Συνεχίζουμε δυνατά, προσθέτουμε εμπειρίες και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο. Συγχαρητήρια στην Ενωση της Κρήτης και στην ΕΟΚ για τη διοργάνωση».

Κατερίνα Πολύζου (Αθλήτρια Ολυμπιακού Βόλου):  «Ηταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι και δεν τα παρατήσαμε ούτε δευτερόλεπτο. Έχουμε πολλή καλή χημεία σαν ομάδα. Καταφέραμε να αντιδράσουμε από την χθεσινή ήττα από τον Παναθηναϊκό. Δείξαμε τον καλό μας εαυτό και παίξαμε ένα μπάσκετ που μας αντιπροσωπεύει.  Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ανδρογέα».

*Ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα έχασε 62-33 από τον Παναθηναϊκό. Επόμενος αντίπαλος για τις Νεάνιδες του Ολυμπιακού Βόλου είναι αύριο Παρασκευή 21 Απριλίου (18:00) ο Κρόνος Αγίου Δημητρίου που σήμερα επικράτησε με 51-42 του Παναθηναϊκού και με την δεύτερη νίκη του πέρασε στην τετράδα της διοργάνωσης.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.