Νίκη Βόλου: Συζήτηση με την Όλγα Βασδέκη στο «Βασδέκειο»

Την ευκαιρία να μιλήσουν με την Ολυμπιονίκη και πρωταθλήτρια του τριπλούν Όλγα Βασδέκη, είχαν οι μικρές αθλήτριες του τμήματος ρυθμικής γυμναστικής της Νίκης Βόλου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ενέργεια αυτή αποσκοπούσε στην ενημέρωση των μικρών αθλητριών, να μάθουν την ιστορία του ονόματος του χώρου προπόνησής  τους και να πάρουν παράδειγμα από την Όλγα Βασδέκη, η οποία όπως τονίζει ο σύλλογος με την πορεία της έχει προσφέρει προστιθέμενη αξία στον Αθλητισμό, και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για τα οφέλη της άθλησης στην υγεία και στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Οι αθλήτριες του τμήματος που προπονούνται στο αθλητικό κέντρο «Όλγα Βασδέκη» που φέρει το όνομα της πρωταθλήτριας, είχαν την ευκαιρία μαζί με τις προπονήτριές τους, Ζαννέτα Γαλλιού και Ρούλα Μέλλη, να μάθουν μεταξύ άλλων την πορεία της Όλγας Βασδέκη στον Αθλητισμό, αλλά και να της κάνουν ερωτήσεις.

Η Όλγα Βασδέκη είναι μία από τις ελάχιστες Ελληνίδες αθλήτριες που έχουν λάβει μέρος σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει καταφέρει να προκριθεί σε ισάριθμους τελικούς στο τριπλούν γυναικών. Η ίδια αποκάλυψε ότι ξεκίνησε τα πρώτα της αθλητικά βήματα από την ρυθμική γυμναστική και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον στίβο και το τριπλούν. Όπως είπε μεταξύ άλλων: «Μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας πει ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Η προσπάθεια πάντα μας κάνει καλύτερους».

Τα μικρά κορίτσια, έκαναν διάφορες ερωτήσεις στην Όλγα Βασδέκη, για τις ώρες προπόνησης που έκανε, αθλητικές στιγμές που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη της κ.ά. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συμμετοχή της το 1999, που προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στη Σεβίλλη και πήρε το χάλκινο μετάλλιο, μια χρονιά που ψυχολογικά είχε δοκιμαστεί από έναν μεγάλο τραυματισμό και την απώλεια της γιαγιάς της. Ο πρώτος μεγάλος της αγώνας που συμμετείχε και δεν θα ξεχάσει ήταν το 1992 στους Βαλκανικούς αγώνες στην Κωνσταντινούπολη και την ημέρα που φόρεσε το εθνόσημο στη φανέλα της, νιώθοντας μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα όλους τους Έλληνες κοντά της. 

Μάλιστα η Όλγα Βασδέκη δεσμεύτηκε με την πρώτη ευκαιρία να βρεθεί στον Βόλο και να γνωρίσει και να μιλήσει από κοντά με τις κορίτσια του τμήματος.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Στέργιος Φάτσης, βρέθηκε την ίδια ημέρα στην τελευταία προπόνηση της χρονιάς του τμήματος, είδε από κοντά τις αθλήτριες και τις προπονήτριες, συνομίλησε με τους γονείς, και τους ενημέρωσε για τις νέες συνεργασίες του συλλόγου με ειδκούς, όπως παιδοψυχολόγο και διαιτολόγο – διατροφολόγο..

Επίσης ο κ. Φάτσης τους ενημέρωσε για παρεμβάσεις που έγιναν από τον Δήμο για την αντικατάσταση φωτισμού στο χώρο των προπονήσεων, σύστησε τη νέα προπονήτρια του τμήματος Ρούλα Μέλλη καθηγήτρια φυσικής αγωγής με ειδικότητας ρυθμικής γυμναστικής κι αντάλλαξε ευχές για καλή χρονιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.