Ξεπερνά το πρόβλημα ο Λίταινας, τα … γνωστά με Μιράντα

Θα αγωνιστεί την Κυριακή, όπως όλα δείχνουν, ο Λίταινας
Τα αγωνιστικά νέα ενόψει Λεβαδειακού

Μπορεί τις προηγούμενες μέρες να φάνταζε αμφίβολη η συμμετοχή του Δημήτρη Λίταινα στο κυριακάτικο ματς με τον Λεβαδειακό λόγω ενοχλήσεων στη μέση, ωστόσο ο 28χρονος ποδοσφαιριστής έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημά του.

Όπως μάλιστα εκτιμάται, στην προπόνηση του Σαββάτου (27/4) αναμένεται να είναι 100% έτοιμος, με τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο να τον υπολογίζει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου κανονικά. Έτσι, ο Λαρισαίος χαφ θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει να κυνηγά το προσωπικό του στόχο να ολοκληρώσει τη σεζόν με το απόλυτο των συμμετοχών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και είναι ο μοναδικός από το ρόστερ που μπορεί να το καταφέρει.

Θετικό νέο είναι και ότι και ο Κάσσος επέστρεψε.

Αντίθετα, ο Μιράντα έχει μπει μόλις τις δύο τελευταίες μέρες σε μέρος της προπόνησης και η συμμετοχή του με τον Λεβαδειακό είναι αμφίβολη, ενώ απών μέχρι το τέλος της χρονιάς ως γνωστόν από το ματς με τον Μακεδονικό, είναι ο Παναγιωτίδης, που τραυματίστηκε στην κλείδα.

Να σημειωθεί ότι μετά τον Λεβαδειακό η Νίκη έχει νέα υποχρέωση στις 15 Μαΐου με την ΑΕΚ Β’ εκτός έδρας, καθώς μεσολαβεί το προγραμματισμένο της ρεπό. Αυτό το ματς στο Σεραφείδειο υπάρχει περίπτωση να διεξαχθεί και στις 16/5, ημέρα Πέμπτη, καθώς την προηγούμενη υπάρχει και αγώνας της ΑΕΚ για τη Σούπερ Λιγκ 1 και είναι δύσκολο να παίξει και η δεύτερη ομάδα την ίδια μέρα.

Κανένα άλλο ζευγάρι

έξι φορές φέτος

Κατά τα λοιπά, κανένα άλλο ζευγάρι ομάδων στη φετινή Σούπερ Λιγκ 2 δεν έχει συναντηθεί για έκτη φορά, όπως θα συμβεί με τη Νίκη και τον Λεβαδειακό την Κυριακή (28/4) στο Πανθεσσαλικό στις 16.00.

Οι δύο αντίπαλοι έχουν κοντραριστεί δύο φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, δύο στο κύπελλο και μία στα πλέι οφ, με τους πρωταθλητές Βοιωτούς να έχουν τρεις νίκες, τη Νίκη μία, ενώ ένα ματς έληξε ισόπαλο.

Η Νίκη είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει τον Λεβαδειακό μέσα στο 2024, αλλά αυτό συνέβη για το Κύπελλο Ελλάδας, καταφέρνοντας με το 1-0 να φτάσει στους οκτώ του θεσμού. Οι κυανόλευκοι θέλουν να το κάνουν μεθαύριο και για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, όπως εξάλλου είχαν κερδίσει πέρσι και τον πρωταθλητή Πανσερραϊκό.

Ευνοϊκή προϊστορία για

τη Νίκη στην έδρα της

Η Νίκη τελευταία φορά σε πρωτάθλημα έχει κερδίσει τον Λεβαδειακό στις 11 Μαρτίου 2017 στο Πανθεσσαλικό με 1-0.

Στην προϊστορία των αγώνων της Νίκης ως γηπεδούχου με τον Λεβαδειακό, οι Βολιώτες έχουν καταγράψει στο παρελθόν κάποια εντυπωσιακά σκορ, όπως το 5-1 στις 12 Ιανουαρίου 1997 για τη Β’ Εθνική στο «Παντελής Μαγουλάς», το ίδιο σκορ στο Κύπελλο στις 18 Οκτωβρίου 1995 και το 4-0 στις 12 Φεβρουαρίου 1978.

Η Νίκη, όταν φιλοξενεί τον Λεβαδειακό έχει συνολικά 11 νίκες, έξι ισοπαλίες και τρεις ήττες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής στα χαρτιά στην Α’ εθνική το 2014-15, κάτι που σημαίνει ότι η προϊστορία που ξεκινάει από το 1967 είναι θετική με τους Βολιώτες γηπεδούχους.

Τέλος, να τονιστεί ότι την ερχόμενη Τρίτη στα γραφεία της ΠΑΕ στο Πανθεσσαλικό οι ποδοσφαιριστές θα παρακολουθήσουν σεμινάριο διαιτησίας που διοργανώνει η Σούπερ Λιγκ 2.

Χρήστος Θανασούλης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.