Νικητής ο Μπελιάουσκας στα τρίποντα, ο Ρένφρο στα καρφώματα του All Star Game

Σπουδαία μάχη έγινε την Κυριακή (17/12) στον διαγωνισμό καρφωμάτων του All-Star Game της Καρδίτσας, με τον Νέιτ Ρένφρο να κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου dunker από τον Ζακ Μπράιαντ του Ερμή Σχηματαρίου.

Ο ψηλός του Περιστερίου έβγαλε ένα απίθανο κάρφωμα στον τελικό, πήρε φόρα, πάτησε στη γραμμή των βολών σαν άλλος… Μάικλ Τζόρνταν, περπάτησε στον αέρα και διέλυσε τον ανταγωνισμό, για να συγκεντρώσει 100 βαθμούς για τις δύο προσπάθειές του.

Πρώτος γύρος

Νέιτ Ρένφρο (Περιστέρι) – 97

Κρις Μπάνκστον (Άρης) – 95

Μάικλ Γκίλμορ (ΠΑΟΚ) – 88

Τσαντ Μπράουν (Απόλλωνας Πάτρας) – 92

Ζακ Μπράιαντ (Ερμής Σχηματαρίου) – 97

Τελικός

Νέιτ Ρένφρο (Περιστέρι) – 100

Ζακ Μπράιαντ (Ερμής Σχηματαρίου) – 96

Παράλληλα, στο παρκέ του κλειστού «Γιάννης Μπουρούσης» παρατάχθηκαν τέσσερα από τα μεγαλύτερα «πολυβόλα» της Basket League και ένας ακόμη που έδωσε επί σειρά ετών τα διαπιστευτήρια του σε αυτήν. Ο διαγωνισμός των τριπόντων άνοιξε το πρόγραμμα στο «κυρίως πιάτο» του All Star Game της Καρδίτσας με μεγάλο νικητή τον Λαβρίνας Μπελιάουσκας που νίκησε στα… σημεία τον Βασίλη Τολιόπουλο στον τελικό.

Ο Λιθουανός έδωσε συνέχεια στην παράδοση του ΠΑΟΚ αφού έγινε ο τέταρτος παίκτης του που κέρδισε στους επτά τελευταίους διαγωνισμούς, αφού είχαν προηγηθεί ο Γιώργος Δέδας (2012-13), ο Αντώνης Κόνιαρης (2017-18) και ο Φιλ Γκος (2018-19).

Στην πρώτη φάση πρώτος εκτέλεσε ο Αϊζάια Κάνααν μετρώντας 17 βαθμούς και τον ακολούθησε ο Ξαβιέ Καστανέδα του Λαυρίου Megabolt που πλησίασε σε αυτήν την επίδοση έχοντας 16. Τρίτος στη σειρά εκτέλεσε ο Λαβρίνας Μπελιάουσκας του ΠΑΟΚ mateco που ήταν εντυπωσιακός «γράφοντας» 25 ενώ ο τέταρτος στη σειρά Βασίλης Τολιόπουλος του Άρη Midea είχε 22. Ο Στιβ Μπαρτ που εκτέλεσε τελευταίος είχε 16. Έτσι οι γκαρντ των ομάδων της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στον τελικό.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος άρχισε πρώτος και ήταν πολύ αποτελεσματικός με 20 πόντους. Όμως ο Λαβρίνας Μπελιάουσκας ήταν… οριακά καλύτερος με 21 πόντους, κάτι που του έδωσε και τον τίτλο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.