Ντέρμπι Άρης-Παναθηναϊκός και ΝΠΣ Βόλος-Ατρόμητος

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Με δύο αγώνες συνεχίζεται σήμερα το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, με το ντέρμπι Άρης-Παναθηναϊκός και το ΝΠΣ Βόλος-Ατρόμητος με φόντο τα πλέι οφ.

Το πιο καθοριστικό παιχνίδι έχει ο ΝΠΣ Βόλος που είναι στην 5η θέση και θα αγωνιστεί στο Πανθεσσαλικό (16:00) με αντίπαλο τον Ατρόμητο (που είναι 7ος) και με νίκη θα κάνει το πιο σημαντικό βήμα για τη συμμετοχή του στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, καταλαμβάνοντας μία θέση στην εξάδα.

Βέβαια ο ΝΠΣ Βόλος πρέπει να πάρει την νίκη στο Πανθεσσαλικό  κάτι που δεν έχει καταφέρει στον β΄ γύρο χάνοντας από  ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναιτωλικό

ΝΠΣ Βόλος-Ατρόμητος

Ο Βόλος φιλοξενεί τον Ατρόμητο (στις 16:00) για την 22η αγωνιστική της Superleague με τον Κώστα Μπράτσο να έχει ένα νέο πρόσωπο στην αποστολή, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Έργκους Κάτσε.

Αξιοσημείωτο δε πως η τελευταία φορά που ο Αλβανός χαφ ήταν σε αποστολή για επίπεδο Superleague 1, ήταν στις 7 Μαρτίου του 2021 όταν αγωνιζόταν με τον Άρη για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη εκτός έμεινε οι Μπαριέντος και Οζέγκοβιτς.

Αναλυτικά η αποστολή: Κλέιμαν, Κότνικ, Αλχο, Τάχατος, Σιέλης, Εσκοβάλ, Ασλανίδης, Πίρινεν, Λούνα, Σι, Μεταξάς, Τσοκάνης, Κάτσε, Καρτάλης, Ντέλετιτς, Μεσκίδα, Πιρές, Τσιρίνος, Γκάγκι, Κούτσιας.

Την αποστολή του Ατρομήτου για το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό αποτελούν οι εξής ποδοσφαιριστές: Γιαννιώτης, Μπρανέσκου, Σάλτας, Κεσχρίντα, Αθανασίου, Ντε Μποκ, Πομόνης, Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Τζοβάρας, Φριντζόνσον, Έρλινγκμαρκ, Καμαρά, Κούεν, Γκονθάλεθ, Οικονομίδης, Τζαβίδας, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον, Ροτάριου, Κωτσόπουλος.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος ενημέρωσε ότι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα λειτουργήσει θύρα (βόρειο πέταλο) αποκλειστικά για τους φίλους της ομάδας του Περιστερίου.

**Αυτό είναι το έκτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες με γηπεδούχο την ομάδα του ΝΠΣ Βόλος και υπάρχει απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στους δύο αντιπάλους, με δύο νίκες για κάθε έναν και ένα ισόπαλο παιχνίδι.

Σε καμία από τις πέντε αναμετρήσεις δεν έχει μείνει χωρίς γκολ, αφού η μεταξύ τους ισοπαλία ήταν με σκορ 1-1 και είναι η τελευταία τους συνάντηση στον Βόλο. Ο Φαν Βέερτ είχε ισοφαρίσει για τους γηπεδούχους, ενώ ο Κουλούρης είχε βάλει μπροστά στο σκορ τον Ατρόμητο.

Ο Ατρόμητος είχε ξεκινήσει τις εκτός έδρας υποχρεώσεις του με τον ΝΠΣ Βόλος ιδανικά, αφού στις τρεις πρώτες επισκέψεις του εκεί είχε πάρει τρεις νίκες, δύο για πρωτάθλημα και μια για το Κύπελλο Ελλάδος και μάλιστα είχε σημειώσει από τρία γκολ σε κάθε ματς. Οι νίκες του για το πρωτάθλημα ήταν με 3-2, ενώ για το Κύπελλο επικράτησε με 3-0 στις 7 Ιανουαρίου 2020.

Στις πρώτες έξι μεταξύ τους συναντήσεις, ανεξάρτητα διοργάνωσης, δεν είχε κερδίσει ποτέ γηπεδούχος και η αρχή έγινε από τον ΝΠΣ Βόλος στις 4 Ιανουαρίου 2021, όταν επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Περέα. Οι τέσσερις διαδοχικές νίκες γηπεδούχου που έγιναν συνολικά μετά από αυτή την αφετηρία αποτέλεσαν εξαίρεση, αφού στα δύο τελευταία πάλι δεν επικρατεί ο γηπεδούχος.

Συνολικά οι δύο ομάδες έχουν δώσει 12 αναμετρήσεις και μόλις στις τέσσερις έφυγε νικήτρια η γηπεδούχος ομάδα. Στις έντεκα έχουν σημειωθεί γκολ και μόνο στις 19 Ιανουαρίου 2020 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι 0-0.

Άρης-Παναθηναϊκός

Για 62η φορά θα αναμετρηθούν για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής/Stoiximan Super League με απαρχή το παιχνίδι Άρης – Παναθηναϊκος 2-1 (76’ Πέρρος, 77’ Καλλιοντζής – 11’ Αγγελόπουλος) στις 24 Ιανουαρίου 1960 που ήταν και το πρώτο γενικά για τις δύο ομάδες, αφού στον Β’ Γύρο αγωνίστηκαν στην έδρα των Πρασίνων.

Μετά τη επικράτηση του Άρη, ο Παναθηναϊκός έκανε τέσσερις διαδοχικές νίκες στα επόμενα τέσσερα εντός και εκτός έδρας, ενώ κράτησε το αήττητό του μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 1967 που ήρθε δεύτερη νίκη στην έδρα του πάλι με 2-1 (54’ Πετκάκης, 65’ Κωνσταντινίδης – 74’ Παπαεμμανουήλ).

Ο Κριστόφ Βαζέχα είναι ο ποδοσφαιριστές με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία των αναμετρήσεων με γηπεδούχο τον Άρη, αφού έχει σημειώσει επτά, ενώ πολύ μακριά του είναι οι Καλλιοτζής, Αλεξιάδης, Πανάκης και Λυμπερόπουλος.

Υπάρχουν δέκα αναμετρήσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες που έχουν ολοκληρωθεί χωρίς γκολ και εκτός από το 0-0, υπάρχει και το 0-1 για τον Παναθηναϊκό με δέκα εμφανίσεις. Το συνηθισμένο σκορ στις νίκες του Άρη είναι το 2-1, αποτέλεσμα με το οποίο έκανε τις δύο πρώτες του επί των Πρασίνων και στη συνέχεια έφτασε τις επτά με αυτό το σκορ.

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ηττηθεί στα τέσσερα τελευταία με τον Άρη, όπου βέβαια τα τρία είναι στην έδρα του και αυτό με γηπεδούχο τον Άρη τελείωσε με λευκή ισοπαλία για τα περσινά Stoiximan Super League Playouts. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 1-0 στο περσινό αγώνα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος χάρη στο γκολ του Αμπουμπακάρ Καμαρά τον Σεπτέμβριο του 2021.

Ο Άρης έχει επικρατήσει στα τέσσερα τελευταία εντός έδρας χωρίς να δεχθεί ούτε τέρμα, σε ένα σερί που ξεκίνησε μετά το Άρης – ΟΦΗ 1-1 στις 30 Οκτωβρίου 2022.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

ΠΑΣ Γιάννινα-Ιωνικός 0-0

Σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, 2023

ΝΠΣ Βόλος-Ατρόμητος (16:00, CS1HD)

Άρης-Παναθηναϊκός (20:00, NS PRIME)

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, 2023

Λαμία-ΟΦΗ (17:00, CS3HD)

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (18:00, NS PRIME)

ΑΕΚ-Λεβαδειακός (18:30, CS2HD)

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός (21:00, CS1HD)

Η βαθμολογία: Παναθηναϊκός 48, ΑΕΚ 47, ΠΑΟΚ 43, Ολυμπιακός 43, ΝΠΣ Βόλος 32, Αρης 31, Ατρόμητος 25, Παναιτωλικός 24, Αστέρας Τρίπολης 24, ΟΦΗ 20, ΠΑΣ Γιάννινα 21, Ιωνικός 15, Λεβαδειακός 13, Λαμία 12.

*Η Superleague έκανε γνωστό πως η 22η αγωνιστική θα είναι αφιερωμένη στη στήριξη των παιδιών που νοσούν με καρκίνο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας.

Η επόμενη (23η) αγωνιστική

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 2023

Παναθηναϊκός-Βόλος (17:00)

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα (20:00)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, 2023

Λαμία-Ολυμπιακός (16:00)

Παναιτωλικός-Ιωνικός (19:30)

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (20:30)

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, 2023

Ατρόμητος-Λεβαδειακός (18:00)

ΟΦΗ-Άρης (19:30)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.