Ντέρμπι στον Βόλο με μόλις χίλιους θεατές

Νέα μέτρα και στον Αθλητισμό λόγω μετάλλαξης «Όμικρον»

Tον περιορισμό της παρακολούθησης δια ζώσης αναμετρήσεων στα ελληνικά γήπεδα σε ποσοστό 10% της χωρητικότητάς τους, με ανώτατο όριο φιλάθλων τους χίλιους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θανάσης Πλεύρης, μαζί με τα υπόλοιπα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν από τις 3 Ιανουαρίου 2022 ενόψει της επέλασης της μετάλλαξης «Omicron», με πολλά παιχνίδια να επηρεάζονται, και μεταξύ αυτών και το βολιώτικο ντέρμπι ανάμεσα σε Νίκη και Ολυμπιακό Βόλου.

Τα νέα μέτρα που αφορούν τον αθλητισμό τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου και θα έχουν διάρκεια έως τις 16 Ιανουαρίου, ωστόσο υπάρχει δυνατότητα επέκτασης, κάτι που πολλοί άνθρωποι του Αθλητισμού εκτιμούν ότι θα γίνει, μιας και τα επιδημιολογικά νούμερα δείχνουν προς μία δυσοίωνη κατεύθυνση. Άλλωστε, το ντέρμπι ανάμεσα σε Νίκη και Ολυμπιακό Βόλου έχει οριστεί για τις 5 Ιανουαρίου και δεν προβλέπεται ν’ αλλάξει κάτι, με μόλις χίλιους φιλάθλους να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Τα δεδομένα δεν είναι εύκολα για την ΠΑΕ Νίκη που καλείται να λύση την εξίσωση της διάθεσης εισιτηρίων και προσκλήσεων, τη στιγμή που είναι σε ισχύ και τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα χρονιά.

Ο Υπουργός Υγείας πάντως δεν δίστασε να κουνήσει προειδοποιητικά το δάχτυλο και σε πιθανούς παραβάτες, ενώ σε ισχύ παραμένουν μέτρα, όπως είναι η τήρηση αποστάσεων και η χρήση μάσκας στις εξέδρες, τη στιγμή που σε κάθε περίπτωση μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει μία αναμέτρηση. Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Πλεύρης προειδοποίησε πως, σε περίπτωση που παρατηρηθεί πως δεν τηρείται ο περιορισμός από τους υπεύθυνους, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει και σε μέτρα διεξαγωγής των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. Τη συγκεκριμένη εισήγηση έκανε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, την οποία και έκανε δεκτή η κυβέρνηση, με τον Αθλητισμό να μετρά πληγές ακόμη από τις δύο πρώτες περιόδους καραντίνας που είχε επιβληθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.