Ο απολογισμός της ΦΙΟ για την αναβίωση του Ιστορικού Ράλι Πηλίου

Τον απολογισμό για τη διοργάνωση που αναβίωσε το Ιστορικό Ράλι Πηλίου κάνει η Λέσχη «Φίλοι Ιστορικού οχήματος, κάνοντας λόγο για μία πετυχημένη διοργάνωση το τριήμερο 9-11 Ιουνίου, γεμάτο με μαγικές εικόνες.

Η ΦΙΟ αναφέρει ότι: «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Ιστορικό Ράλι Πηλίου 2023 διοργανώθηκε με εξαιρετικό τρόπο, περιελάμβανε διαδρομές σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στο Πήλιο, αδρεναλίνη, ειδικές διαδρομές ακριβείας, δορυφορικά συστήματα , υψηλές τεχνολογίες στην έκδοση αποτελεσμάτων, πολιτιστικά δρώμενα, ζωντανές μουσικές, εξαιρετικές τοπικές γεύσεις και μοναδική φιλοξενία από τους διοργανωτές και τους τοπικούς Φορείς που υποστήριξαν τον θεσμό».

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 και τις ώρες 6-10 μ.μ., διοργανώθηκε μεγάλη έκθεση κλασικών οχημάτων μπροστά από το κτίριο «Παπαστράτος» στην παραλία του Βόλου, ακολούθησε ο τεχνικός τους έλεγχος, ενώ διανεμήθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα και οδηγίες και έγινε η επίσημη έναρξη του Ιστορικού Ράλι Πηλίου 2023 , στην οποία παρουσιάστηκαν όλα τα πληρώματα, με πολλές εκπλήξεις και μουσική επένδυση από Dj’s, τα κρουστά της ομάδας των Caracatu, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με την συναυλία του συγκροτήματος Όμπραξ.

Οι εκατοντάδες φίλοι των κλασικών οχημάτων είχαν μια μεγάλη ευκαιρία να δουν από κοντά σπάνια κλασικά οχήματα , ηλικίας πολλών δεκαετιών ,που δεν συναντά κανείς εύκολα στους δρόμους και τα οποία συμμετείχαν στο Ράλι, διανύοντας δεκάδες χιλιόμετρα στο ΝΔ Πήλιο.

Το Σάββατο 10 Ιουνίου η εκκίνηση του Α’ σκέλους του αγώνα Regularity έγινε από τον Σταθμό του τραίνου στην Αγριά Βόλου , ενώ οι διαδρομές περιελάμβαναν όλους τους παράλιους οικισμούς του Πηλίου μέχρι και την Αγία Κυριακή στο Τρίκερι, όπου ο Δήμαρχος του Ν. Πηλίου υποδέχτηκε τα πληρώματα και παρέθεσε πλούσιο γεύμα με μοναδικές τοπικές γεύσεις.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την επιστροφή των οχημάτων στην Αγριά Βόλου και τον τερματισμό τους στον χώρο μπροστά από το σταθμό του τραίνου του Πηλίου.

Την Κυριακή 11 Ιουνίου, η εκκίνηση του Β’ σκέλους του αγώνα έγινε και πάλι από τον χώρο της αφετηρίας μπροστά από το σταθμό της Αγριάς, με διαδρομές που περιελάμβαναν αυτή τη φορά τον Νότιο-Ανατολικό ορεινό όγκο του Πηλίου και τα παραδοσιακά χωριά Κ. Λεχώνια, Α. Λεχώνια, Άγιος Βλάσιοας, Άγιος Γεώργιος, Πινακάτες, Βυζίτσα και Μηλιές και επιστροφή στην Αγριά Βόλου, όπου έγινε και ο τερματισμός.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, παρατέθηκε το γεύμα των απονομών στο Valis Resort, όπου και ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές και απονεμήθηκαν τα κύπελλα και τα βραβεία στους συμμετέχοντες, ενώ δόθηκαν αναμνηστικά σε όλους.

Οι νικητές του Ιστορικού Ράλι Πηλίου 2023

Γενική κατηγορία

1ος George Adonov και Yordanka Adonova (συμμετοχή από την Βουλγαρία) με μια Mercedes-Benz 200E.

2ος Γιώργος και Ηλίας Βαξεβανίδης με Volkswagen Golf II

3ος Βασίλης και Γιώργος Ματσάγγος με Nissan Sunny.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες είχαν τα εξής αποτελέσματα:

– Κατηγορία Ε & F (αυτοκίνητα κατασκευασμένα μέχρι και το 1969)

1ος Λιάκος Ελευθέριος & Κατσούλα Δήμητρα – Volvo 144GL

2ος Λάππας Θωμάς & Μαϊνάρα Βασιλική – Austin Mini

3ος Μιχαϊλίδης Νικόλαος & Σωτήρη Κωνσταντία – Volkswagen Cabriolet

-Κατηγορία G έως 1400 (1970-1979)

1ος Παπαλεξάνδρου Ηλίας & Καφρίτσας Πάνος – Autobianchi A112

2ος Δαλαμάρας Γεώργιος & Μαλαματή Αλεξιάδου – Opel Kadett

3ος Νικόπουλος Κων/νος & Γκέσκου Μαρία – Fiat 127

-Κατηγορία G από 1400

1ος Κασωτάκης Γρηγόρης & Μουσούλης Μιχάλης – Mazda RX7

2ος Πράπας Ιωάννης & Μαγκουρίλου Μαρίνα – BMW 1602

3ος Χαραλάμπους Γεώργιος & Χαραλάμπους Αντώνιος – Toyota Celica 1600

-Κατηγορία H έως 1400 (1980 – 1993)

1ος Βαξεβανίδης Γεώργιος & Βαξεβανίδης Ηλίας – Volkswagen Golf II

2ος Ματσάγγος Βασίλειος & Ματσάγγος Γεώργιος – Nissan Sunny

3ος Μιχόπουλος Χρήστος – Σούρλα Εύη – Citroen 2CV

-Κατηγορία H από 1400

1ος Adonov George & Yordanka Andonova – Mercedes-Benz 200E

2ος Καρακατσάνης Αναστάσιος & Ακρίβος Αναστάσιος – Toyota Celica GT

3ος Abastado Άκης & Τσιάμης Ευάγγελος – Toyota Celica STI

-Κατηγορία YT (1994 – 2014)

Φωτίου Νικόλαος & Σκαφιδάς Νικόλαος με Fiat Abarth-Cinquecento

Παράλληλα η ΦΙΟ σημειώνει: «Μετά από την εξαιρετική αυτή διοργάνωση, την οποία αναγνώρισαν όλα τα πληρώματα, πέτυχε απόλυτα την αναβίωση του περίφημου Ιστορικού Ράλι Πηλίου, που θα γίνει, πλέον, ο μεγάλος ετήσιος θεσμός της, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, του Δήμου Βόλου και όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, του Δικτύου «Περραιβία» και επιχειρήσεων της Μαγνησίας, πιστεύοντας ότι η Μαγνησία και ιδιαίτερα το Πήλιο, αποτελούν τον απόλυτο μαγικό προορισμό για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αφού φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια μεγάλες διοργανώσεις.

Οι ευχαριστίες της ΦΙΟ

Ο Πρόεδρος της ΦΙΟ κ. Κώστας Καρακατσάνης και το ΔΣ τόνισαν ότι η μεγάλη επιτυχία, από πλευράς διοργάνωσης, οφείλεται στη συνεργασία πολλών ατόμων της ΦΙΟ και εξωτερικών συνεργατών, αλλά και στην υποστήριξη πολλών και σημαντικών φορέων .

Για τον λόγο αυτό ευχαριστεί θερμά τους συνδιοργανωτές: την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων για την τεράστια υποστήριξη, ηθική και οικονομική, το Δήμο Βόλου για τη φιλοξενία των πληρωμάτων και τον Δήμο Νοτίου Πηλίου για την προσφορά του γεύματος στο Τρίκερι.

Επίσης, ευχαριστεί θερμά τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Ράλι, τα στελέχη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων-ΣΙΣΑ (Πρόεδρος Μιχάλης Μουζούκης) , την ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, το Δίκτυο «Περραιβία», την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, το Λιμεναρχείο Βόλου, τη Λέσχη Αυτοκνήτου Βόλου-Λ.Α.Β. και τους χορηγούς Καρακατσάνης Food Service, Elbisco, Lays, Pepsi, Housebrandt, Fire & Work Safety Equipment, IQCert, Ελίν και το Valis Resort που φιλοξένησε, εκτός των επισκεπτών και την εκδήλωση της απονομής των βραβείων καθώς και το γεύμα, τον Σύλλογο Τριτέκνων Μαγνησίας, το συγκρότημα κρουστών Caracatu, τους θρυλικούς Obrax Band., τον γνωστό σε όλους «Snoopy» (SNP), που ανελλιπώς παρακολουθεί και βιντεοσκοπεί τους αγώνες Regularity σε όλη την Ελλάδα, τον «Ιπτάμενο» Τριαντάφυλλο και τον φωτογράφο της Λέσχης και αγωνιζόμενο Θανάση Ντόβα, που κάλυψαν με κάθε τρόπο τον τριήμερο αγώνα.

Επίσης, ευχαριστίες σε όλα σχεδόν τα εξειδικευμένα και μη ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα σε όλη τη χώρα, τα ΜΜΕ της Μαγνησίας.

Όλες οι πληροφορίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στην ιστοσελίδα της Λέσχης, www.fioclub.gr .

Τέλος, ο πρόεδρος της ΦΙΟ ανακοίνωσε τα επόμενα μεγάλα ραντεβού των μελών της στο χώρο της κλασικής αυτοκίνησης: 1. την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 με την Registro Italiano Alfa Romeo-RIAR Ιταλίας 2. την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 στο Παγκόσμιο Distinguished Gentleman’s Drive και τέλος, 3. το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στο Ράλι «24 Ώρες Ελλάδα» σε συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων-ΣΙΣΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.