Ο γκολκήπερ του Απόλλωνα Σμύρνης και η κόρη του που “απέκρουσε” τον καρκίνο

«Σε κάθε ματς βρίσκονταν στο μυαλό μου. Εβλεπα την μπάλα να έρχεται προς εμένα και έλεγα ‘Ελενα θα την πιάσω για σένα’. Ακόμη και τώρα το κάνω. Θέλω να το κάνω», είχε αναφέρει ο Νταβίνο Βέρχουλστ πριν από μερικά χρόνια.

Ο Βέλγος πορτιέρε, που ξεχώρισε στην αναμέτρηση του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Ολυμπιακό, αναφερόταν στην μικρή του Έλενα. Στο κοριτσάκι του, στο μικρό του παιδί που χτυπήθηκε από την ατυχία. Πριν από 5 χρόνια, η μόλις οκτώ μηνών Έλενα διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι. Μάλιστα, οι γιατροί ανέφεραν πως ο όγκος στο κεφάλι ήταν αρκετά προχωρημένος, είχε μεγαλώσει αρκετά. «Μας είπαν οι γιατροί πως έμοιαζε με μπαλάκι του τέννις στο μέγεθος», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του.

Η Έλενα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο. Μία από τις πρώτες ημέρες και αφού είχε περάσει από δεκάδες εξετάσεις για να διαπιστωθεί το πρόβλημα της υγείας της, έπαθε ένα επιληπτικό σοκ και οι σφυγμοί της έπεφταν. 50, 40, 30… Οι γιατροί άρπαξαν το κρεβάτι με την μικρή και άρχισαν να τρέχουν προς την εντατική. Από πίσω τους και ο Νταβίνο! Τα πράγματα φαίνονταν άσχημα, ενώ οι εκτιμήσεις των γιατρών δεν ήταν καθησυχαστικές. «Έχει 5-10% πιθανότητες να ζήσει. Υπάρχει περίπτωση να μείνει φυτό»,
είχαν αναφέρει οι γιατροί στον Βέρχουλστ και την γυναίκα του.

Για 9 μήνες βρισκόταν σε νοσοκομείο και πάλευε με την ασθένεια. Ο Νταβίνο, δίπλα της κάθε βράδυ να κοιμάται και να πηγαίνει το πρωί για προπόνηση. Ήταν ένας τρόπος για να ξεχνιέται λίγο από την όλη κατάσταση. Όσο έπρεπε για να μην τα παρατήσει όλα! Η γυναίκα του εκείνο το διάστημα ήταν έγγυος στο δεύτερο παιδί τους και προτιμήθηκε να βρίσκεται ο ίδιος δίπλα στην μικρή του κόρη. Η όλη ιστορία «άγγιξε» το βελγικό ποδόσφαιρο. Άπαντες από την τότε ομάδα του, την Λόκερεν, βρίσκονταν δίπλα του, ενώ αντίπαλοι οπαδοί σήκωναν συχνά πανό για να τον στηρίξουν.

Η Έλενα ακροβατούσε σε μία λεπτή κλωστή για 9 μήνες. Μεταξύ ζωής και θανάτου! Ωστόσο, λειτούργησε σαν τον πατέρα της, σαν τερματοφύλακας και κατάφερε να κάνει μια τεράστια επέμβαση! Απέκρουσε τον καρκίνο! Διέψευσε κάθε γιατρό, κάθε εκτίμηση και βγήκε νικήτρια στη δυσκολότερη μάχη της ζωής της. «Είμαι τόσο περήφανος για εκείνη. Με εμπνέει σαν ποδοσφαιριστή αλλά και σαν πατέρα», ανέφερε.

Αυτό το περιστατικό έκανε τον Βέρχουλστ και την γυναίκα του, Ναταλί, να βλέπουν πλέον τη ζωή με άλλο μάτι. Όπως όλοι μας, έπρεπε να την «πάθει» για να μάθει. Έκαναν άλλα δύο παιδιά, ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι. Στηρίζει το ίδρυμα «komok», που άνοιξε με δική του πρωτοβουλία και παρέχει βοήθεια σε παιδιά με καρκίνο. Σημαντικές προσωπικότητες του βελγικού ποδοσφαίρου προσφέρουν σε αυτό. Όπως ο Τιμπό Κουρτουά και ο Εντέν Αζάρ, αλλά και ο σπουδαίος Ισπανός χαφ, Σεσκ Φάμπρεγκας. Ο Βέρχουλστ ήθελε να βάλει το λιθαράκι του και αυτός, να προσφέρει όσο μπορεί.

«Ήμουν για 9 μήνες με την κόρη μου στο νοσοκομείο και έχω βιώσει από πρώτο χέρι όσα γίνονται σε ένα νοσοκομείο, αλλά υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούν να βελτιωθούν. Μπορείς να προσφέρεις δώρα στα παιδιά, να δώσεις στους γονείς μικρές οθόνες για να παρακολουθούν τα παιδιά τους όταν κοιμούνται, να φτιάξεις έναν χώρο για να μπορούν οι γονείς να κάθονται και να συζητούν, να ξεκουράζονται», είχε υποστηρίξει.

Ο Νταβίνο Βέρχουλστ μπορεί να μας εντυπωσίασε το Σάββατο στο «Γ. Καραϊσκάκης», κρατώντας με μεγάλες επεμβάσεις για 65 λεπτά τον Ολυμπιακό στο μηδέν. Ωστόσο, η παραπάνω άγνωστη αλλά συγκινητική ιστορία της ζωής του μας κάνει να τον συμπαθούμε πολύ παραπάνω. Και πόσo μάλλον να λατρεύουμε την κορούλα του, την Έλενα. Αυτή την ηρωίδα που σε ηλικία 9 μηνών νίκησε στο μπρα-ντε-φερ τον θάνατο και πλέον απολαμβάνει τη ζωή της, όπως τα υπόλοιπα υγιέστατα 6χρονα κοριτσάκια!

πηγή:sport-fm

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.