Ο Κ. Αγοραστός για τον 1ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Θεσσαλίας

H Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, υπό την εποπτεία της Βαλκανικής Ποδηλατικής Ένωσης (BCU) διοργανώνουν  από τις 25-27 Αυγούστου τον 1ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Θεσσαλίας Tour of Thessaly Exalco. Συνολικά 14 ομάδες από τα Βαλκάνια με  130 αθλητές θα διανύσουν 7 διαδρομές συνολικού μήκους 565 χιλιομέτρων, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, με «αιχμή του δόρατος» το Βαλκανικό Περιφερειακό Ποδηλατικό Πρωτάθλημα Δρόμου 2023 Ελίτ Ανδρών και Γυναικών (Elite+U23), Κατηγορίες Junior και Cadet.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας Θεσσαλίας προτεραιότητα του Τour of Thessaly 2023 Exalco είναι, μαζί με την προβολή και ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας στην Περιφέρεια, να ενισχυθεί η ποδηλατική συνείδηση, σε  περίοδο κλιματικής και ενεργειακής κρίσης..

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σημειώνει: «Καλωσορίζουμε στη Θεσσαλία τον 1ο Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο που αναδεικνύει το άθλημα της ποδηλασίας και παράλληλα τα πολιτιστικά μνημεία και τις φυσικές ομορφιές της Περιφέρειας. Καλωσορίζουμε τους αστέρες της διεθνούς ποδηλασίας, που γράφουν τη δική τους διαγενεακή αθλητική ιστορία, σε μια μεγάλου επιπέδου διοργάνωση, με τεράστιο όφελος για την Θεσσαλία. Η Θεσσαλία αγαπά το ποδήλατο και την ποδηλασία και για αυτό άλλωστε έχει  την πιστοποίηση  της BikeFriendly Περιφέρειας. Ο καλύτερος τρόπος να το πεις, είναι να το κάνεις. Διοργανώνουμε ένα ακόμη σημαντικό αθλητικό γεγονός, στην πρώτη αθλητική Περιφέρεια στη χώρα. Ευχαριστώ την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας,  όλους όσοι  συμβάλλουν στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα – Αστυνομία, εθελοντές κ.α.-   τους χορηγούς και όλους τους φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε στενά για την επιτυχία της διεθνούς διοργάνωσης. Καλώ τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες και  να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αθλητών. Η Θεσσαλία έχει το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του σύγχρονου και ασφαλούς οδικού δικτύου, των σύγχρονων αθλητικών υποδομών και της δημιουργικής και αποτελεσματικής συνεργασίας με όλες τις Ομοσπονδίες και ειδικά με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.   Ένας αγώνας που αφήνει πίσω του μέλλον, ενισχύει την μεγάλη αθλητική οικογένεια, την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.