«Ο Ολυμπιακός Β. θα συνεχίσει να γράφει λαμπρές σελίδες στο γυναικείο μπάσκετ»

Τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο magnesiasports η προπονήτρια Ελένη Παπαθανασίου

Την πίστη της πως ο Ολυμπιακός Βόλου είναι σε θέση να συνεχίσει να γράφει λαμπρές σελίδες στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ εκφράζει σε συνέντευξή της που παραχώρησε στο magnesiasports η Ελένη Παπαθανασίου, επικεφαλής του τεχνικού τιμ στο τμήμα γυναικείου μπάσκετ του ερυθρόλευκου συλλόγου, με αφορμή τη νέα μεγάλη επιτυχία της ομάδας των νεανίδων του Ολυμπιακού Βόλου, που αποτελούν και παίκτριες της γυναικείας ομάδας, να προκριθεί στο φάιναλ φορ του WRising Stars.

Συνέντευξη στον Χρήστο Θανασούλη

Η έμπειρη τεχνικός, που έχει διατελέσει και ομοσπονδιακή προπονήτρια νεανίδων, φτάνοντας ως μέλος του προπονητικό τιμ της Εθνικής στην κατάκτηση της 5ης θέσης στην Ευρώπη, χαρακτηρίζει τεράστια τιμή για τον Ολυμπιακό Βόλου να φτάσει στην τετράδα της εν λόγω διοργάνωσης, ενώ εκτιμά πως πολλές από τις αθλήτριές της θα παίξουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο, θεωρώντας εαυτόν τυχερή που έχει δίπλα της τέτοιους συνεργάτες και τέτοιες αθλήτριες.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κα. Παπαθανασίου, πώς αξιολογείτε και πώς θα χαρακτηρίζατε αυτήν την επιτυχία της πρόκρισης στις τέσσερις καλύτερες ομάδες νεανίδων στο WRising Stars, που έρχεται μετά και από σημαντικές διακρίσεις στις τελικές φάσεις των ηλικιακών πρωταθλημάτων;

«Η πρόκριση στο φάιναλ φορ των WRising Stars αποτελεί πολύ μεγάλη επιτυχία και τεράστια τιμή για τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού η ομάδα μας είναι η μοναδική εκπρόσωπος της ελληνικής περιφέρειας στη συγκεκριμένη διοργάνωση, όπου προκρίθηκαν επίσης ο πρωταθλητής Ελλάδος Κρόνος και οι πολύ ισχυρές ομάδες των Εσπερίδων και του Παναθηναϊκού.

Η πρόκρισή μας ήταν το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, μα και εμπειρίας, αφού ήδη μετράμε συμμετοχές σε δύο συνεχόμενα πανελλήνια πρωταθλήματα. Μάλιστα αν καταφέρουμε και φέτος και προκριθούμε σε τελική φάση, θα έχουμε δημιουργήσει ένα μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία του θεσσαλικού γυναικείου μπάσκετ.

Για να φτάσουμε στο φάιναλ φορ των Wrising Stars, η διαδρομή ήταν δύσκολη, αφού αποκλείσαμε ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ, η Εθνική ομάδα U16, ο Ανδρογέας, ο Ολυμπιακός Πειραιώς, ο Πιερικός, κ.α.

Κανείς δεν μας χαρίστηκε, ήταν μια διάκριση που τη θέλαμε πολύ και τα καταφέραμε. Μάλιστα και στις στατιστικές κατηγορίες, τα κορίτσια μας κατέκτησαν τις πρωτιές στις τέσσερις από τις πέντε κατηγορίες».

-Όλες αυτές οι συνεχόμενες διακρίσεις είναι αποτέλεσμα ενός πλάνου που έφερε αποτελέσματα;

«Χωρίς πρόγραμμα και οργάνωση δεν πετυχαίνεις τίποτα. Έχουμε μια εξαιρετική Διοικούσα Επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Καραστάθη, αποτελούμενη από τους κ.κ. Στέλιο Πολύζο, Γιάννη Σιουμουρέκη, Νίκο Ράπτη, Νικολέτα Πρίντζου, καθώς και ένα εξαιρετικό τιμ συνεργατών αποτελούμενο από τον Κώστα Δέρβο και την Άννα Χριστοδούλου. Όλοι μαζί με την εποπτεία της Διοίκησης του Ερασιτέχνη, με υπεύθυνο τον αντιπρόεδρο κ. Κυριάκο Κυριακόπουλο και πολύτιμο συμπαραστάτη τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Μουρτζίνο, χαράξαμε το πλάνο μας, το οποίο ήδη αποδίδει καρπούς.

Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις αγωνιστικές ομάδες, που πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα γυναικών, νεανίδων, κορασίδων, ενώ είμαστε η μόνη ομάδα στη Θεσσαλία που κατέβασε δύο ομάδες στο πρωτάθλημα κορασίδων. Αυτή πιστεύουμε πως είναι και η πραγματική ανάπτυξη.

Επίσης, πολλά οφείλουμε και στον μεγάλο μας χορηγό, την Πολυκλινή ΑΝΑΣΣΑ, την One Health, την Ιδιωτική Κλινική Άγιος Γεώργιος, όπως και στους γονείς των αθλητριών που στηρίζουν ολόψυχα τις προσπάθειές μας».

-Πιστεύετε ότι όλη αυτή η μεθοδική δουλειά θα κορυφωθεί με την άνοδο της πρώτης ομάδας στην Α2;

«Η πρώτη ομάδα αποτελείται κυρίως από κορασίδες και νεάνιδες και μόλις τέσσερις γυναίκες. Αναμφίβολα θα διεκδικήσουμε την άνοδο, χωρίς αυτή να αποτελεί αυτοσκοπό. Είμαστε η νεότερη ηλικιακά ομάδα, με πλούσιο ταλέντο και διάθεση για διάκριση. Βλέπουμε κάθε ματς χωριστά και στο τέλος θα κάνουμε  …ταμείο.

Φέτος, η άνοδος έχει δυσκολέψει πολύ, αφού μετά το Πανθεσσαλικό πρωτάθλημα, το οποίο λογικά θα κατακτήσουμε, θα πρέπει να πάρουμε μέρος και σε νέο πρωτάθλημα με τους πρωταθλητές των Ενώσεων της Βόρειας Ελλάδας (Πιερία, Κοζάνη, Κομοτηνή),με διπλούς αγώνες. Ο πρωταθλητής θα ανέβει στην Α2 Εθνική. Το θέμα μας είναι πως θα έχουμε ταυτόχρονα σε εξέλιξη τα πρωταθλήματα και τις προκρίσεις των κορασίδων, νεανίδων, καθώς και το σχολικό πρωτάθλημα, αφού έξι βασικές παίκτριές μας θα ηγηθούν της προσπάθειας του Προμηθέα στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα. Κι όλες αυτές οι διοργανώσεις με τις ίδιες αθλήτριες.

Θέλουμε διακρίσεις σε όλα τα πρωταθλήματα που συμμετέχουμε, κορασίδων, νεανίδων, γυναικών, αφού αυτές αρμόζουν στην ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου. Πιστεύω πως φέτος θα κάνουμε μια εξαιρετική χρονιά, που θα μας μείνει αξέχαστη».

-Θεωρείτε ότι έχουν δίκαιο αυτοί που λένε ότι είναι στο DNA του συλλόγου σας το γυναικείο μπάσκετ;

«Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει λαμπρή ιστορία στο γυναικείο μπάσκετ, έχοντας φτάσει στις «16» κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες την περίοδο 1994-95, ενώ είχε προηγηθεί φυσικά το 1978 η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδος.

Νομίζω πως μετά από εκείνη την ομάδα του 1994, οι νεαρές αθλήτριες του σήμερα είναι η δεύτερη πιο ταλαντούχα φουρνιά που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός Βόλου και που μπορούν να συνεχίσουν, εφόσον δουλέψουν σκληρά, τη λαμπρή ιστορία που έγραψαν η Πόπη Παρασχάκη, η Πόπη Σταμάτη, η Μαρίνα Πανταζή, η Ελένη Καθηνιώτου, η Πέπη Σατραζέμη, η Όλγα Έβκοβα, η Κατερίνα Γιαννούλη, η Ρένα Γεωργιτσάκη, η Δήμητρα Παπαμιχαήλ, η Ελένη Ζηργάνου και άλλες μεγάλες αθλήτριες του παρελθόντος που έφτασαν να αγωνίζονται στις εθνικές μας ομάδες. Ο Ολυμπιακός Βόλου έγραψε λαμπρές σελίδες στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ και πιστεύω πως στο μέλλον είναι σε θέση να συνεχίσει τη …συγγραφή του βιβλίου των επιτυχιών που άφησε στη μέση. Ολυμπιακός Βόλου και διακρίσεις είναι λέξεις άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους».

-Θα βλέπατε ως κίνδυνο οι παίκτριές σας να αρχίσουν να αποτελούν στόχο μεγαλύτερων ομάδων, καθώς σίγουρα με τις επιτυχίες και τις διοργανώσεις που συμμετέχουν, προσελκύουν πολλά βλέμματα;

«Δεν προσελκύουν απλώς τα βλέμματα οι αθλήτριές μας, αλλά δέχτηκαν αρκετές από αυτές το καλοκαίρι και στενό «μαρκάρισμα» από άλλες ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα, προκειμένου να τις εντάξουν στο δυναμικό τους. Τα κορίτσια μας, και είναι προς τιμή τους, «έκλεισαν τα αυτιά τους» και επικεντρώθηκαν στους φετινούς μας στόχους.

Το γεγονός πως αποτελούν πλέον πόλο έλξης πολλών γνωστών ομάδων πανελληνίως, όχι μόνο δεν αποτελεί για μας κίνδυνο, αλλά μας γεμίζει χαρά, γιατί αποδεικνύεται πως τα κορίτσια μας βρίσκονται σε καλό δρόμο, βαδίζοντας με σταθερά βήματα το ανηφορικό μονοπάτι της καταξίωσης στο ελληνικό μπάσκετ.

Μακάρι στο μέλλον να τις χειροκροτήσουμε αγωνιζόμενες στις μεγάλες ομάδες, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Αυτό θα αποτελέσει για μας τη μεγαλύτερη ικανοποίηση».

-Από τη μεριά σας τι είναι αυτό που συνεχώς επισημαίνετε σ’ αυτές τις ταλαντούχες παίκτριες και επειδή γνωρίζετε και τον χώρο άριστα, αλλά και τις δυνατότητές τους, πού εκτιμάτε ότι θα μπορούσαν να φτάσουν;

«Αυτό που επισημαίνω στις αθλήτριές μας είναι να προχωρούν με χαμηλούς τόνους και με ψηλά το βλέμμα τους. Τους επισημαίνω πως τα όνειρά και οι επιδιώξεις τους δεν θα πρέπει να έχουν …ταβάνι, όχι μόνο σε ό,τι αφορά τους αγωνιστικούς τους προσανατολισμούς, αλλά κυρίως την ίδια τους τη ζωή.

Είναι μια πολύ ταλαντούχα φουρνιά, που μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά, τόσο στο μπάσκετ, όσο και στις σπουδές τους. Νομίζω πως αρκετά από αυτά τα κορίτσια θα παίξουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου τα επόμενα χρόνια, ενώ είμαι πεπεισμένη πως θα περάσουν και σε πολύ καλές σχολές, αφού όλες τους είναι άριστες μαθήτριες.

Το πόσο ψηλά θα φτάσουν, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά κυρίως από τις ίδιες. Το σίγουρο είναι πως είμαι τυχερή που δουλεύω με τέτοιους συνεργάτες, αλλά κυρίως με τέτοιες αθλήτριες με ήθος, αρχές και τεράστιες δυνατότητες, εντός και εκτός γηπέδων».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.